Flippaus 8: Seinänpurkua ja keittiösuunnitelmia

Nyt on keittiön ja olohuoneen välinen seinä purettu, ja muutenkin purkuhommat ovat hyvälla mallilla. Olemme myös suunnitelleet keittiön tähän kohteeseen.

Laitetaan tähän ensin kuvapari olohuoneesta keittiöön päin. Kyllä tuo seinän purkaminen tekee ihmeitä! Homman teki jälleen Timantix Oy, joka on hoitanut meillä kaikkien kohteiden tiili/betoniseinien purun. Tämä seinä ei ollut kantava, joten sen kummempia kommervenkkejä purkamisessa ei tarvittu.

Olemme myös purkaneet kaikki olohuoneen kattopaneelit. Katossa on velä toistaiseksi koolauspuut paikoillaan. Olemme arponeet moneen kertaan, asennetaanko olohuoneen (ja samalla keittiön) kattoon uudet paneelit nykyisiin koolauspuihin vai poistetaanko myös koolauspuut ja maalataan katto. Olemme nyt päätymässä siihen, että koolauspuut poistetaan, koska a) katto on niin hyvässä kunnossa, että olisi sääli piilottaa se paneeleiden alle, b) maalattu katto on mielestämme paljon paremman näköinen kuin paneloitu ja c) uusien paneeleiden asentaminen olisi oma hommansa. Tämän saman taloyhtiön vastaavaan asuntoon asensimme muutama vuosi sitten Dyyni-paneelin, ja se oli tosi, tosi iso homma, varsinkin kun teimme niin tarkkaa työtä, että kattolistoja ei tarvinnut asentaa. Täällä on juttua tuosta projektista. Nykyiseen asuntoon emme tosin olisi valinneet noin työlästä panelointia, vaan se olisi ollut vähän perinteisempi ratkaisu. Noiden koolauspuiden purkaminenkin on tietysti oma hommansa, koska puita on kahdessa kerroksessa. Ja kattoon jää kymmeniä reikiä kitattavaksi ennen kuin sen pääsee maalaamaan, mutta se on kuitenkin pikku homma, kun muuten katto on ihan priima.

Olohuoneen lattiakin on jo otettu esille. Karkalevyjen poistamisen jälkeen tuhansien pienenpienten naulojen kiskominen oli taas oma hommansa, mutta sekin on nyt tehty! Lattia odottaa nyt hiontaa ja sen jälkeen se maalataan.

Yksi purettava kohde on vielä kylpyhuoneen katto. Alun perin meidän oli tarkoitus vain vaihtaa kaikki kylpyhuoneen kalusteet, mutta nälkä kasvaa syödessä, joten kylppäriin on tulossa uusi rimakatto. 😀 Muutenhan kylpyhuone on erinomaisessa kunnossa kymmenen vuotta sitten olleen putkiremontin jäljiltä.

Keittiökin on jo suunniteltu! Keittiö tulee tähänkin kohteeseen Esan Levykalusteelta, joka on 40-vuotias perheyritys ja tekee erittäin laadukkaita keittiöitä ja muita kalusteita. Kalusteet tulevat olohuoneesta katsottuna L:n muotoon keittiön vasemmalle seinälle sekä peräseinälle. Jääkaappipakastin tulee seisomaan vapaasti oikean puoleiselle seinälle. Otamme tiiliseinää näkyviin tuolta ikkunaseinältä, kun sitä tuli suikale näkyviin jo seinänpurun yhteydessä, ja jääkaappi tulee seisomaan tuon tiiliseinän eteen. Kaapistojen väriksi tulee aika tumma harmaanruskea, joka kulkee keittiöfirmassa nimellä Kaakao ja joka vastaa Tikkurilan sävyä L487 Kontiainen. Tasoksi tulee marmorin näköinen laminaatti, ja kuten jossain aiemmassa postauksessa jo makustelimme, tällä kertaa hana, allas, jääkaappi ja vetimet tulevat olemaan teräksen väriset.

Meillä on tapana hakea kerran jokaiselle työmaalle hampurilaisateriat. 😀 Tämän nykyisen kohteen kohdalla tämä kortti tuli jo käytettyä.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *