Flippaus 7: Kylppärin materiaalit

Samalla kun paiskimme remontin kimpussa, teemme koko ajan suunnittelutyötä. Siihen saakin kulumaan aikaa ihan kiitettävästi! Suuret linjat ovat tietysti olleet selvillä jo heti remontin alusta lähtien, mutta kyllä sitä suunnitteluhommaa riittää vieläkin. Nyt kylppärisuunnitelmat alkavat olla selvillä, joten kerrotaanpa niistä hieman tarkemmin.

Tässä asunnossa laajennetaan kylppäriä, eli keittiön ja kylppärin välistä seinää siirretään n. 60 cm keittiöön päin. Asunnon pohjan olemme esitelleet jo aiemmin täällä. Tuosta alkuperäisestä suunnitelmasta poiketen kylppärin leveydeksi tulee n. 160 cm ja keittiön seinä tulee olemaan n. 230 cm. Eli suunnitelmat elävät ja hienosäätöä tulee aina matkan varrella! Kylppärin kalusteiden paikat ovat myös jo selvillä, eli kylppäriin tultaessa oikealla puolella on pesuallas ja pyykkikone, ja vasemmalle puolelle tulevat wc-istuin ja suihku.

Piipahdin eilen Pukkilan laattamyymälässä, kun oli muutenkin asiaa sille suunnalle. Olin jo netistä etukäteen katsellut kivoja laattoja ja tykästynyt Stone Age -sarjaan. Kävin siis nyt katsomassa laattoja livenä ja sain myös kotiin mallipalat seinä- ja lattialaatoista kahdessa eri värissä, Greige ja White.

Kuten kuvistakin varmaan huomaa, seinälaatta on aika iso, 30×60 cm. Lattialaatta on perus 10-laattaa. Parissa edellisessä kohteessa onkin ollut lattiassa heksagoni, joten meidän laatoittaja on varmasti tyytyväinen, kun tällä kertaa pääsee vähän helpommalla! Todella näyttävän näköisiä ovat nämä laatat, ei voi muuta sanoa! Tässä vielä Greige ja White vähän eri kuvakulmasta.

Molemmat ovat hyviä, mutta olemme päätymässä Greigeen. Se on vähän lämpimämpi sävy, kun taas White on enemmän harmaan sävyinen. Meillä jäi edellisestä remontista vähän yli vessan ja kylppärin kattorimaa, joten tähän kylppäriin on nyt suunnitteilla samanlainen rimakatto. Tässä alla kuva edellisen kohteen kylppärin vielä hieman keskeneräisestä katosta. Olemme myös suunnittelleet kylppäriin koko seinän pituista puutasoa, jonka alle tulee myös pyykkikone. Lämpimien puun sävyjen kanssa Greige sopii paremmin, koska siinä on samanlaisia lämpimän sävyisiä, tummempia yksityiskohtia.

Kylppäriin on tulossa mustia yksityiskohtia, ja sinne on jo ostettu musta hana ja suihku. Samoin pesuallas tulee olemaan musta, ja itse asiassa kaapistoihin on myös mietitty mustaa väriä. Keittiöstä on tulossa musta, joten saman värinen allaskaluste toisi yhtenäistä ilmettä asunnolle.

Tällä hetkellä mennään kylppärin osalta siinä, että kalusteet ja vesiputket on wc-istuinta lukuun ottamatta irrotettu ja seinien ja lattian muoveja on ruvettu repimään irti. Asbestiahan niistä ei löytynyt, ja onneksi muovit myös lähtevät irti aika helposti. Alta paljastuu turkoosia seinää, joka näyttää onneksi aika hyväkuntoiselta ja rappaukset näyttäisivät olevan kiinni. Monesti rappaukset ovat osittain irti, ja kaikki irtonainen materiaali täytyy tietysti poistaa purun yhteydessä. Sen jälkeen seinissä onkin melkoinen tasoittaminen. Mutta nyt näyttää siis onneksi siltä, että rappaukset ovat hyvin kiinni.

Kunhan muovit on saatu irti, seuraava vaihe onkin purkaa kylppärin ja keittiön välinen seinä. Siihen hommaan otamme totuttuun tapaan ammattilasen. Jotkut hommat on vaan helpompi ulkoistaa, vaikka muuten pyrimmekin tekemään mahdollisimman paljon remontista itse.

1 ajatus aiheesta “Flippaus 7: Kylppärin materiaalit”

  1. Paluuviite: Flippaus 7: Keittiö tilattu! - Asuntoblogi

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *