Flippaus 5: Eka työpäivä raksalla

Tänään oltiin reippaita ja tehokkaita! Meillä on uudet, hienot kirkuvankeltaiset tiimipaidat, ja liekö johtunut niistä vai mistä, mutta remontti tässä asunnossa lähti energisesti liikkeelle. 😀

Tämä asuntohan me ostettiin ”jo” kolme päivää sitten, ja tänään tehtiin eka varsinainen remonttirupeama. Edellisen kohteen kanssa meillä oli tosi vähän vapaapäiviä, ja varsinkin rempan lopussa ei oikein olisi malttanut pysyä pois remonttia tekemästä. Nyt kun näitä flippauksia on tehnyt jo muutaman eikä tässä ole enää samalla tavalla uutuuden viehätystä – ja kun näiden kahden asunnon välissä ehti tottua jo vähän laiskotteluunkin – niin nyt tuntui hyvältä tällainen vähän rauhallisempi aloitus.

Vietettiin asunnolla tänään pari-kolme tuntia, ja sinä aikana saatiin kaikenlaisen pällistelyn ja suunnittelun ohessa irrotettua kaikki asunnon listat sekä olohuoneen tapetit! Tämä oli kyllä nopein tapetinpoisto ever! Olohuoneessa oli lasikuitutapetti joka seinällä, ja tämä oli se juttu, johon pelättiin menevän tuhottomasti aikaa. Flippaus 2:ssa oli tätä kirottua lasikuitutapettia tosi paljon ja se oli toooosi tiukassa kiinni, joten nyt olimme jo valmistautuneet samanlaiseen sotaan.

Mutta mitä vielä! Tapetti ei ollut juuri edes kiinni seinässä ja se lähti nätisti ja siististi irti vuota kerrallaan. Tämä oli tosi hyvä juttu ja nopeuttaa remonttia huomattavasti.

Tässä vielä kuvia olohuoneesta tapetinpoiston jälkeen. Niina lienee ollut mukana jossain aiemmassa remontissa ja hän oli jättänyt terveisensä seinään. 🙂

Keräsimme kaikki listat ja tapetit ja muut purkujätteet yhteen paikkaan olohuoneeseen odottamaan kaatopaikalle vientiä. Työkaluille on oma paikka makkarissa, ja tällä hetkellä toimme asuntoon vain sellaiset työkalut, joita tällä hetkellä tarvitaan. Näin työmaalla pysyy hyvä järjestys eikä tavaroita ole sikin sokin pitkin asuntoa. Tämä on sellainen asia, jossa olemme kehittyneet paljon näiden projektien aikana.

Itse olenkin ensi viikon lomalla, ja iso osa siitä tulee varmasti vietettyä raksalla. Ei siis ehkä kaikkein rentouttavin loma, mutta ainakin erilaista kuin päivätyö. 😀 Suunnitelmissa on poistaa tapetit myös makkarista, ja sen jälkeen tasoittaa olohuoneen ja makkarin seinät, ja mahdollisesti päästä jopa maalaushommiin. Makkarin tapetti onkin sitten tiukasti kiinni. Ostimme urakkaa varten höyrystimen, joten odotamme mielenkiinnolla, helpottuuko tapetinpoistourakka sen avulla. Keittiössä ja kylppärissä ei ole vielä tapahtunut mitään, mutta keittiösuunnitelmista voi lukea täältä. Emme ole vielä saaneet vastausta isännöitsijältä muutostyöilmoitukseen, joten tässä vaiheessa teemme luonnollisesti vain sellaisia töitä, jotka voi tehdä ilman muutostyöilmoitusta.

5 ajatusta aiheesta “Flippaus 5: Eka työpäivä raksalla”

 1. Mahtava blogi ja helppolukuisesti kirjoitettu myös maallikolle 🙂

  Aloitatteko yleensä ylhäältä-alas tyylisesti remontit? En itse flippaa vaan fiksailen hieman omaa kaksiotani Helsingissä. Melkein kaikki pitäisi laittaa uusiksi ja järkevää työjärjestystä yritän miettiä.

  Mutta kannattaisiko edetä esim näin?
  1.purkaa irtoavat osat esim. listat, keittiön osat jne koko huoneistosta
  2.Katto (eli maalaus, panelointi, mitä tarvitseekaan tehdä)
  3.Seinät eli seinien maalaus / tapetointi

  Tässä kohtaa sitten mietin, että laitetaanko uusi keittiö ennen keittiön lattiaa? Jos ensin keittiö ja sitten lattia, etenisi näin:

  4. Keittiö
  5. Lattiat koko kämppä
  6. Kylppäri/wc (tämän voi tehdä myös heti alussa vaihtoehtoisesti)

  Miltä tällainen kuulostaa, vai oletteko löytäneet jotain sujuvampaa työjärjestystä?

  Kiitos jo etupeltoon!!

  1. Hei!

   Hyvä kysymys, johon ei valitettavasti ole yksiselitteistä vastausta: 😀 Toki he, jotka tekevät remontteja ammattimaisesti ja joilla on kaikki kontaktit ja ostopaikat valmiina, osaavat aikatauluttaa projektit ihan eri tavalla kuin me harrastelijat, jotka tehdään remonttia päivätyön ja muun elämän ohessa aika lailla fiiliksen mukaan. Meillähän ei ole aikataulua remonteissa, mutta toki hommat pyritään tekemään fiksussa järjestyksessä. Mutta vaikka kuinka miettisi remonttijärjestystä, yllätyksiä voi tulla.

   Purkuhommat on tietysti sellainen osa-alue, joka kannattaisi tehdä ensin järjestelmällisesti pois alta ja hoitaa sen jälkeen purkujätteet pois työmaalta. Aina tämä ei onnistu. Esim. nykyisessä projektissa meillä meni kuukausi, ennen kuin saatiin remontille purkulupa. Sinä aikana ei tietenkään kannattanut pyöritellä peukaloita, vaan teimme pintoja (seiniä, kattoja) sinne, minne pystyttiin. Eli meillä meni ”oikea” remonttijärjestys pieleen jo heti alkumetreillä. 😀 Ja hommat kannattaisi miettiä niin, että joka huoneessa olisi suunnilleen sama vaihe menossa, koska se helpottaa logistiikkaa, siirtymistä työvaiheesta toiseen, erilaisen tavaran määrää remppatyömaalla jne. Mutta joskus taas on järkevämpää tehdä joku huone ensin suht valmiiksi ennen kuin jatkaa muiden huoneiden kimpussa.

   Vaikka siis kuinka miettisi ”oikeaa” järjestystä, tosielämässä hommat eivät mene aina niin kuin on suunnitellut, eikä se ole aina itsestä kiinni. Työvaiheita tehdään limittäin, lomittain ja päällekkäin. Odotusajat kannattaa käyttää hyödyksi, eli jos joku homma viivästyy, tekee sitten jotain muuta sitä odotellessa.

   Nämä ovat tosiaan meidän ajatuksiamme ja kokemuksiamme, ja vaikka olemme oppineet remonteista paljon, varmasti opitaan vielä lisää, niin työjärjestyksestä kuin muistakin käytännön asioista. 🙂

 2. Moi!

  Tuli mieleen tästä työvaiheesta kysymys!

  Voiko tapetteja poistaa ennen itse muutostyöilmoituksen tekemistä? Eikös niidenkin alla voi olla asbestia? Oletteko yleensä ennen luvan saantia silti poistelleet tapetteja?

  Itsellä sama vaihe edessä ja tein jo muutostyöilmoituksen, sain ohjeeksi että seiniä saa tapetoida ja maalata, mutta saakohan tapetteja irrottaa? Etenisin mielellään siihen myös.

  Kiitos jo etukäteen jos ehdit kommentoimaan! 🙂

  1. Hei!

   Harkinnan mukaan olemme menneet. Riippuen siitä, milloin asunto on rakennettu ja/tai edellisen kerran remontoitu, onko tapetit mahdollista irrottaa ilman, että seinän mahdollinen rappaus irtoaa, ja onko tapetti miten kiinni seinässä. Jos haluaa olla varma, niin kannattaa kysyä lisäohjeita tai odottaa siihen asti, että asbestikartoitus on tehty. Asbestikartoituksenhan voi tehdä jo etukäteen ennen kuin muutostyöilmoitus on käsitelty, jos haluaa saada asiasta etukäteen selvyyden ja nopeuttaa remontin suunnittelua/aloittamista. Ainakin täällä Tampereella asbestilabrasta saa vastauksen ihan parissa tunnissa, ja näytteen voi ottaa itse ja viedä tutkittavaksi.

   Tsemppiä remonttiin! 🙂

 3. Paluuviite: Flippaus 7: Hommat etenevät monella rintamalla - Asuntoblogi

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *