Flippaus 3: Katon panelointia ja väliovien kunnostusta

Remppatyömaalla ollaan aloitettu katon panelointi. Paneelia tulee siis olohuoneen ja keittiön kattoon. Paneeliksi valittiin Cent-Listojen Dyyni, joka on valkolakattua mäntyä. Tämä on vähän modernimpi versio sormipaneelista, eli ”sormien” tilalla on ”dyynit”, jotka ovat vähän kalleellaan toiseen suuntaan. Katosta tulee kivan näköinen, ja näkymä vähän muuttuu sen mukaan, miltä suunnalta sitä katsoo.

Me tehdään tämä panelointi vähän hankalamman kautta, eli teemme niin tarkkaa työtä, että emme tarvitse ollenkaan kattolistoja. Näin katosta saadaan vielä hienomman ja ilmavamman näköinen. Yhdelle seinustalle, eli tuon tumman tehosteseinän kohdalle, olemme myös upottaneet katonrajaan lednauhan, joka antaa epäsuoraa valoa paneelin takaa.

Katosta tulee varmasti upean näköinen! 🙂

Kattoprojektin lisäksi meillä on ollu käynnissä ovishow. Meillä oli muutaman päivän käytössä ”lapsityövoimaa”, ja hänelle halusimme keksiä mielekästä puuhaa siksi aikaa kun itse olemme olleet katon kimpussa. Käsittelyssä olivat makuuhoneen alkuperäiset pariovet, jotka löytyivät vinttivarastosta. Niistä on nyt irrotettu kaikki irtonainen (ja vähän tiukemmassakin ollut) maali. Näissä on kyllä sitten puuhaa riittämiin vielä itsellekin! Mallasimme myös pariovia paikoilleen, jotta näimme, miltä ne tulevat näyttämään. Todellisuudessa pariovet tulevat aukeamaan makuuhuoneen suuntaan.

Katon panelointi on aika hidasta hommaa; yhdellä rivillä saadaan vain 8 cm valmista pintaa. Tämän takia meillä on edelleen keittiön asennus kesken, ja sitä jatketaan sitten, kun katto on saatu valmiiksi. Huomenna saamme loput keittiötarvikkeet paikalle. Ala- ja yläkaappien rungothan me saimme jo aiemmin, jotta pääsimme asentamaan alakaapit jo etukäteen ja mittaamaan työtasojen koot ja tilaamaan ne. Lisää tavaraa on siis työmaalle tulossa, mutta hyvällä organisoinnilla ja järjestyksellä kaikki saadaan hyvin mahtumaan.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *