Flippaus 8: Kylppärin ja keittiön kimpussa

Taas on pari viikkoa vierähtänyt rempan parissa, ja keittiö alkaa olla valmis. Ovet ja etusarjat ovat nyt paria kaappia lukuun ottamatta paikoillaan, ja sähkärikin on käynyt visiitillä. Vielä odottelemme putkaria alkuviikosta, ja sen jälkeen olisi vielä sokkelien asennus ja silikoonaukset, ja sen jälkeen pitäisi kaiketi olla suurinpiirtein valmista! Alla erittäin sotkuinen kuva keittiöstä. 😀

Olemme hyvässä vauhdissa myös kylppärin kanssa. Siellä ei tosiaan ollut tarvetta isommalle remontille, mutta loppujen lopuksi siellä taisi mennä suunnilleen kaikki muu uusiksi paitsi laatoitukset ja kuivauspatteri (joka sekin olisi vaihdettu, mutta se olisi osoittautunut tällä kertaa isommaksi operaatioksi ja olisi vaatinut koko talon vedentulon katkaisun). Myös kattopaneelit vaihdettiin vähän modernimpaan versioon. Tämä on Siparilan Railo-paneeli, jossa on valeura. Yksi paneeli näyttää siis koostuvan kahdesta kapeammasta rimasta. Teemme taas tarkkaa työtä ja asennamme paneelit ilman kattolistoja. Toooodella hidasta hommaa, varsinkin kun kylppärin kaikki seinät ovat johonkin suuntaan vinossa (niin kuin vanhoissa taloissa väliseinät yleensä muutenkin ovat). Paneelit ovat siis kaikki vähän eri mittaisia, eikä sekään vielä riitä, vaan paneelien päät on myös leikattava juuri oikeassa kulmassa vinoon, jotta paneelien päät eivät pykällä.

Nyt muuten tuli mieleen, että emme ole tainneet esitellä ollenkaan kylppärin ennen-kuvia! Laitetaan ne nyt tähän väliin. Otimme itse harmittavan vähän ennen-kuvia, joten nämä ovat asunnon myynti-ilmoituksesta siepattuja kuvia (Herrainmäki LKV). Putkiremontti on tehty kymmenisen vuotta sitten, joten kylppäri oli ihan siistissä kunnossa, ja laatoituksetkin ovat ihan neutraalin väriset eivätkä aiheuttane suurempia tunnemyrskyjä suuntaan tai toiseen.

Olemme siis vaihtaneet kylppärin kalusteet. Vielä puuttuu valaistus, vetimet, suihkuseinä ja varmaan jotain muutakin pientä, joka ei just nyt tule mieleen. 😀 Valaistuksen puutteesta johtuen kuvat eivät ole kovin edustavia, ja lattiakin on vielä siivoamatta. Tällä kertaa valitsimme kromin väriset vesikalusteet, ja kylläpä ne näyttävätkin yhtäkkiä raikkailta, kun viime aikoina on näkynyt (ja mekin olemme käyttäneet) paljon mustia ja muunkin värisiä hanoja!

Tässä vielä toinen vähän laajempi kuva kylppäristä.

Nyt muuten tuli mieleen yksi homma/hommista, joka on vielä tekemättä. Kylppärissä on vasemmalla seinustalla vessanpytyn vieressä pieni syvennys, johon tulee pyykkikone (tuo syvennys näkyy parhaiten ensimmäisessä ennen-kuvassa). Ajattelimme rakentaa syvennykseen tason, jonka alle pyykkikoneelle tulee hyvä paikka. Olemme ostaneet jo valmiiksi pyykkikoneen, joka jää asuntoon.

Kylppärin kattopaneeleja jäi yli, joten rakentelemme niistä vielä jonkinlaisen koristeseinän eteiseen. Sen jälkeen taitaa kaikki isoimmat hommat olla tehtynä ja päästään listoituksiin ym. viimeistelyhommiin!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *