Flippaus 5: Viimeisiä viikkoja viedään!

Nyt alkaa olla jo remontti loppusuoralla! 🙂 Viimeisiä viikkoja viedään. Kiinteistönvälittäjän kanssa on nyt nimet paperissa, ja loppukuulle on kaavailtu asunnon kalustusta ja kuvausta, minkä jälkeen se menee sitten myyntiin. Välittäjäksi tulee Bo LKV:n Jussi Kuitunen, yksi Tampereen ehdottomista huipuista alallaan. Nyt kun meillä on tiedossa remontille deadline, niin hommaan tuli heti tietysti pikkuisen painetta, me kun tehdään remonttia muuten ilman aikatauluja. Mutta eiköhän tästä selvitä, hommia kun ei enää onneksi ihan hirveästi ole.

Keittiön tilanne on nyt se, että väärän väriset kaapinovet on nyt haettu ja me saadaan ne takaisin oikean värisinä ensi viikon alussa. Ne on sitten nopeasti napsautettu paikoilleen, ja sen jälkeen tällätään vielä vetimet paikoilleen. Homma hoidossa siis sen suhteen. Tämän remontin ehdoton murheenkryyni on ollut liesitaso! Ensimmäinen tilaamamme liesitaso tuli rikkinäisenä perille. Tilasimme sitten uuden liesitason, mutta sitä ei ruvennut kuulumaan. Rupesimme sitten kyselemään sen perään ja vastaus oli, että sitä saadaankin lisää vasta syyskuussa. Se tilaus piti sitten peruuttaa ja ei auttanut muu kuin etsiä taas uutta liesitasoa. Ongelmahan tässä on se, että kvartsitasoon on leikattu valmiiksi aukko alkuperäiselle liesitasolle, joten siihen ei sitten tietenkään mikä tahansa liesitaso passaakaan. No, nyt on kolmas liesitaso tilattu ja se on tulossa muutaman päivän päästä. Nyt me pidetään sormet ja varpaat ristissä, että se tulee ehjänä perille ja on muutenkin sopiva. 😀 Kunhan saadaan vielä liesitaso paikoilleen, voidaankin kutsua sähkäri viimeisen kerran paikalle.

Tästä liesitaso-showsta tulikin mieleen edellinen kohde, jossa vastusti ihan urakalla liesituulettimen kanssa. Näköjään näissä remonteissa on monesti joku juttu, jonka kanssa tahkotaan pidempään kuin arvaisi. Harvemmin nämä ihan kivuttomasti menevät. No, tylsäksihän se menisi, jos ei mitään haastetta olisi. 😀

Kylppäri alkaa olla valmis sekin. Katon panelointi on aloitettu. Nyt on ollut juttua siitä, että puutavarasta on puutetta ja kaikkea ei ole saatavilla ja/tai toimitusajat ovat tosi pitkiä. Tämä tuli nyt ihan omakohtaisestikin koettua, kun ne kaikkein mieluisimmat paneelivaihtoehdot eivät mahtuneet meidän aikatauluun. Halusimme kuitenkin kylppäriin puupaneelin tuomaan vähän lämpöä muuten aika simppeliin kylppäriin. Olisi pitänyt olla jo kuukausi-pari sitten liikkeellä tämän paneeliasian tiimoilta, mutta kyllä me onneksi puupaneeli kattoon saatiin!

Tässä asunnossa on vanhat, alkuperäiset väliovet, jotka me haluttiin säilyttää. Niissä on vähän hommaa ja kunnostamista. Ne on roudattu keittiön suojatun lattian päälle kittausta ja ja hiomista (ja kittausta ja hiomista, kittausta ja hiomista…) ja maalaamista varten. Onneksi tässä asunnossa ei ole nyt seinien purun jälkeen kuin kaksi väliovea!

Parketti on nyt asennettu koko asuntoon. Oikeastaan sellainen isompi jäljellä oleva homma on enää listoitus. Täytyy tässä joku päivä ottaa kynä ja paperi käteen ja laskea, kuinka paljon minkäkinlaista listaa tarvitaan. Ja tuo yllä olevissa kuvissa näkyvä tiiliseinä on vielä käsittelemättä.

Remontin keskellä täytyy välillä vetää happea ja vetäisimmekin muhkeat korvapuustit ja nautimme hetken auringosta asunnon parvekkeella. Kuudennesta kerroksesta on kyllä kivat näkymät.

Näin remontin loppuvaiheessa roudaamme aina lähtiessämme tarpeetonta tavaraa pois päin. Tällä kertaa otettiin mukaan remontin aikana kertyneet pullot ja tölkit, niitä oli kolme tupaten täyteen ahdettua muovikassia. Pääasiassa vissypulloja näin helteisenä kesänä. No, sattoi siellä pari kaljaa ja siideriäkin olla. 🙂

3 ajatusta aiheesta “Flippaus 5: Viimeisiä viikkoja viedään!”

 1. Hienon näköistä jälkeä teette ja kiva seurata projektejanne!

  Saako tiedustella, mitä luokkaa nuo välittäjien palkkiot ovat esim. Bolla? He ovat aika hyvässä maineessa.

  Toinen teknisempi kysymys, teillä varmaan ajantasaisin tieto tästä kun olette monta remppaa tehneet. Mihin kaikkiin työvaihisiin tarvitaan lain mukaan ”ulkopuolista” remppaajaa? Olen ymmärtänyt, että se on sähkö- ja putkimies? Ja mitä kaikkea heidän tulee tehdä, mihin ei saa itse koskea? Mietin nimenomaan minimiä tässä, itse pyrin tekemään kaiken mitä vain saan tehdä 🙂

 2. Kiitos, kiva kuulla! 🙂

  Välityspalkkioissahan on eroja eri välitystoimistojen välillä. Mutta yleisellä tasolla sanoen, niinhän se taitaa mennä, että hyvät maksavat enemmän. 🙂 Esim. Bo LKV:n sivuilta löytyy heidän hinnastonsa. Emme tietenkään voi ottaa tarkemmin kantaa tähän kyseiseen tapaukseen, nämä kun ovat aina kahdenkeskisiä sopimusasioita.

  Taloyhtiö vaatii näihin isompiin remontteihin putkarin ja sähkärin. Sen lisäksi myös vedeneristyksen teko on sellainen homma, joka vaatii sertifikaatin omaavan tekijän. Netistä löytyy taulukoita/listoja sähkötöistä, jotka voi tehdä itse ja jotka taas täytyy jättää ammattilaisen tehtäväksi. Taloyhtiön tekninen isännöitsijä on oikea taho kertomaan näistä asioista, koska eri taloyhtiöilläkin voi olla erilaisia käytäntöjä. Sama koskee LVI-töitä myös. Ja vaikka jonkun homman voisi periaatteessa tehdä itsekin, mahdollisen vahingon sattuessa vakuutusyhtiöillä voi taas olla omat vaatimuksensa sen suhteen, kuka on sähkö- ja putkityöt tehnyt, jotta he korvaavat vahingon.

 3. Moi!

  Kiitos vastauksesta! Ja juu, aika hyviä listoja tosiaan löytyy netistä mitä saa ja ei saa tehdä itse.

  Olisiko muuten vinkata hyvää vesieristyksen tekijää kylppäriin Tampereen seudulla, taloyhtiö maksaa tämän mutta ilmoittivat, että minun tulee itse etsiä tekijä?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *