Flippaus 5: Keittiön suunnittelua

Meidän tulevasta flippausprojektista on sovittu kaupat ensi viikolle. Emme siis vielä edes virallisesti omista asuntoa, mutta sen verran malttamattomia ollaan, että suunnittelu on alkanut. 😀

Olemme suunnitelleet ja tehneet jokaiseen asuntoon erilaisen remontin. Sama linja jatkuu, ja tästä tulee taas erilainen kuin mikään edeltäjänsä. Asunnosta suunnitellaan värimaailmaltaan hyvin harmonista ja rauhallista. Asunnon seiniin tulee yleissävyksi vaalea greige. Pitkällisen pohdinnan ja väriviuhkan selaamisen jälkeen olemme päätymässä Tikkurilan sävyyn Y486. Lattiaan asennamme leveälankkuisen, hieman vaalennetun tammiparketin. Sellainen meillä oli myös ihan ekassa flippausprojektissa. Kylppärin suunnitelmat alkavat olla jo selvillä nekin, mutta keskitytään nyt ensin keittiöön.

Keittiöön on suunniteltu samaa seinien sävyä ja lattiaa kuin muuallekin asuntoon, yhtenäisyyden vuoksi. Tällä hetkellä yksi suosituimmista sävyistä keittiössä on greige. Lisäksi se on hyvin neutraali sävy ja miellyttää varmasti useimpia asunnonostajia, joten päätimme valita sen tähän asuntoon keittiön sävyksi. Keittiön kaapinovet maalautetaan Tikkurilan sävyllä X486 (Mediaani), joka on pikkuisen tummempi kuin seinien sävy. Tason materiaaliksi olemme miettineet kvartsia, ja kuosi voisi olla Calacatta-marmoria, jossa on mukana ripaus kullan sävyä. Keittiöön on nimittäin mietitty tehosteeksi kultaisia/messinkisiä yksityiskohtia, eli hanaa ja vetimiä. Allas voisi olla valkoinen; se sopisi varmasti hyvin valkoiseen marmoritasoon. Kodinkoneet tullenevat olemaan mustat. Liesituulettimeksi olemme miettineet valkoista, sylinterin muotoista mallia. Kokosin vielä mahdollisia valintoja kuvaan, jotta on helpompi nähdä, miltä keittiö tulisi näyttämään.

Otimme hätäisesti mitat keittiöstä silloin, kun kävimme katsomassa asuntoa ennen tarjouksen tekemistä. Lopulliset mitat saadaan tietysti vasta siinä vaiheessa, kun vanha keittiö on purettu. Hahmottelin jo kuitenkin hieman keittiön kalustusta, luonnollisesti vanhanaikaisesti ruutupaperille. 😀 Keittiön pitempi sivu on n. 325 cm pitkä. Lyhyemmälle sivulle tulee jääkaappipakastin tai side-by-side, riippuen minkä kokoinen on sillä seinillä oleva syvennys, johon kylmälaite tulee. Alustavien mittojen perusteella siihen saattaisi juuri ja juuri mahtua side-by-side, mutta tämä varmistuu tosiaan myöhemmin.

Vasemmassa reunassa on iso komero mikrolle ja uunille. Sen vieressä alhaalla olisi sopiva paikka kapealle viinikaapille. Katsotaan, minkä levyinen viinikaappi siihen menisi, vai meneekö ollenkaan, kun mitat varmistuvat. 😀 Yläkaappeja ei ole tarkoitus ahtaa koko seinää täyteen. Yläkaapit tulevat varmaan olemaan matalampaa mallia, joten niitä voisi nostaa pikkuisen normaalia ylemmäksi, jotta välitilasta saadaan vähän korkeampi ja ilmavamman oloinen.

Tästä keittiöstä ei taida tulla mitään budjettiratkaisua. 😀 Mutta meillä on periaatteena se, että remontit tehdään laadukkaasti. Uskomme ja toivomme, että tästä tulee todella hieno asunto. Remontti on isoin tähän astisista: ihan kaikki menee uusiksi! Huh, eiköhän tästä selvitä!

4 ajatusta aiheesta “Flippaus 5: Keittiön suunnittelua”

 1. Jee!
  Ootteko ajatelleet, että asunnossa olisi kaksi astianpesukonetta. 50 cm leveä, normaalikorkea ja/tai matalampi malli. Molemmista on kokemusta ja hyväksi havaittuja. Pienen asunnon asukkaina 1-2 henkeä, joten tiskiä ei tule jatkuvasti. Yksi työvaihe jää pois, kun voi käyttää puhtaat astat suoraan koneesta. Toisessa puhtaat, toisessa käytetyt. Vinkin sain eräältä vuokranantajalta.
  Mielenkiinnolla seuraan taas homman etenemistä.
  Eliina

 2. Hienolta näyttää ja varmasti myyvät valinnat!
  Meillä kanssa valittu greige keittiö 😀

  Mielenkiinnosta kysyn budjettia, jokin about / minimi / maksimi summa teillä varmasti mielessä?

  Tsemppiä remppaan 🙂

  1. Kiitos, ja tsemppiä sinnekin! 🙂

   Meillä ei ole koskaan (ja ei nytkään) budjettia kovin tarkkaan mietittynä. 😀 Edellisten flippauskokemusten perusteella voisi arvioida, että kokonaiskulut tullenevat tässä projektissa olemaan noin 30 tuhatta, ja tarkkuus tässä on plusmiinus 3-5 tonnia. Tähän sisältyy kaikki kulut, varainsiirtoverosta ja asunnon yhtiövastikkeista lähtien.

 3. Paluuviite: Flippaus 5: Eka työpäivä raksalla - Asuntoblogi

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *