Flippaus 7: Eka remppaviikko takana

Ostimme tämän seitsemännen kohteen jo toukokuun lopussa. Halusimme kuitenkin pitää kesän remppalomaa (maailman paras päätös!) ja laitoimme asunnon ensin vuokralle. Olemme tehneet näitä flippausprojekteja lähes taukoamatta noin kolmen vuoden ajan, ja nyt olikin tosi mukavaa, kun kesällä ei tehty ollenkaan remonttia. Toki tämä flippaus on meille harrastus eikä mikään kokopäivätyö (ne on meillä erikseen), mutta fyysisesti aika kuluttava harrastus, joten nyt teki hyvää palautua kunnolla. Toki tuleva projekti on käväissyt aina välillä mielessä, ja olemme jo suunnitelleet remontin ja materiaalit aika pitkälle. Nyt kun olemme päässeet tutkimaan asuntoa tarkemmin, osa suunnitelmista on vähän muuttunutkin. 😀

Mutta nyt kun tätä kirjoittelen sunnuntai-iltana, niin eka viikko remppaa on takana! Purkuhommilla olemme luonnollisesti aloittaneet. Huomasimme sellaisen jutun, että keittiön ja olohuoneen välinen seinä on joskus aiemmin purettu. Tästä on muistona katonrajassa tiilirivi, jonka kohdalle on rakennettu kotelo valaisimineen. Seinää ei siis ole viitsitty purkaa ihan ylös asti.

Tapettia tässä asunnossa on vain kahdella seinällä! Toisesta seinästä tapetti on nyt poistettu. Onneksi alla oli maalattu seinä, joten tapetti irtosi höyrystimellä ilahduttavan helposti eikä seinä kärsinyt suuria vaurioita. Vähän tuli kitattavaa toki. Makkarista on muuten hienot maisemat: Kalevan kirkko seuraa remontin etenemistä.

Jos seinät ovat suht helpot, niin purettavaa tässä asunnossa riittää vastaavasti kattopaneelien muodossa. Kaikki paneelit saatiin purettua yhden päivän aikana. Meillä oli ensin suunnitelmissa jättää vanhat koolauspuut paikoilleen ja asentaa niihin uudet, valkoiset paneelit. Kun koolauspuut saatiin esille, huomattiin, että ne olivat tosi harvassa. Olisimme siis joutuneet lisäämään koolauspuita kattoon. Tulimme siihen tulokseen, että poistamme vanhat koolauspuut ja maalaamme katon. Omasta mielestämme maalattu katto on kivemman näköinen kuin paneelikatto, ellei sitten ole kyse jostain oikeasti hienosta rima-, sormipaneeli- tms. katosta. Sellaista ei nyt tähän asuntoon kuitenkaan ollut suunnitteilla, kun tarkoitus on nyt tehdä remontti aika kustannustehokkaasti. Ja vanhasta muistista tiedämme, että tuollainen hienompi paneelikatto on myös hemmetin työläs.

Katto on nyt kyllä aika pahan näköinen, eli hommaa riittää, että se saadaan ensin maalauskuntoon. Päällimmäinen maalikerros on irronnut jo osittain, ja loputkin tuntuu olevan aika löysästi kiinni. Eli kun maali saadaan ensin raaputettua pois, kitataan reiät ja kolhut (niitäkin riittää!) ennen kuin päästään maalaushommiin.

Tuossa yllä olevassa kuvassa näkyy tuo osittain purkamaton seinä keittiön ja olohuoneen välissä. Keittiön kattoon jätettiin vielä koolauspuut paikoilleen, jos innostumme laittamaan keittiöön alaslasketun katon. Näin saataisiin kätevästi peitettyä nuo tiilet katonrajasta. Toinen vaihtoehto on tietysti purkaa seinä ihan ylös asti. Siitä jää tietysti kattoon lisää paikattavaa, ja meillä on myös vielä tutkimatta, ovatko keittiön ja olohuoneen katot samalla korkeudella. Jos ne sattuvat olemaan eri tasossa, katosta ei tietenkään saada yhtenäistä, vaan siihen jää joka tapauksessa pykälä.

Niin kuin kuvista huomaa, asunnossa on nyt paljon jätettä. Heti huomenna pääsemmekin puretuista paneeleista ym. eroon, kun Häijään Kuljetuspalvelun kaverit tulevat hakemaan kuorman. Olemme käyttäneet heitä jo useassa remontissa, ja isot suosittelut heille! Kun asunto saadaan taas tyhjäksi, seuraava steppi on purkaa keittiö ja laittaa siitä ilmoitus Toriin. Toivottavasti sen noutaa joku uuteen kotiin.

Tähänkin remonttiin ostimme totutusti uudet tiimipaidat. Purkuhommat ovat niin hikisiä, että eka remppaviikko päättyi lähipubin terassille.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *