Flippaus 5: Kylppärin muodonmuutos

Tämä asunto alkaa nyt pikku hiljaa valmistua, joten katsotaanpa tässä välissä, mitä kylppärissä on tapahtunut. Sehän koki ihan täydellisen remontin. Taloyhtiössä oli ollut putkiremontti parikymmentä vuotta sitten, joten kylppäri alkoi ensinnäkin olla jo tiensä päässä, ja toisekseen se oli ulkonäkönsäkin puolesta sellainen, että sitä ei olisi enää pelkällä kalusteiden vaihdolla yms. saanut ehostettua.

Tässä kuva lopputuloksesta. Ihan valmis se ei vielä ole. Muutama pikkujuttu vielä puuttuu, kuten esim. suihku. 😀 Sen lisäksi ei oikeastaan taida muuta puuttuakaan kuin kattolistat, ja sitten toki loppusiivous.

Päätimme pitää kylppärin koon ja pohjan entisellään, ja toiminnot säilyivät entisillä paikoillaan. Kylppäri ei ole suuren suuri, mutta kuitenkin sinne mahtuu kaikki tarpeellinen, ml. pyykinpesukone. Kotelon sisällä kulkee tekniikkaa, joten se oli pakko rakentaa uudestaan samoille sijoilleen. Kotelon oikealle puolelle jää suihkulle ihan kiva paikka pieneen syvennykseen.

Purimme itse kylppärin kalusteet sekä katon ja kotelon. Edelliskerrasta viisastuneina nyt otimme laattojen purkuun ammattilaisen. Se oli hyvä ratkaisu! Homma kesti vähän toista päivää, ja kylppäri oli purettu ja jätetty erinomaisen siistiin kuntoon. Lisää kylppärin purusta voi lukea täältä. Seinien vanha rappaus oli osittain ihan irti, joten meille oli vielä hieman lisähommaa siinä, kun irrotimme rappausta ja tasoitimme sen jälkeen kylppärin seinät.

Sen jälkeen päästimme taas ammattilaisen hommiin. Hän teki lattiaan valut ja asensi lattialämmityksen sekä teki vedeneristykset seiniin ja lattiaan. Hän myös laatoitti seinät ja lattian. Laatat valitsimme Pukkilan mallistosta. Seiniin tuli valkoinen kiiltävä, hieman aaltoilevakuvioinen kaakeli pystyladonnalla. Lattiaan tuli musta heksagonilaatta. Hauskaa, miten nappiin laattavalinnat osuivat! 😀 Hiljattain oli jossain lehdessä juttua kylpyhuonetrendeistä, ja pystyladonnan kerrottiin olevan nyt tuleva trendi, ja heksagoni on myös tullut taas suosituksi. Lisää laattavalinnoista voi lukea täältä.

Kylppäriin tuli siis todella yksinkertainen värimaailma, mustaa ja valkoista. Myös kalusteet noudattelevat samaa linjaa. Kattoon laitoimme puupaneelin tuomaan vähän lämpöä kylppäriin, ja kattoon upotettiin muutama valo.

Tässä vielä muutama kuva matkan varrelta.

Nyt sitten vielä viimeisiä hommia remppatyömaalla, ja parin viikon päästä pitäisi olla valmista! 🙂

4 ajatusta aiheesta “Flippaus 5: Kylppärin muodonmuutos”

  1. Ilahduin, remonttituoli oli päässyt taas kuvaan. Siinä on ajan patinaa ja on hyvä tavaramerkki

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *