Flippaus 7: Keittiö tilattu!

Asunnon kaksi kalleinta ja työläintä tilaa (jotka ovat siis keittiö ja kylppäri) alkavat olla jo hyvin selvillä. Kylppärisuunnitelmista voi lukea lisää täältä, ja nyt on siis keittiö tilattu. Kerrotaanpa siitä nyt lisää.

Asunnon keittiö tulee pienenemään hieman, koska kylppäriä vastaavasti suurennetaan. Keittiöön saadaan kuitenkin hyvin mahtumaan kaikki tarpeellinen, ja keittiön suunnittelussa oli useitakin eri vaihtoehtoja. Yksi vaihtoehto oli sijoittaa jääkaappipakastin keittiön ja olohuoneen väliin ja kaikki muut kalusteet keittiön pitkälle sivulle. Jonkinlainen kulmaratkaisukin olisi voinut olla mahdollinen. Päädyimme kuitenkin sellaiseen ratkaisuun, että kalusteita tulee sekä keittiön seinälle että keittiön ja olohuoneen välille niemekkeeseen.

Keittiön suunnittelussa oli pari rajoittavaa tekijää, jotka ohjasivat suunnittelua. Ensinnäkin vesipisteen ja viemärin sijainti on aika lailla fiksattu. Toisekseen meillä on valmiina tietyn mittainen pätkä keittiön työtasoa, joka jäi ylimääräiseksi eräästä aiemmasta remontista. Halusimme hyödyntää nyt tässä nykyisessä kohteessa tuon työtason, joten keittiön suunnittelu vaati vähän tavallistakin enemmän kikkailua ja palapelin rakentelua. Totuttuun tapaan suunnittelin keittiön ruutupaperille. Ensin pohjakuva, ja alempana naamakuvat molemmilta seiniltä.

Allastasoksi valittiin 50 cm leveä Stalan M-Seitsikko, koska jo olemassa oleva työtaso ei olisi muuten riittänyt. Nykyaikaiset ”tiskipöydät” ovat aika modernin ja virtaviivaisen näköisiä, joten se sopii varmasti hyvin tähän keittiöön. Kromin värinen keittiöhana meillä on jo hankittuna (tuli hyvä tarjous vastaan). Jääkaappipakastin on tällä kertaa ihan vapaasti seisova, koska integroidun koneen kanssa olisi mennyt tosi tiukille tilan kanssa. Keittiön ikkunan alla on patteri, joka vie osan tilasta. Jaakaappipakastin tulee olemaan rosteria, joten se sopii hyvin yhteen hanan ja altaan kanssa. Niemekkeeseen saadaan hyvin uuni ja liesitaso. Keittiöstä tulee tällä kertaa mattamusta. Mustat keittiöt ovat tosi näyttävän näköisiä ja olemme todenneet ne mieleisiksi monille asunnonostajille.

Käytämme tässä remontissa keittiötoimittajana jo aiemmasta remontista tuttua Esan Levykalustetta. Keittiösuunnittelijamme Kimmo tietysti katsoi tarkalla silmällä suunnitelmat läpi ja teki pieniä viilauksia sekä piirsi keittiökuvat.

Noista kuvista puuttuu liesituuletin, joka on tulossa liesitason päälle. Liesitaso on siis ihan perinteinen malli ilman integroitua liesituuletinta. Olemme miettineet jotain näyttävän näköistä kapistusta, joka roikkuisi katosta vaijereilla.

Esan Levykalusteen liikkeessä on muuten yksi mallikeittiö, jossa on valitsemamme kaapinovet. Ovet ovat mattamustat, todella näyttävän näköiset. Käykäähän poikkeamassa, jos olette Tampereen suunnalla! He ovat hiljattain avanneet liikkeen myös Helsinkiin, vinkkinä myös sillä suunnalla liikkuville.

6 ajatusta aiheesta “Flippaus 7: Keittiö tilattu!”

 1. Koko alkusyksyn olen odottanut että milloin remppa jatkuu ja blogiin tulee tekstiä! Tuli mieleen että kun olette jo useamman kohteen myyneet niin onko sattunut näytöillä/ostajaehdokkaissa tulemaan vastaan ihmisiä jotka ovat bonganneet kohteen blogin tai instan tms kautta? Teette huikeeta työtä!

  1. Kiitos paljon kauniista sanoistasi! 🙂

   Ainakin yksi ostaja tiedetään, joka tunsi jo etukäteen asunnon. Lisäksi on ainakin pari sellaista ostajaa, jotka rupesivat seuraamaan meitä sen jälkeen, kun olivat ostaneet asunnon. Lisäksi on tietysti voinut olla monia ostajaehdokkaitakin, mutta niistä meillä ei ole tietoa.

 2. Paluuviite: Flippaus 7: Kylppäri aukesi - Asuntoblogi

 3. Moi!

  Ja kiitos kun jaksat päivittää tätä blogia, tätä on ollut ilo lukea ja huippua että flippaukset jatkuvat! 🙂
  Huomasin että tähän kohteeseen tulee induktiotaso niemekkeeseen, eikä sen taakse ole laitettu minkäänlaista ”roiskesuojaa”. Huomioitteko tämän suunnittelussa ja mitä mieltä olitte / suunnittelija oli?

  Meillä on tulossa omassa keittiöremontissa sama tilanne vastaan ja en haluaisi siihen mitään takaseinää/koroketta esteettisistä syistä, vaikkakin joo joo se olisi varmasti järkevä, turvallinen, käytännöllinen jne.

  Eli miten syvä tuo teidän niemeke on ja pohditteko sen suunnittelussa samaa asiaa? Olen yrittänyt googlata aihetta mutta en keksi oikeanlaisia hakusanoja.🙈Kiitos jo etukäteen jos jaksat vastata ja tsemppiä remonttiin!😊

  1. Moi!

   Kiva kuulla, että seuraat blogia! Ja kiitos tsempeistä, niitä aina tarvitaan! 😀

   Ja kiitos hyvästä kysymyksestä. Suoraan sanottuna itselläni ei tullut ollenkaan mieleen se puoli asiasta, että olisiko koroke tarpeen roiskeiden suojauksessa tai turvallisuudessa. Onhan se esteettisesti vähemmän miellyttävä ratkaisu, ja yleensäkään tuollaisia korokkeita en ole enää nykyään missään kuvissakaan nähnyt. Ja joka tapauksessa niitä mahdollisia roiskeitahan lentää liesitason etupuolellekin, kun sillä puolellahan ei myöskään tietenkään mitään korokkeita ole. Itse menin siis tässä asiassa ihan esteettisyys edellä. 🙂

   1. Kiitos vastauksesta Maarit!
    Joo, niiden googlaus oli mahdotonta ja kaikki kuvat, joissa keittotaso oli saarekkeessa, oli myös se itse saareke syvempi jolloin roiskeet lentävät pöydälle, eikä lattialle.😃Me päädyttiin tekemään kompromissina miehen kanssa pieni 15cm koroke joka on samaa materiaalia työtason kanssa ja siitä tuli ihan hyvännäköinen, vaikka lopputulos jännittikin.
    Tasoa ei ole vielä sähkäri käynyt kytkemässä, joten nähtäväksi jää miten tuo toimii käytännössä.
    Jään seuraamaan teidän projekteja jatkossakin. Mukavaa joulun odotusta!😊

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *