Flippaus 7: Uudella strategialla!

Ostimme siis viime viikolla uuden flippauskohteen. Edellisessä postauksessa esittelimme hieman kohdetta pohjapiirustuksen ja kuvien voimin. Esittelyyn pääsee tästä.

Kuten otsikostakin voi päätellä, lähdemme tämän kohteen kimppuun edellisistä kohteista poikkeavalla strategialla. Aiempien kohteiden hankinnassa nopeus/tuuri on ollut valttia, koska olemme yleensä ostaneet kohteita, jotka ovat tulleet juuri myyntiin ja jotka ovat olleet haluttuja muidenkin ostajien keskuudessa. Tästä johtuen olemme ostaneet kohteet yleensä pyyntihinnalla tai hyvin lähellä sitä. Monen tarjouksen kanssa on käynyt myös niin, että vaikka olemme tarjonneet yli pyyntihinnan, joku on tarjonnut vielä enemmän.

Aiemmissa kohteissamme olemme halunneet mennä remonteissa ehdottomasti laatu edellä, emmekä ole pistäneet kovinkaan isoa painoarvoa sille, kuinka arvokkaita remonteista loppujen lopuksi tulee. Toki olemme vertailleet hintoja ja hyödyntäneet tarjouksia, mutta useimmista flippaajista poiketen laatu on ollut meille ehdottomasti hintaa tärkeämpi kriteeri materiaalihankinnoissa. Vaikeaa tietysti arvioida, tulevatko kalliimmat materiaalit takaisin myyntihinnassa vai olisiko edullisemmalla materiaaleilla mahdollista saada suurempia voittoja.

Mitä tulemme siis nyt tekemään eri tavalla? Jo heti asunnon hankinta meni eri tavalla kuin aiemmissa kohteissamme. Tämä asunto oli ollut jo pitkään myynnissä, useita kuukausia, kun teimme siitä tarjouksen. Iikka oli käynyt katsomassa asuntoa jossain vaiheessa, ja itse en ollut edes nähnyt koko asuntoa. 😀 Asunnon hinta oli tippunut (ja myös muuttunut tarjouskaupasta normaaliksi) pari kertaa myynnin aikana. Asunto ei tuntunut kauhean houkuttelevalta, koska kylppäri oli liian pieni ja sitä olisi pakko laajentaa johonkin suuntaan, jotta edes suihku, puhumattakaan pyykkikoneesta, mahtuisi sinne. Noin iso kylppäriremontti ei kauheasti houkuttele useimpia asunnonostajia, joten asunto roikkui myynnissä pitkään. Päätimme siis kokeilla sellaista strategiaa, että teimme asunnosta rohkean tarjouksen, ja lyhyiden neuvottelujen jälkeen saimme asunnon n. kymmenen prosenttia viimeisintä pyyntihintaa edullisemmin. Hinta oli niin edullinen, että meitä ei hirveästi harmittanut, että saimme asunnon. Toisaalta meitä ei olisi kauheasti harmittanut sekään, jos asunto olisi mennyt sivu suun. 😀 Mutta olemme oikein tyytyväisiä ostokseen. Saimme nimittäin näppärän kokoisen 48-neliöisen kaksion todella hyvältä sijainnilta yksiön hinnalla. 🙂

Aiemmissa kohteissamme olemme aloittaneet remontin heti oston jälkeen. Tähänkin tuli nyt muutos! Laitoimme asunnon nimittäin kesän ajaksi vuokralle. Olemme tehneet nyt muutaman edellisen kesän aikana remonttia, joten nyt tuli sellainen fiilis, että voisimme pitää kesän remppavapaata. Nuo kerrostaloasunnot tuppaavat lämpenemään kesäisin, ja kun siellä ei itse asuta, ei ole mahdollista tuulettaa asuntoa optimaalisesti. Näin ollen asunnot saattavat olla aika kuumia, ja siihen kun yhdistää vielä fyysisen remontoinnin, niin aika hikistä hommaahan se välillä on. Nyt kun asunto on kesän vuokralla, ei tule kiusausta mennä tekemään remonttia edes sadepäivinä, vaan nyt on tulossa totaalinen tauko remontista. Ja nyt kun asunto on vuokralla, saamme tietysti katettua asunnon juoksevat kulut kesän ajalta. Eli syyskuussa sitten uudella innolla remontin kimppuun!

Remonttisuunnitelmat alkavat olla jo aika hyvin selvillä. Asunnon kylppäri on tosiaan hyvin pieni, joten laajennamme sitä puoli metriä keittiöön päin. Tässä muokattu pohjapiirustus. Eli keittiön ja kylppärin välinen seinä siirtyy puoli metriä keittiöön päin. Keittiö on tässä asunnossa ihan tilava, joten seinän siirto ei ole mikään katastrofi. Keittiöön jää edelleen 240 cm pitkä pätkä seinää.

Tällä hetkellä keittiön kaapistot ovat kulmittain kahdella seinällä sekä saarekkeessa (vai niemekekö se on), siitä vielä kuva alla. Tilanne tulee luultavasti muuttumaan niin, että tuleva keittiö tulee olemaan ainoastaan pitkällä seinällä sekä saarekkeessa. Saarekkeeseen voisi laittaa lieden, uunin ja liesituulettimen sekä viereen/ympärille toki työskentelytilaa. Saarekkeen maksimipituus voi olla 130 cm, jotta keittiöön pääsee hyvin eikä tule ahdasta. Toinen vaihtoehto voisi olla sijoittaa kaikki keittiötoiminnot pitkälle seinällä, paitsi jääkaappi tulisi seisomaan vapaasti keittiön ja olohuoneen väliin. Suunnitelmat tulevat tietysti vielä selventymään kesän aikana, ja varmasti muitakin mahdollisuuksia kaapistojen sijoitteluun löytyy.

Mutta sitten se mielenkiintoisin osa strategiaa! Eli nyt meillä on tarkoitus tehdä remontti pikkuisen edullisemmin kuin viimeisissä kohteissa. Kaksi edellistä kohdetta remontoitiin myös perusteellisesti, ja niiden pelkät remonttikustannukset olivat 26 ja 33 tuhatta euroa. Meillä on jäänyt edellisistä remonteista tavaraa yli, ja ensinnäkin on tarkoitus katsoa, pystymmekö hyödyntämään niitä. Tokasta flippauskohteesta meillä jäi keittiön työtasoa ylimääräiseksi 240 cm ja 100 cm pätkät (oman mokan takia jouduimme tilaamaan tasot kahteen kertaan). Yleensä käytämme tasoina puuta tai kiveä, mutta nämä ovat laminaattia. Kakkoskohteeseen tuli musta keittiö ja tasot sopivat sinne todella hyvin (alla pari kuvaa tokasta kohteesta). Nyt on tarkoitus tehdä taas musta keittiö tähän uuteen kohteeseen. Btw, tarkkasilmäisimmät ehkä hoksasivat, että uuden kohteen keittiön pitkä sivu tulee olemaan kylppärin laajennuksen jälkeen 240 cm, ja tuo pidempi työtaso on juuri sen mittainen. Sattumaa tai ei, mutta nyt saamme tuon työtason käyttöön. 😉 Olen tosiaan pyöritellyt itse mielessäni kahta erilaista keittiösuunnitelmaa, joihin molempiin saamme menemään tuon pidemmän tasonpätkän, toiseen suunnitelmaan kokonaisena ja toiseen kahteen osaan leikattuna.

Edellisestä kohteesta meillä jäi ylimääräiseksi liesitaso. Siinä tehtiin myös sellainen moka, että jouduimmekin ostamaan kohteeseen isomman liesitason kuin oli suunniteltu. Pienempi 60 cm taso jäi siis turhaksi, joten nyt tietysti käytämme sen uuteen kohteeseen. Samoin edellisen kohteen kylppärin laattoja jäi yli, ja kas kummaa, ne sopivat värinsä puolesta hyvin yhteen työtason kanssa, joten ne päätynevät uuden kohteen välitilaan.

Kotona tehdyn remontin seurauksena meillä on muutama ihan käyttämätön musta liukuovi. Tämä ei ollut aiemmin kerrotuista poiketen oma, vaan ovitoimittajan moka. 😀 Mutta nyt tähän uuteen flippauskohteeseen tulee mustat liukovet ainakin makkarin oviaukkoon. Ne passaavat tietysti hyvin yhteen mustan keittiön kanssa. Eli nämä edellä luetellut materiaalit ovat siis periaatteessa ilmaisia nyt tähän uuteen kohteeseen (toki niistä on aikanaan jouduttu maksamaan, noita liukuovia lukuun ottamatta). Täytyy vielä miettiä, löytyisikö kotoa vielä jotain muuta hyödynnettävää. Ainakin eri värisiä vajaita maalipurkkeja on pilvin pimein. Tykkään kyllä suunnitella jokaiseen kohteeseen maalisävyt ihan kohteen mukaan, eli mitä tahansa sävyjä ei uuteen kohteeseen tietenkään laiteta. Mutta hyvähän se olisi, jos tuota maalivarastoakin saisi pienemmäksi. Nyt tuli vielä mieleen, että saamme varmasti uuden kohteen kylppärin ja keittiön välisen seinän rakennettua niistä koolauspuista, gyproceista ja villoista, jotka jäi yli edellisen kohteen kylppärin rakentamisesta!

Jo olemassa olevien materiaalien hyödyntämisen lisäksi tulemme nyt kiinnittämään enemmän huomiota materiaalien hintoihin. Yleensä olemme laittaneet kohteisiin parkettilattian, mutta tällä kertaa voisimme kokeilla vinyylilankkua. Ne ovat nyt tosi suosittuja ja hinnaltaan murto-osa esim. edelliseen kohteeseen asentamastamme kalanruotoparketista. Materiaalien ulkonäköön toki kiinnitämme tässä uudessa kohteessakin huomiota ja tavoitteena on tehdä kivan ja houkuttelevan näköinen asunto. Tähänkin kohteeseen päästään suunnittelemaan uusi kylpyhuone, ja siitä on tietysti myös tarkoitus tehdä näyttävän näköinen. Ja vaikka pyrimme käyttämään edullisempia materiaaleja, täytyy tähdentää vielä sellainen asia, että se ei tarkoita sitä, että tulisimme käyttämään millään muotoa huonolaatuisia materiaaleja.

Tällaisilla eväillä siis uuden kohteen kimppuun! Nyt meillä on tosiaan kesä aikaa miettiä ja suunnitella rauhassa remonttia. Remppasormia voi kyllä alkaa jossain kohti kovastikin syyhyttämään, luulen minä. 😀

1 ajatus aiheesta “Flippaus 7: Uudella strategialla!”

  1. Paluuviite: Flippaus 7: Kylppärin materiaalit - Asuntoblogi

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *