Flippaus 7: Väliseinää ja väliovia

Tässä asunnossa oli niin pieni kylppäri, että sitä täytyy laajentaa keittiöön päin. Viime viikolla kylppärin ja keittiön välinen seinä purettiin, ja nyt meillä on suunnitelmissa rakentaa uusi seinä reilun puolen metrin päähän entisestä. Väliseinään tulee puurunko ja kipsilevyseinät. Tänään mittailimme tarkkaan uuden väliseinän paikkaa. Kylppärin puolella väliseinän paikka ei ole niin krittiinen, mutta olemme jo tilanneet keittiökalusteet, joten keittiön puolella on todella tarkkaa, että seinä tulee oikeaan kohtaan, jotta saamme kaapistot mahtumaan paikoilleen.

Tässä kohteessa pääsemme onneksi pikkuisen helpommalla kuin edellisessä, jossa koko kylppäri purettiin ja rakennettiin uudestaan eri paikkaan. Nyt ei tarvitse pystyttää kuin yksi seinä. Saimme jo tällättyä muutaman runkopuun paikoilleen. Tuosta voi jo hahmottaa, mihin kohti seinä tulee. Ensi viikolla jatketaan hommaa.

Kylppäri näyttää nyt muuten aika karulta! Muisteltiin juuri tässä yks päivä, että kun aloitettiin tämä flippausharrastus, toiveissa oli sellaiset kohteet, joissa kylppäriä ei tarvitsisi remontoida. Meidän ekan kohteen kylppäriä ei onneksi tarvinnutkaan kokonaan räjäyttää. Mutta heti tokassa kohteessa tehtiinkin ihan täys kylppäriremppa. Nykyään kylppäriremontti ei tunnu yhtään pahalta, se menee siinä missä muunkin asunnon remontti! 😀

Muistatte ehkä meidän edellisessä kohteessa rakentamamme väliaikaisen vesipisteen. Tuo laitos tuli tarpeeseen myös tässä kohteessa, kun sekä keittiö että kylppäri on purettu, ja jonkinlainen vesipiste olisi kuitenkin hyvä olla olemassa. Säästimme siis tuon rakennelman ja se pääsi käyttöön taas tässä kohteessa.

Yksi viimeaikojen saavutuksista on ollut väliovien ja komeronovien maalaus. Alunperin meillä oli suunnitelmissa asentaa tänne mustat liukuovet, mutta nykyiset ovet osoittautuivatkin niin hyväkuntoisiksi, että ilman muuta oli järkevämpää säästää ne. Ainoastaan muutama yksittäinen kolhu oli paikattavana, ja sen jälkeen pääsi maalaushommiin. Kyllähän se väri kirkastuikin! Liukuovien asentaminen olisi ollut paljon työläämpää, koska vanhat ovenkarmit olisi pitänyt irrottaa, ja aviaukoissa olisi ollut hommaa saada ne siistiksi. Parempi siis näin!

Pyrimme aina säästämään vanhat väliovet, ja lähes kaikissa kohteissa se on onnistunutkin. Yleensä alkuperäiset väliovet ovat täyttä puuta, ja joukossa on ollut pariovia sekä tosi hienoja koristeltuja ovia. Ainoastaan yhdessä kohteessa väliovet olivat suoraan sanottuna niin rumat, että niitä ei voinut jättää. 😀 Nämä eivät tosin olleet asunnon alkuperäiset ovet, vaan joku oli vaihtanut ne jossain myöhemmässä vaiheessa.

Nyt on tämä viikko remppatyömaalla paketissa. Makkarin lattiakin on muuten nyt asennettu kokonaan! Ensi viikolla hommat jatkuvat pääasiassa kylppärin kimpussa. Myös olkkarin/keittiön kattoa ja seiniä voisi ruveta paikkaamaan ja tasoittamaan, niin nekin pääsisi jossain vaiheessa maalaamaan.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *