Flippaus 2: Yhteenveto

Ensimmäinen flippausprojektimme meni tosiaan niin hyvin, että rupesimme heti remontin valmistuttua etsimään seuravaa kohdetta. Meillä taisi mennä pari kuukautta ennen kuin sopiva löytyi. Halusimme pitäytyä hyväksi havaitulla Kalevan alueella ja etsinnässä oli jälleen kaksio. Kävimme katsomassa todella monia asuntoja ennen kuin tärppäsi.

Löysimmekin sitten kaksion Kalevasta. Talo sijaitsee aivan Kalevan kirkon vieressä puiston reunalla, joten asunnosta oli mahtavat, esteettömät näkymät. Taloyhtiö oli hyvä, ja vuotta aiemmin talossa oli valmistunut todella onnistunut julkisivuremontti.

Itse asunto oli tosiaan kaksio, jossa oli iso lasitettu parveke ja suuri vaatehuone. Asunto oli ollut pitkään tyhjillään ennen kuin se tuli myyntiin, ja sinne oli tehty jossain vaiheessa keittiöremontti. Keittiö oli todella hyvässä kunnossa ja siellä oli esim. täysin käyttämättömiä kodinkoneita. Kylpyhuone sen sijaan oli kipeästi remontin tarpeessa, koska se oli viimeksi remontoitu putkiremontin yhteydessä 1990-luvulla. Tässä asunnossa joutuisimme/pääsisimme remontoimaan myös kylpyhuoneen! Keittiössä päätettiin säilyttää rungot sekä täysin käyttämätön astianpesukone, kaikki muu menisi uusiksi. Tästä asunnosta päätettiin tehdä trendikäs ja industrial-henkinen, värimaailmaksi mietittiin musta-harmaa-betoni.

Keittiö

Asunnon keittiö oli tosiaan melkein käyttämätön, mutta halusimme kuitenkin remontoida sen ihan eri tyyliseksi. Keittiön rungot ja astianpesukone tosiaan säästettiin, mutta kaikki muu meni uusiksi. Keittiöön valittiin mattamustat ovet, betonia jäljittelevät työtasot, teräksiset AEG:n kodinkoneet sekä musta allas ja hana. Välitila tehtiin märkätilatasoitteella, joka suojattiin saunasuojalla, jotta se hylkisi vettä ja olisi helpompi pitää puhtaana. Alkuperäinen keittiö näytti tältä (kuvat kiinteistönvälittäjän myynti-ilmoituksesta).

Vaikka keittiön rungot säästettiin, remontti oli silti todella työläs! Esim. välitilalaatoitusta purettaessa (ja monessa muussakin työvaiheessa!) rungot olivat tiellä, ja muutenkin tuntui siltä, että olisi loppujen lopuksi ollut helpompaa purkaa koko keittiö ja rakentaa se uudestaan. Nyt me tietysti säästettiin hieman rahaa, ja olisihan se ollut sääli irrottaa todella hyväkuntoiset rungot uusien tieltä. Tältä keittiö pahimmillaan näytti.

Lopputulos kuitenkin palkitsi! Olimme oikein tyytyväisiä väri- ja materiaalivalintoihin. Erityisesti keittiön välitilasta tuli hieno! Samoin allas ja hana olivat tyylikkäät, ja toki kaapinovet, jotka olivat tosiaan himmeän mattaiset.

Kylpyhuone

Kylpyhuone oli täydellisen remontin tarpeessa. Meidän ekassa flippausprojektissa pääsimme kylppärin suhteen aika vähällä, se kun oli remontoitu 10 vuotta aiemmin. Tässä kohteessa kylpyhuone näytti tältä (kuva jälleen myynti-ilmoituksesta).

Tässä riittikin hommaa! Purimme itse vanhan kylppärin rappauksineen päivineen ihan tiilelle saakka! Hikinen urakka, ja tietysti kesällä pahimpaan helleaikaan. 😀

Nuo kangaskassit ovat muuten oiva roskis purkujätteelle! Niitä kertyikin kylppärin purun yhteydessä muutama.

Kylppärikin suunniteltiin industrial-henkiseksi. Sinne valittiin betonin näköiset, hieman epätasaisen väriset laatat Pukkilan mallistosta.

Kylppäriinkin tuli musta allas, musta suihku ja musta hana.

Muut tilat

Asunnossa tehtiin keittiön ja kylpyhuoneen lisäksi täydellinen pintaremontti. Katot maalattiin tai paneloitiin, seinistä revittiin vanhat tapetit pois ja ne maalattiin jo ensimmäisessä flippausprojektissa hyväksi havaitulla Tikkurilan sävyllä H497 (Kaoliini), lattioihin asennettiin vinyylikorkkilattiat, vaatehuone kalustettiin, väliovet vaihdettiin jne…

Tässä vielä muutama kuva valmiista asunnosta.

Mitä jäi käteen?

Rahallisesti ihan hyvin. Asunnon ostohinta oli 175 tuhatta ja myyntihinta 222 tuhatta, erotusta siis 47 tuhatta. Remonttiin meni n. 23 tuhatta, ja tämän päälle tulee tietysti vielä kaikki muut kulut (yhtiövastikkeet, lainan korot, sähköt, vakuutukset, varainsiirtovero jne.)

Tämä projekti oli ajoittain yhtä tuskaa! Ensimmäinen projekti oli niin uutta ja ihmeellistä, ja siinä olikin suuren osan ajasta kova innostus päällä. Tämä toinen remontti alkoi jo paikka paikoin tuntua ihan työltä. Tässä meillä olikin toki huomattavasti enemmän hommaa kuin ensimmäisessä, koska kylppäri remontoitiin perusteellisesti. Lopputulos oli kuitenkin onnistunut, ja tällekin asunnolle oli kaupat sovittuna 8 päivän kuluttua siitä, kun laitoimme myynti-ilmoituksen nettiin.

Remontti oli huomattavasti pitkäkestoisempi kuin ensimmäinen. Toki välissä oli kesälomat ja muuta luppoaikaa, mutta joka tapauksessa tähän meni aikaa yli puoli vuotta. Työtunteja ei laskettu enää tässä projektissa, mutta näppituntuma on sellainen, että viikkotasolla tähän käytettiin vähemmän aikaa ja vapaapäiviä oli enemmän.

Loppujen lopuksi tämäkin remontti jäi vitutuksen suhteen plussan puolelle, ja niin kuin tiedätte, olemmekin parhaillaan remontoimassa kolmatta asuntoa. 🙂

21 ajatusta aiheesta “Flippaus 2: Yhteenveto”

 1. Moi! Ostitteko ihan etuoven kautta asunnon vai onko välittäjiin kontakteja että saatte hieman halvemmalla ennenkuin tulee yleiseen myyntiin?

  1. Moi! Me ollaan ostettu kaikki asunnot ihan Etuoven kautta. Ollaan myös pyydetty välittäjiä vinkkaamaan, jos tulee sopiva asunto myyntiin. Joitain vinkkejä ollaan saatukin, mutta eivät ole sitten syystä tai toisesta olleet meille sopivia.

 2. 23t ihailtavan tiukka budjetti remonttiin. Aikamoisia osuuksia kuten kylppärin lattiat ja seinät tasaisiksi. En uskaltaisi noin laajasti porata koolauksia kattoihin ei ne paneelikatot edes kuulu kerrostaloihin.

 3. Paluuviite: Flippaus 3: Saammeko esitellä - Asuntoblogi

 4. Paluuviite: Flippaus: Kuitit, verotus ja muu "ylimääräinen" show - Asuntoblogi

 5. Paluuviite: Hupsista s**tana: Flippaus 4 - Asuntoblogi

 6. Paluuviite: Flippaus 3: Kylppäri - Asuntoblogi

 7. Paluuviite: Flippaus 4: Keittiösuunnitelma valmis! - Asuntoblogi

 8. Paluuviite: Flippaus 4: Maalaushommat valmistuu! - Asuntoblogi

 9. Paluuviite: Flippaus 4: Yhteenveto - Asuntoblogi

 10. Paluuviite: Flippaus 5: Löytyihän se! - Asuntoblogi

 11. Missä tuossa kylppärissä on lattikaivo? Onko pesukoneelle poistoa ollenkaan enää?

  1. Lattiakaivo on pesualtaan alla. Aiemmin oli myös suihkun lähellä, mutta se laitettiin valvojan suosituksesta umpeen. Pesukoneen poisto on samassa paikassa kuin aiemminkin, eli nurkassa pesukoneen takana (tuossa kuvassa lattiassa näkyy pieni reikä siinä kohti).

 12. Paluuviite: Flippaus 5: Eka työpäivä raksalla - Asuntoblogi

 13. Paluuviite: Flippaus 5: Kylppäri purettu! - Asuntoblogi

 14. Paluuviite: Flippaus 5: Kylppärin muodonmuutos - Asuntoblogi

 15. Paluuviite: Flippaus 7: Uudella strategialla! - Asuntoblogi

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *