Flippaus 5: Kaupat tehty ja homma voi alkaa

Eilen oli taas kauppapäivä ja päästiin aloittamaan remontti uudessa kohteessa. Tai lähinnä kävimme katsomassa asunnolla, mitä sitä tuli tällä kertaa ostettua. 😀 Veimme asunnolle jo joitain tavaroita, esim. sorkkaraudan, että pääsimme irrottamaan muutaman listan. Meitä nimittäin kiinnosti eritoten, mahtuisiko keittiön syvennykseen sinne suunnittelemamme side-by-side, eli jääkaappipakastin, jossa on normilevyinen, korkea jääkaappi ja sen vieressä kapeampi pakastin. Syvennyksen ympärillä oli peitelistat, joten sen todellisen koon pystyi mittaamaan vasta, kun listat poistettiin. Ja kyllähän sinne mahtuu!

Keittiötä mittailtiin ja tutkittiin muutenkin, ja huomasimme, että astianpesukonetta ei voi asentaa siihen paikkaan, minne me sitä ensin mietimme. Keittiösuunnitelmaa täytyy siis vähän muokata, ja muutenkin sen näkee lopullisesti sitten, kun vanha keittiö on purettu. Keittiössä on myös muurattu korkea komero, jonka toivon mukaan pystyy purkamaan.

Testasimme myös, miten helposti tapetit saa irti ja kuinka monta kerrosta niitä on. Pari lattialistaakin irrotettiin. Niiden takaa paljastui murenevaa rappausta, joten seinien alareunojen kanssa täytyy tehdä vähän paikkaus- ja tasoitteluhommia, jotta uudet lattialistat saadaan istumaan nätisti.

Otimme asunnosta myös tarkat mitat ja kiersimme ja katsoimme kaikki paikat läpi. Asunnothan näyttävät kalustettuina aina vähän paremmilta, ja tämän totesimme taas oikeaksi havainnoksi. 😀 Asunnossa on useita vanhoja komeroita, ja näiden sisustat ovat yllättävän nätit ja hyväkuntoiset. Sisustat voisi jopa miettiä jätettävän entiselleen, mutta komeroiden ovet toki kunnostetaan.

Asunnossa on paljon oviaukkoja, ja niistä on tarkoitus ottaa ovet ja karmit pois sekä leventää niitä mahdollisuuksien mukaan. Eteisestä menee aika kapea ja sokkeloinen väylä keittiöön ja kylppäriin, ja tätä olisi tarkoitus saada vähän avarammaksi. Tältä käytävältä puretaan myös alkuperäiset komerot. Niistä vapautuvaan syvennykseen voisi sitten keksiä jonkun kivan ratkaisun, eli jäämme odottamaan inspiraatiota. 🙂

3 ajatusta aiheesta “Flippaus 5: Kaupat tehty ja homma voi alkaa”

  1. Miksi tuhoatte vanhat kauniit ja alkuperäiset keittiöt?? Edellisen kohteen musta keittiö näyttä 3 vuoden päästä ihan kauhealta

    1. Hei!

      Voit olla rauhassa, tätä(kään) keittiötä emme ole tuhoamassa. Tällekin keittiölle on löytynyt uusi omistaja, eli se pääsee uusiokäyttöön. Flippauksessahan on tarkoituksena remontoida asunnosta mahdollisimman myyvä, eli sen täytyy miellyttää mahdollisimman suurta ostajakuntaa. Tällä hetkellä musta, moderni keittiö miellyttää hyvin monia asunnonostajia.

  2. Paluuviite: Flippaus 5: Keittiön purku, Instagram-tili ym. saavutuksia - Asuntoblogi

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *