Flippaus 5: Neljä kuukautta remppaa takana

Niin se aika vaan menee, ja nyt ollaan rehkitty tämän kohteen kimpussa jo 4 kuukautta! Viimeisen kuukauden aikana onkin tullut ihan kivasti näkyvää jälkeä, vaikka välillä tuntuu, ettei mikään etene, kun kaikenlaista pientä (ja etupäässä näkymätöntä) nysväämistä riittää loputtomiin.

Ensinnäkin keittiö on jo aika hyvällä mallilla! Seinät on maalattu, parketti asennettu ja myös keittiönkaapit asennettu! Kaikki kodinkoneet on tilattu, joista osaa odotellaan vielä saapuvaksi. No, ilman takapakkeja ei tietystikään ole selvitty. Saimme nimittäin väärän väriset kaapinovet. Tähän kohteeseen laitetaan samppanjan väriset uunit, ja oli tietysti tarkkaa, minkä väriset kaapinovet laitetaan, kun uunien väri on sen verran erikoinen. Keittiöön on tulossa Tikkurilan sävyjä G486 (Myötätuuli) ja H486. Seinät on maalattu tuolla vaaleammalla Myötätuulella, joka onkin tosi hieno sävy! Tummempi H486 mätsää hyvin uunien kanssa, joten kaapinovet oli tarkoitus maalata sillä. Tässä alla olevassa kuvassa näkyvät nuo samppanjan väriset uunit (eivät ole vielä lopullisesti tällätty paikoilleen), Myötätuulen väriset seinät sekä korkean kaapin sivu, jonka maalasin itse sävyllä H486. Ne kaikki sopivat tosi hienosti yhteen!

Tosiaan kaapiovien piti olla myös saman väriset kuin tuo maalaamani kaapin sivu, mutta jostain syystä on käynyt joku sekaannus ja ne ovatkin ihan eri väriset kuin oli tarkoitus. Itse kun vertailin tuota kaapinovien sävyä Tikkurilan väriviuhkaan, se voisi olla saman liuskan sävy Y486. Kuvassa näkyy keittiötä vähän enemmän ja kuten huomaatte, tuo kaapinovien sävy riitelee tosi pahasti muiden värien kanssa. Kaapinovet maalautetaan uudestaan oikealla sävyllä.

Mutta kuten kuvasta näkyy, kaikki kaapistot ovat jo paikoillaan. Kaapistot tulevat siis vain tuolle yhdelle seinälle ja side-by-side tulee yksinään toiselle seinälle. Tuohon tyhjään koloon on tulossa integroitu tiskikone. Liesitason päällä olevan yläkaapin pohjaan laitetaan integroitu liesituuletin.

Liesitasosta puheen ollen! Toinen takapakki koskee liesitasoa. Se oli nimittäin mennyt rikki ilmeisesti kuljetuksen aikana. Kulma oli varmaan osunut johonkin ja sen seurauksena koko liesitason poikki menee pari roiloa. Puuh!

No, jotain positiivistakin kerrottavaa! Kuten on aiemmin ollut puhetta, tilaamme keittiön kvartsitason Virosta. Pyysimme tarjouksen kolmelta eri firmalta. Keskiviikkona ilmoitimme valittuun firmaan, että otamme tason heiltä, ja jo torstai-iltana(!!) asunnolla kävi kaksi virolaista mittamiestä ottamassa lopulliset mitat tasoa varten. Ja reilun viikon päästä he tulevat jo asentamaan tason keittiöön. Uskomattoman sujuvaa ja nopeaa palvelua ollut ainakin tähän asti! Teemme vielä erikseen blogipostauksen tästä kvartsitasosta, kunhan saamme sen kohteeseen ja homman maaliin. Toivottavasti kaikki menee yhtä hyvin loppuun asti!

Kylppärissä on myös tapahtunut. Emme ole tainneetkaan laittaa tänne blogiin vielä kuvia laatoitetuista seinistä ja lattiasta, joten tässäpä tulee. Tuosta kuvasta puuttuvat vielä saumaukset, jos ihmettelette viimeistelemättömiä nurkkia. Parhaillaan kylppärissä teemme kalusteiden asennusta, mutta siitä vaiheesta emme ole ottaneet kuvia. Mutta hommat ovat siis jatkuneet kylppärissäkin.

Tällä hetkellä eteinen on ainoa tila, josta puuttuu vielä maalit katosta ja seinistä. Tällä hetkellä siellä on menossa seinien tasoitus ja hionta, ja maalaushommiin päästään parin päivän päästä. Sitten puuttuu enää lattia olohuoneesta ja eteisestä. Mutta sitä pikku näperrystä ja nysväämistä rittää siitäkin eteenpäin vielä hyväksi toviksi. 😀

Meillä alkaa kesäloma meidän päivätöistä parin-kolmen viikon päästä. Ei ole paineita saada asuntoa valmiiksi loman alkuun mennessä eikä se ole edes realistinen suunnitelma tällä meidän tahdilla. Loman aikanakin varmasti remonttia tehdään ja viimeistellään. Ja jos remppakohteessa tulee välillä kuuma näillä helteillä rehkiessä, niin onneksi kotona pääsee hyvin viilentymään ILP:in ansiosta. 🙂

1 ajatus aiheesta “Flippaus 5: Neljä kuukautta remppaa takana”

  1. Paluuviite: Flippaus 5: Viimeisiä viikkoja viedään! - Asuntoblogi

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *