Flippaus 5: Keittiötä odotellessa

Keittiökaapistot ovat tulossa ensi viikon alussa! Aloittelimmekin eilen keittiön parkettilattian asennusta. Kun ekan rivin saa valmiiksi, sen jälkeen asennus sujuu todella joutuisasti. Tämä Paradorin parketti on ollut kyllä ylivoimaisesti kätevin asennettava. Keittiöön jätetään pätkä vanhaa tiiliseinää näkyviin, ja hienosti passaa parketti tuohon tiilenkin viereen!

Ensi viikolla päästään siis keittiön asennukseen. Keittiöön tulee Calacatta Gold -kuvioinen kvartsitaso. Olemme pyytäneet kolmelta virolaiselta firmalta tarjouksen keittiön kvartsitasosta. Hinta on edullisempi kuin Suomessa ja tason toimitusaika pari viikkoa, joten ei tarvinnut kahta kertaa miettiä, mistä taso tilataan. Nyt täytyy vielä valita sopivin firma ja pyytää heidät mittauskäynnille. Sitä ennen täytyy toki olla keittiön kaapistot asennettuna, että lopulliset mitat saa otettua. Diiliin kuuluu vielä tason asennus. Kuulostaa kyllä hyvältä, ja kertoilemme toki sitten kokemuksia, miten hommassa lopulta käy. 🙂

Hommat jatkuu edelleen myös kylppärissä. Uudet vesiputket on nyt vedetty paikoilleen, ja kylppärissä on parhaillaan kalusteasennukset käynnissä. Eteinen on ollut tähän asti ihan alkutekijöissään, ja nyt on sielläkin päästy remontin makuun. Seinien kaadon seurauksena siellä on jonkun verran katon ja seinien tasoitustöitä tehtävänä, ja maalaustakin on jo aloiteltu.

Törmäsimme muuten eilen torilla lounaalla käydessämme meidän pankkineuvojaan! Tästä tulikin taas mieleen, että on kyllä suuri etu, kun pankissa on tietty, nimetty henkilö, johon saa tarvittaessa nopeasti yhteyden ja jonka kautta saa hoidettua kaikki pankkiasiat. Hän on aina tosi innoissaan meidän flippausprojekteista, ja pyysimmekin häntä käymään katsomassa tätä meidän nykyistä remppakohdetta. Hän sitten tulikin myöhemmin päivällä käväisemään remppatyömaalla. Kaikissa pankeissa ja kaikkien virkailijoiden kanssa ei varmasti hommat suju näin hyvin, joten tässä yksi asia, josta saa olla kiitollinen. 🙂

5 ajatusta aiheesta “Flippaus 5: Keittiötä odotellessa”

 1. Moi!

  Varmaan komea tuo kivitaso!

  Itse paljon pähkäillyt keittiön kanssa kun remontoin vanhaa kaksiotani jonka laitan myyntiin sen jälkeen.

  Kun olette kohteitanne myyneet, kuinka kiinnostuneita ihmiset ovat (n. 200 000 € hintaluokan asunnossa) keittiön valmistajasta? Olen katsonut esim. ikean keittiötä, joka on mielestäni todella hieno ja edullisempi, mutta lähinnä brändiä mietin.

  Eli lähinnä sitä pelkään sitä, että laittaa hienon keittiön ”tylsemmällä” bärdillä, että ostajaehdokkaat sen perusteella hylkäisivät kohteen?

  1. Moi, ja kiitos hyvästä kysymyksestä!

   Yllättävän vähän on tullut ostajaehdokkailta kyselyitä keittiön valmistajasta. Joskus me ollaan mainittu se jo heti Etuoven asuntoilmoituksessa, mutta yleensä ei olla taidettu mainita. Ihan yksittäiset henkilöt ovat saattaneet kysyä näytöllä keittiön valmistajaa, mutta useimmat eivät ole kysyneet. Pääasia on tainnut olla se, että keittiö (+kodinkoneet) on 1) upouusi, 2) hienon näköinen ja 3) hyvin tehty.

 2. Kiitos vastauksesta! Juuri näin ajattelinkin.

  Olen itsekin ajatellut keittiön ja juuri kivitason tilaamista siihen. Selvästi halvemmalla saa tietyiltä toimijoilta, kun tilaa ilman tuota asennusta ja mittaustarkastuspalvelua.

  Oletteko tilanneet keittiöitä ilman tarkastusmittausta? Mitäköhän siinä kannattaisi ottaa huomioon? Itse olen juuri tilaamassa keittiötä ja toki mittasin keittiön, mutta mietin vaan jos onkin sentin heittoa sinne tänne, että mitä jos ei sopisikaan paikoilleen! 🙂 kannattaako esim pyytää pari senttiä pienempää, jau aukkoja voi sitten peitelevyillä korjailla?

  Kivitason kanssa varmaan sama, sentin pari alle mitan niin ainakin mahtuu väliin?

  1. Meillä on aina keittiöfirma tullut tekemään tarkistusmittaukset ihan sen takia, että vastuu on heillä, mikäli kaapit eivät sovikaan. Jos tuntuu, ettei itsellä ole kokemusta eikä osaa mitata, niin kannattaa ottaa mittauspalvelu. On kuitenkin mittojen lisäksi niin monta muutakin asiaa, jotka täytyy ottaa huomioon, kun keittiötä mahdutetaan paikoilleen.

   Yleensä mittakaava, josta puhutaan, on mm eikä cm. Ehdottomasti kannattaa mieluummin tilata sopivat kaapistot kuin peitellä koloja. Kivitason mittaajat kun kävivät meidän kohteessa, niin miettivät, olisiko tason mitta 2399 mm vai kuitenkin 2398 mm. Ja kolo, mihin tuo taso tulee, on siis 2400 mm. Eli millin eroista puhutaan.

 3. Paluuviite: Flippaus: Pankkipalaveri - Asuntoblogi

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *