Flippaus 7: Makkari maalissa

Meillä on nyt yksi huone maalattuna ja lattiaa vaille valmis. Tarkoituksena olikin saada yksi huone ensin valmiiksi, jotta siellä voi säilyttää remppatarvikkeita pois remontin tieltä.

Makkarin katosta purettiin paneelit, ja sen jälkeen se olikin aika kauhean näköinen. Koolauksista jäi tietysti omat jälkensä kattoon, mutta sen lisäksi katossa oli paikoitellen paksuhkosti tasoitettuja alueita, kuivunutta liimaa sekä hilseillyttä maalia. Tuo liima jäi mysteeriksi, mutta paras arvaus on se, että katossa on saattanut jossain vaiheessa olla jotain pinnoitelevyjä liimattuna suoraan kattoon. Meitä edellinen remontoija on varmaan poistanut nuo levyt, kauhistunut katon kuntoa ja asentanut päälle paneelit. Mutta ei me!

Katossa oli toki tekemistä, että se saatiin hyväksi. Paneeleita emme halunneet, koska maalattu katto näyttää paremmalta (ellei kyseessä ole joku hieno sisustuspaneeli, mutta sellaista ei ollut nyt suunnitelmissa). Ensin piti kaapia irti vanhat liimat ja hioa pahimmat tasoitteet pois. Sen jälkeen katto ylitasoitettiin kauttaaltaan ja hiottiin. Sen jälkeen se maalattiin kahteen kertaan. Katosta tuli oikein kelpo!

Kun katto oli valmis, päästiin maalaamaan seinät. Sävyksi valikoitui Tikkurilan J486. Se on pari astetta tummempi kuin G486 Myötätuuli, joka on suosittu vaalea greigen sävy ja jota tähän asuntoon tulee muihin huoneisiin. Makkarista haluttiin vähän tunnelmallisempi, ja voi kuinka onnistunut tämä sävy onkaan! Alla olevissa kuvissa se näyttää pikkuisen tummemmalta kuin se todellisuudessa on.

Purkissa maali näytti todella herkulliselta, ihan kaakaon väriseltä. Kuivuessaan maali tietysti tummuu, joten maalin sävyä kannattaa arvioida vasta valmiilta (ja tarpeeksi suurelta) pinnalta.

Muuallakin asunnossa tapahtuu. Kylppärin ja keittiön välinen seinä tullaan purkamaan loppuviikosta, jotta kylppäristä saadaan isompi. Tällä hetkellä kylppäri näyttää aika karulta! 😀

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *