Flippaus 7: Asbestikartoitus sekä purku- ja suunnitteluhommia

Hommat ovat taas edenneet remppatyömaalla. Keittiö saatiin purettua ja sille löytyi nopeasti uusi omistaja Torin kautta. Asunto tyhjeni siis kivasti, kun puretut kaapistot haettiin pois. Myös makkarissa hommat ovat jatkuneet ja siellä päästään toivottavasti jo loppuviikosta maalaamaan. Makkarin katto on kyllä aika paha rasti, ja siihen meillä onkin jo suunnitelma, miten se saadaan siistiksi. Palataanpa siihen tuonnempana vaikka ihan omana postauksenaan. (Muoks: Tämä nimenomainen katon siistimissuunnitelma jä pelkäksi epäonnistuneeksi kokeiluksi, joten eipä siitä sen enempää!)

Ennen kuin pääsimme jatkamaan purkuhommia, täytyi tietysti tutkia, etteivät rakenteet sisällä asbestia. Tämä on toki tuttu juttu kaikista muistakin remonteista, joissa olemme purkaneet vanhoja rakenteita. Monesti olemme ottaneet asbestinäytteet itse ja vieneet ne asbestilabraan tutkittavaksi. Tässä taloyhtiössä oli hieman poikkeava käytäntö, eli asuntoon tuli tehdä asbestikartoitus ulkopuolisen tahon toimesta. Asbestikartoittaja kävi ottamassa näytteet ja seuraavana päivänä saimme raportin: ei asbestia!

Purkuhommat siis jatkukoot. Tämän asunnon keittiö on remontoitu viimeksi vuonna 1999 (mistä kertoi paneelikaton alle jätetty mainoslehtinen), joten asbestia ei keittiössä ollut odotettavissa. Keittiöstä on nyt piikattu irti laatat välitilasta ja lattiasta. Onneksi eivät olleet kovin tiukassa, joten Hiltin avulla hommasta selvittiin sukkelasti. Kauhea sotkuhan tästä tietysti tuli, juuri kun päästiin iloitsemaan tyhjentyneestä asunnosta. Onneksi keittiö on aika pieni, joten jätettä ei ihan hirveästi tullut.

Asunnossa siirretään keittiön ja kylppärin välistä seinää, jotta kylppäriin saadaan enemmän tilaa. Samalla toki keittiö pienenee vastaavasti. Kylppärin suunnitelmat alkavat olla nyt valmiit. Kuten kuvasta näkyy, tällä hetkellä kylppäri on tosi pieni eikä sinne mahdu kunnolla suihkua, pyykkikoneesta puhumattakaan. Mutta tosi hyvä tästä vielä tulee! Myös keittiösuunnitelmat alkavat olla valmiit ja saimme jo tarjouksen ja ensimmäiset kuvat tulevasta keittiöstä. Palataanpa tähän keittiöön vielä tarkemmin omana postauksenaan.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *