Flippaus 7: Kylppäri aukesi

Remppatyömaalla on taas tapahtunut paljon. Isoimpana asiana on ehdottomasti kylppärin ja keittiön välisen seinän purku. Aika avaraa tuli! Tilanne on tietysti vain hetkellinen, eli vessarauha on taattu taas asunnon tulevalle asukille. 😀

Alla tämänhetkinen tilanne keittiöstä kylppäriin päin sekä vertailun vuoksi ennen-kuva samasta kohdasta.

Ja kylppärin ovelta katsottuna näyttää nyt tältä. Näkymä yltää keittiön ikkunaan saakka. Kylppärin ja keittiön väliin on siis tulossa uusi seinä, joka rakennetaan reilun puolen metrin päähän puretusta seinästä. Kylppäristä saadaan vähän isompi ja vastaavasti keittiö pienenee hiukan. Keittiöstä saadaan kuitenkin näppärä ja toimiva. Keittiö on tähän kohteeseen jo tilattu, ja keittiösuunnitelmaan pääsee tutustumaan täällä.

Seinän purun jälkeen selvisi, että keittiön ja kylppärin seinät ovat eri tasolla, eli keittiön puolella oli paksumpi rappauskerros kuin kylppärissä. Keittiön puolelta täytyikin piikata rappaus irti. Tästä on tulossa vähän ylimääräistä tasoitushommaa, jotta keittiön seinä saadaan samalle tasolle kylppärin seinän kanssa. Näissä vanhoissa taloissa rappaukset ovat usein paikoitellen irti, joten kaikki irtonainen rappaus on tietysti muutenkin irrotettava.

Alkuperäisiä remonttisuunnitelmia on seinän purun yhteydessä hieman viilattu. Olohuoneen ja keittiön välinen seinä oli joskus aikaisemmin purettu, mutta ylin tiilirivi oli jätetty paikoilleen. Alunperin ajattelimme, että olisimme tehneet keittiöön alaslasketun katon, jolloin nuo tiiletkin olisivat jääneet piiloon ja katossa olisi voinut kuljettaa tekniikkaa. Päätimme kuitenkin purkaa tuon tiilirivin, jolloin koko asuntoon saadaan yhtenäinen, maalattu katto. Toki katossa on vähän tasoitettavaa purun jäljiltä.

Purkuhommat teki tähänkin kohteeseen Timantix Oy. Heitä voimme lämpimästi suositella, jos on seinän kaatoihin ym. tarvetta! 🙂

Toisaalla asunnossa, eli makuuhuoneessa, päästään jo asentamaan lattiaa! Paltaanpa siihen toisessa postauksessa.

1 ajatus aiheesta “Flippaus 7: Kylppäri aukesi”

  1. Paluuviite: Flippaus 7: Väliseinää ja väliovia - Asuntoblogi

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *