Flippaus 4: Keittiön lattia asennettu!

Nyt kun keittiön katto ja seinät on saatu maalattua, vuorossa oli lattian asennus. Keittiönkaapit tulevat muutaman päivän päästä, joten lattia oli nyt hyvä saada asennettua ennen sitä.

Kuten jo aiemmin mainittiin, lattian kanssa oli vähän säätöä. Ensimmäistä tilattua lattiaa emme kelpuuttaneet ulkonäkösyistä, joten se meni palautukseen. Tilasimme sitten uuden lattian, ja päädyimme Wicandersin korkkilattiaan, ja väri on Champagne. Lattian piti sopia muualla asunnossa olevaan parkettilattiaan, ja toisaalta sen piti ola tarpeeksi erilainen, ettei tule tunnetta, että lattioista on väkisin yritetty saada samanlaisia. Korkkilattiasta meillä ei olekaan ennestään kokemusta, joten senkin takia tämä oli hyvä ja mielenkiintoinen ostos.

Lattian asennuksessa meillä meni aikaa vajaa kolme tuntia. Ensimmäiset rivit ovat aina uuden lattian kanssa melkoista ähräystä ennen kuin hoksaa, miten se kannattaa kätevimmin asentaa ja miten pontit toimivat. Sen jälkeen lattia tulikin valmiiksi todella nopeasti. Kyseessä on siis lukkopontillinen lattia, ja yhden laudan koko on n. 90 cm x 30 cm. Tässä kuva valmiista lattiasta.

Lattia on todella miellyttävän tuntuinen! Piti ihan tassutella hetki sukkasillaan valmiin lattian päällä, niin mukava se on! Meillä on kotona ihan kaikissa huoneissa kivilattiat, jotka ovat ihan kirjaimellisesti kivikovat, joten tämä on kyllä tosi erilainen siihen verrattuna. 🙂

Tässä lattiassa on korkkikerros myös laudan pohjassa, joka toimii integroituna askeläänieristeenä. Tämän alle ei siis tarvita erillistä eristemattoa.

Asentaminen sujui siis todella joutuisasti parin ekan rivin jälkeen, ja mikä parasta, hukkaa ei syntynyt juuri ollenkaan! Muutama hassu pätkä. Tuossa kuvassa näkyy myös asunnossa ennestään oleva tammiparketti. Se on siis tarkoitus hiotuttaa ja sävyttää valkolakalla. Veikkaamme, että korkkilattia ja parketti tulevat mätsäämään hyvin yhteen.

Keittiön jälkeen samaa korkkia asennetaan myös vaatehuoneeseen. Sielläkään ei ole ennestään parkettia, joten sinne tulee myös uusi lattia. Nyt kun tekniikan osaa, niin vaatehuoneen lattia tulee varmasti todella nopeasti valmiiksi.

2 ajatusta aiheesta “Flippaus 4: Keittiön lattia asennettu!”

  1. Otitteko vanhan muovimaton (ainakin joissain kuvissa näyttää, että keittiössä on muovimatto) pois ennen korkkilattian asennusta?

    1. Taloyhtiön puolesta muovimaton sai jättää korkkilattian alle, ja koska se oli hyvä ja tasainen, päätimme jättää sen. Näin myös saimme keittiön lattiaa vähän korkeammaksi, jolloin se oli paremmin samalla korkeudella muun asunnon lattian kanssa.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *