Flippaus 6: Loppusuora on alkanut!

Nyt olemme ahkeroineet tosi reippaina tämän kohteen kimpussa, ja valmista pitäisi tulla jo puolentoista viikon päästä! Blogin päivityskin on näköjään unohtunut tässä kiireessä, pahoittelut siitä. Muistattehan, että meidän remppakuulumisia pääsee seuraamaan myös Instagramissa: https://www.instagram.com/k2h.asuntoblogi/. Kannattaa ottaa seurantaan, kun sinne tulee napsittua kuvia vähän useammin kuin tänne blogin puolelle.

Mutta voiton puolella ollaan jo kovasti! Kurkataan ensin keittiöön. Sinne on asennettu kalanruotoparketti (niin kuin koko muuhunkin asuntoon), ja myös kaapistot on asennettu. Välitilalaatoitus puuttuu vielä, ja sen jälkeen pääsee kiinnittämään altaan, hanan ja liesitason. Myös integroitava tiskikone odottaa vielä asennusta. Sen jälkeen vielä viimeistelyhommat (alasokkelit, peitelevyt, viimeiset sähkötyöt jne.), ja sitten on valmista.

Pakko tunnustaa, että yksi moka tehtiin keittiön asennuksessa. 😀 Kyllä, niitä sattuu kokeneillekin remppaajille, mutta onneksi hätä keinot keksi, ja lopputulos on ainakin yhtä hyvä (tai ainakin paljon kalliimpi!) kuin alkuperäinen. Nimittäin kun sahasimme tammitasoon aukot altaalle ja liesitasolle, sattui pieni mittavirhe, ja liesitason aukosta tuli liian leveä. Siinä vaiheessa meinasi jo paniikki iskeä, ja ensimmäinen mieleen tullut vaihtoehto oli uuden tason (aikaavievä ja kallis) tilaaminen. No, hetken pähkäiltyämme mieleen tuli seuraava vaihtoehto eli isomman liesitason ostaminen. Samalta merkiltä löytyi onneksi myös 78 cm leveä liesitaso, joten panimme sen tilaukseen ja levensimme aukkoa vielä lisää. Rahaa vievä ratkaisuhan tämäkin tietysti oli, mutta toisaalta meillä on nyt varastossa yksi 60 cm leveä liesitaso odottamassa seuraavaa remonttia. Tähän asuntoon tuli siis pikkuisen hienompi liesitaso kuin alun perin ajateltiin, mutta moka saatiin tällä hienosti pelastettua. Ja onneksi tuo alakaappi on vielä niin leveä (75 cm), että isompi liesitaso mahtui siihen! Oli kyllä onni onnettumuudessa!

Kylppärikin on kohta valmis! Laatoittaja on saanut omat hommansa tehtyä, ja tässä kuva myös valmiista lattiasta. Lattia ei ole ihan sellainen kuin ajateltiin, koska laattaliikkeen kuljetus (jossa lattialaatta oli mukana) oli hukkunut jonnekin. Jouduimme siis etsimään kiireellä toisen heksagon-laatan, ja tämä ei ole väriltään sellainen kuin suunniteltiin. No, tästäkin kommelluksesta selvittiin. 😀

Myös kylppärin kattoa on päästy asentamaan. Kävi hyvä tuuri, kun rimajako meni ihan tasan eikä reunaan jäänyt ohuempaa rimaa. Tokassa kuvassa pilkistää myös musta sadesuihku, joka on myös jo paikoillaan. Vielä puuttuu suihkuseinä, pyyhekuivain, pyykkikone, työtaso ja yläkaappi pyykkikoneen päälle. Sitten on valmista kylppärissäkin.

Pikkuvessasta ei ole tainnutkaan olla vielä valmista kuvaa. No, ihan valmis tämä ei vieläkään ole, mutta tässä kuitenkin kuva sieltäkin. Peili puuttuu vielä, samoin pyyhekoukut yms. Lattia on vielä suojattu, mutta pahvin alla on musta heksagon-laatta.

Koko asunnossa on siis muuten aika valmista, listoituksetkin on jo aloitettu. Tässä vielä kuva eteisestä.

Laitetaan tähän vertailun vuoksi vielä kuva suunnilleen samasta paikasta ennen remonttia. Paljon on tultu eteenpäin, ja tosiaan viimeiset puolitoista viikkoa pitäisi vielä jaksaa! 🙂

7 ajatusta aiheesta “Flippaus 6: Loppusuora on alkanut!”

 1. Täällä ensimmäistä flippikohdetta laittamassa myyntiin ja kiinnostaa tietää, miten te päätätte jatkossa toimia, myydä itse vai välittäjän kautta? Itseäni mietityttää, että saako juurikin esim Bo:n kautta paremman hinnan kuin itse myymällä ja tällä katettua välityspalkkion.

  1. Hei!

   Itse myyminen oli ihan mukavaa ja vaivatonta, koska asunnot ovat menneet niin nopeasti kaupaksi. Jatkossa myymme kuitenkin välittäjän kautta, koska se on kuitenkin pois niistä lukuisista omista hommista, jotka tähän flippaukseen kuuluu. On ihan kivaa, kun saa remontin jälkeen huokaista ja joku muu hoitaa asunnon myynnin.

   Jos ajatellaan kustannuksia, niin myytäviin asuntoihinhan kannattaa ilman muuttaa ottaa ammattilaisen kalustus, stailaus ja valokuvaus, vaikka ne myisikin itse. Nekin maksavat jonkin verran, joten ero välityspalkkioon ei välttämättä ole ihan niin suuri kuin moni luulee. Ja välityspalkkion saa myös vähentää verotuksessa asunnon myyntivoittoa laskettaessa (kuten myös toki myyntikustannukset, joita tulee itse myyden), joten hintaero kutistuu entisestään.

 2. Valitsemanne kalanruotoparketti on kaunis. Mitä se on? Osaisin kaupasta etsiä. Onko se vaikea asentaa?

  1. Kiitos! Kyseessä on Bjelinin Karlshamn-parketti. Ei ollut sinänsä vaikea asentaa, mutta toki työläs, monin verroin työläämpi kuin normiparketti.

 3. Paluuviite: Flippaus 6: Nyt niitä lukuja! - Asuntoblogi

 4. Paluuviite: Flippaus 7: Uudella strategialla! - Asuntoblogi

 5. Hyvännäköistä jälkeä, eron tosiaan huomaa! Enää on teilläkin viimeistelyt jäljellä, sähkömies tottakai kannattaa palkata, jos ei ole itsellä tarpeeksi tietotaitoa. Innolla seurailen flippaus projektin etenemistä!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *