Flippaus 4: Maalaushommat valmistuu!

Maalaushommat on kohta saatu päätökseen! Vaatehuone on ollut maalattuna jo hetken aikaa, ja sen lisäksi on kaikki muutkin huoneet makkaria lukuun ottamatta valmiit.

Olohuoneeseen jätettin yhdelle seinälle 70-luvun tapettia, ja seinien maalisävy valittiin sopimaan yhteen tapetin kanssa. Sävy on Tikkurilan G459 (Halva), joka on tosi lempeä, hieman kellertävään vivahtava beige. Tämä on tosi kaunis sävy! Kuvissa näkyvä parketti tullaan vielä hiomaan ja sävyttämään vaaleammaksi, joten seinien sävykin tulee vielä korostumaan eri tavalla, kun lattia on saatu käsiteltyä.

Keittiökin on jo maalattu. Keittiön katto on (muusta asunnosta poiketen) sileä, joten maalasimme ensin sen. Toki keittiön katto oli myös entisten komeroiden ja yläkaappien kohdalta eri värinen, joten siksikin katto piti maalata. Kaksi maalikerrosta riitti peittämään värin epätasaisuuden. Tähän asuntoon olemme miettineet hillittyjä, neutraaleja sävyjä seiniin, joten kun meillä oli valmiina jostain aiemmasta remontista yli jäänyttä Tikkurilan sävyä Y487 (Piazza), päätös oli helppo! Tätä takuuvarmaa greigeä sävyä tuli keittiön seiniin. Yleensä käytämme seinien maalaukseen täyshimmeää sisustusmaalia, mutta tämä meillä jo valmiina ollut purkki oli puolihimmeää maalia. Tämä sopii hyvin keittiöön, jonne yleensä suositellaankin maalia, jossa on pikkuisen kiiltoa ja joka on sen takia helpompi puhdistaa kuin täyshimmeä maali.

Seuraavaksi maalattiin eteinen. Piazzaa jäi edelleen yli keittiön maalauksen jälkeen, joten samalla sävyllä jatkettiin myös eteisessä. Näin saatiin myös yhtenäistä sävyä useaan huoneeseen.

Makuuhuone on tällä hetkellä pohjamaalissa. Sieltä on poistettu tapetit ja seinät on tasoitettu ja hiottu. Seuraavaksi sieltä kitataan vielä muutamia kohtia, jotka tulivat paremmin näkyviin, kun seinät saatiin pohjamaalattua. Sen jälkeen seinät maalataan Tikkurilan sävyllä H497 (Kaoliini). Tätä sävyä käytimme Flippaus 1:ssä ja Flippaus 2:ssa koko asunnon maalaamiseen. Tämä on siis hyväksi koettu sävy, ja koska sitäkin sattui olemaan ennestään, päätimme maalata makuuhuoneen sillä. Ikkunaseinälle ei ole tehty vielä mitään, siellä on asunnossa ennestään ollut maali.

Huomasimme muuten, että makuuhuoneeseen oli vielä jäänyt ikkunalistat paikoilleen (kuten kuvastakin näkyy)! 😀 Juuri kun meillä kävi jo edellisistä remonteista tuttu Häijään Kuljetuspalvelu viemässä kaatopaikkakuorman, niin eiköhän tullut vielä itselle parin listanpätkän hävitys eteen.

Kuten huomaatte, tässä remontissa on käytetty paljon meillä jo valmiina olleita maaleja. Ainoastaan olohuoneen maali on hankittu tähän remonttiin. Tämä oli tietoinen valinta, koska varasto alkaa täyttyä monenlaisista maalipurkeista, kun melkein jokaiseen asuntoon on valittu eri sävyt, ja vielä kun meillä on ollut kotonakin maalausbuumi menossa! Nyt tässä kohtaa päätimme inventoida jo olemassa olevat maalit ja miettiä, jos voisimme käyttää niitä sen sijaan, että olisimme ostaneet taas lisää uusia maalipurkkeja.

Noissa keittiökuvissa muuten vilahtaa myös keittiön ja vaatehuoneen uusi lattia! Niissä huoneissa ei ole ennestään parkettia, kuten muualla asunnossa, joten niihin piti ostaa uusi lattia. Lattian piti olla tarpeeksi erilainen kuin muualla asunnossa oleva parketti, ja toisaalta yhteensopiva sen kanssa. Päädyimme sitten korkkilattiaan. Ehdimme jo tilata yhdenlaista korkkilattiaa, mutta se ei ollutkaan yhtä hyvännäköistä kuin kuvittelimme, joten se täytyi palauttaa. Tilasimme sitten Wicandersin laadukasta korkkilattiaa värissä Champagne, ja sitä rupeammekin seuraavaksi asentamaan keittiöön. Pysykäähän kuulolla!

1 ajatus aiheesta “Flippaus 4: Maalaushommat valmistuu!”

  1. Maalaamisella saa kyllä heti pirteämmän ilmeen. Varsinkin tuollaisilla neutraaleilla hillityillä väreillä tulee kiva lopputulos. Mekin teimme tänä kesänä maalaushommia sisällä ja ensi vuonna olisi tarkoitus tehdä teollisuusmaalaus pihan traktorihalliin.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *