Flippaus 5: Laattakaupoilla

Nyt on kylppärin laatat valittu! Kävin nimittäin Pukkilan Tampereen myymälässä laattaostoksilla. Sain mukavaa ja asiantuntevaa palvelua, ja kuten tapoihini kuuluu, päätökset syntyivät nopeasti, joten ei aikaakaan, kun meillä oli ammattilaisen kanssa laatat valittuna. 😀

Olin jo itsekseni miettinyt ja pyöritellyt kylppärin laattavalintoja ja muita materiaaleja. Meillä on jo valmiiksi ostettuna musta suihku ja musta allashana Damixan mallistosta, kun ne saatiin edullisesti jostain tarjouksesta. Niiden ympärille lähdettiin miettimään laattoja. Flippauksissa laattavalinnat tehdään hieman eri kriteereillä kuin esim. omaan kotiin. Tavoitteena olisi saada kylppäristä (ja tietysti koko asunnosta) houkutteleva ja ”myyvä” ja siinä pitäisi olla joku juju, mutta se ei saisi olla liian erikoinen, ettei se karkota ostajia. Toisaalta, kun mietin, niin nämä kyseiset laattavalinnat olisin hyvin voinut tehdä omaankin kotiin. 😀 Sitten täytyy tietysti miettiä vähän hintaakin, kun flippausprojektista on kysymys. Meillä ei ole tapana ostaa halvimpia mahdollisia materiaaleja, mutta toisaalta yletön tuhlaaminenkaan ei ole järkevää. Keskitietä mentiin hinnan suhteen laattojenkin kanssa.

Pukkilan myymälässä suunnittelijalla oli heti pari ideaa mielessä, kun olin selostanut, millaisesta projektista on kyse ja olimme katsoneet piirtämääni mittakuvaa sekä kuvaa kylppäristä nykyisellään. Toinen näistä ideoista oli hyvin pitkälti samanlainen kuin millainen itsellänikin oli ollut mielessä, joten siitä lähdettiin liikkeelle. Lattiaan valittiin klassinen musta heksagoni, joka sopii hyvin myös talon rakennusajan henkeen. Seiniin suunnittelija ehdotti valkoista 10×30-laattaa tiililadonnalla. Itse olen nyt tykästynyt kovasti pystyladontaan, ja olin miettinyt seiniin myös muita värivaihtoehtoja kuin valkoista. Suunnittelijan mukaan pystyladonta on vasta tulossa muotiin ja tällä hetkellä sitä ei yleensä asiakkaille suoraan ehdoteta. Mutta kun otin pystyladonnan puheeksi, suunnittelija oli samaa mieltä kanssani siitä, että se sopisi kylppäriin hyvin. Kylppäri ei ole turhan korkea, joten pystyladonta sopii senkin puolesta sinne hyvin, tekeehän se kylppäristä vähän korkeamman näköisen. Hylkäsin värilliset vaihtoehdot, ja seiniin on tulossa valkoiset, kiiltävät laatat, jotka ovat hitusen aaltoilevat muodoltaan. Kylpyhuoneesta tulee siis yksinkertaisen tyylikäs, ja se miellyttää varmasti suurta osaa asunnonostajista.

Tässä kuvassa ovat laattavalinnat, eli Natura-sarjan musta 6-kulmainen lattialaatta sekä Soho-sarjan valkoinen, kiiltävä kaakeli seinään.

Tässä toinen kuva, jossa laatat ovat vierekkäin siten kuin ne tulevat pystyladonnassa olemaan. Kaksi vasemmanpuoleista laattaa ovat väriltään beigejä ja oikeanpuoleinen on valkoinen. Suurta eroa näissä väreissä ei ole, mutta valkoinen sopii paremmin, varsinkin kun kattoon on todennäköisesti tulossa joku vaalea puurima/sormipaneeli. Beiget seinät voisivat riidellä vaalean puukaton kanssa, joten valkoinen on parempi vaihtoehto.

Tässä vielä havainnekuvat kylppäristä Pukkilan suunnittelijan piirtämänä.

Ensi viikolla heti maanantaina kylppäri saadaan lopullisesti purettua ja tiistaina tehdään kosteusmittaus. Toivottavasti ei löydy kosteusylläreitä! Pikku hiljaa alkaa siis kylppärikin edetä.

1 ajatus aiheesta “Flippaus 5: Laattakaupoilla”

  1. Paluuviite: Flippaus 5: Kylppärin muodonmuutos - Asuntoblogi

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *