Flippaus 8: Lattioiden hiontaa odotellessa

Ensi viikolla on vuorossa – seinänpurun ohella – yksi näkyvimmistä muutoksista tässä kohteessa. Vanhat lautalattiat nimittäin ensin hiotaan ammattilaisen toimesta ja sen jälkeen pääsemme maalaamaan ne. Olkoon nämä pari kuvaa nyt ne niin sanotut ennen-kuvat lattiasta. Ensimmäinen kuva on otettu olohuoneesta makuuhuoneeseen päin ja toinen kuva makuuhuoneesta olohuonetta kohti.

Lattia on kuvissa tosi pölyinen, mutta niistä kuitenkin huomaa, että noita pieniä naulanreikiä lukuun ottamatta lattia on oikein hyvässä kunnossa. Innolla odotamme, miltä se näyttää hionnan jälkeen!

Keittiön lattian jouduimme purkamaan, koska puretun seinän ja vanhan komeron alla lattiaa ei ollut. Saimme säästettyä muutaman alkuperäisen lattialaudan, ja niiden jatkoksi teimme keittiön lattian uusista vastaavanlaisista laudoista. Lattiasta saadaan tietysti ihan yhtenäisen näköinen hionnan ja maalauksen jälkeen.

Kuten yllä olevasta kuvasta näkee, keittiön seinät ovat vielä tasoittamatta ja maalaamatta. Syy on se, että keittiöön vedetään vielä lisää sähköjä. Tässä vaiheessa oli tärkeää saada vedettyä ne sähköt, jotka viedään lattian alla, jotta saimme keittiön lattian asennettua. Loput sähköt vedetään sitten jossain vaiheessa ennen kuin keittiö asennetaan.

Keittiön ja olohuoneen katto sen sijaan on nyt tasoitettu ja maalattu! Kun vanhat kattopaneelit ja koolauspuut purettiin, kattoon jäi muutama kymmenen reikää, jotka on nyt tasoitettu, ja sen jälkeen katto on maalattu. Myös keittiön ja olohuoneen välisen seinän purun jälkeen katossa oli tasoitettavaa, mutta nyt katto on kauttaaltaan yhtenäisen näköinen. Oli tosi hyvä päätös purkaa entiset kattopaneelit ja koolauspuut ja tehdä tasainen, maalattu katto!

Olohuoneen puolella on seinätkin jo lopullisessa maalipinnassa. Laitetaan tähän vielä pari kuvaa, joissa näkyy maalisävyt. Muissa seinissä on Tikkurilan G487 eli Batisti, ja yhden seinän maalasimme samalla sävyllä kuin koko makuuhuoneen eli J487 Dolomiitti. Kunhan lattia saa vielä lopullisen maalisävynsä, niin tosi hyvältä tulee näyttämään! 🙂

Nyt on siis kaikki valmista lattioiden hiontaa varten. Lattiat piti tietysti saada tyhjäksi työkaluista ja muista tavaroista, jotta ne pääsee hiomaan. On tosi hyvä, että asunnossa on kolme vanhaa, tilavaa vaatekomeroa, joihin saimme kaikki tavarat pois tieltä. Epätavallisen siistiä on siis remppakohteessa tällä hetkellä. 😀

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *