Flippaus 6: Parin viime viikon kuulumiset

Paljon on taas saatu aikaan, vaikkei blogia ollakaan nyt ehditty/muistettu kovin tiuhaan pävittää. Nyt kun aletaan saada taas enemmän valmista pintaa aikaan ja remppa alkaa olla voiton puolella, blogiinkin kirjoitellaan taas enemmän juttua. Meitähän pääsee seuraamaan myös Instagramin puolella, jonne tulee vähän useammin kuvia rempan vaiheista. Meidät löytää täältä: https://www.instagram.com/k2h.asuntoblogi/.

Vessa alkaa olla nyt valmis. Rimakatto- ja seinä on asennettu, samoin kalusteet. Pieniä juttuja vielä puuttuu, kuten laatikoiden vetimet, peili ja pikku pätkä lattialistaa. Ja toki tuohon keskelle on vielä yksi laatikko tulossa, mutta se odottaa vielä sen aikaa, että saadaan tuolle käsisuihkullekin loppusijoituspaikka mietittyä.

Pikkuvessan lisäksi tähän asuntoon tulee erillinen kylpyhuone, jonka runkoa on nyt ruvettu pystyttämään. Aiemmin sen tilalla oli pienempi suihkuhuone, joka purettiin pois. Rakennuslupa uuden kylppärin tekemiseen on saatu jo hetki sitten, mutta tässä oli välissä kaikenlaista muutakin tuohua. Nyt on kuitenkin kylppärin rakentaminen aloitettu. Se tehdään puurunkoisena, ja seinät tulevat olemaan kipsilevyä. Tämän parissa jatketaan ensi viikolla. Puuhaa riittää vielä rungon lisäksi, sillä esim. lattiakaivo täytyy siirtää oikealle paikalle. Kahden viikon kuluttua aloitetaan jo kylppärin vesieristykset ja laatoitukset, joten tästä tulee nyt sopivasti motivaatiota saada tämä nopsaan valmiiksi. 😀

Vessan ja kylppärin lisäksi asunnossa on tehty tasoitusta, hiontaa, tasoitusta, hiontaa ja vihdoin maalausta eteisen kattoon ja seiniin. Pölyistä puuhaa!

Aiemmin asunnon väritys oli hyvin pirteä. Keskellä eteistä oli myös seinä. Alla on suunnilleen samasta kohti otetut kuvat. Käytäävän perällä näkyy vaatehuoneen ovi. Vasemmalta ennen vaatehuonetta on kulku makuuhuoneeseen ja oikealta olohuoneeseen. Ensimmäinen kuva on lähtötilanteesta, jolloin seinä oli vielä paikoillaan, ja vihreä ja oranssi henkivät vahvasti 70-luvun tunnelmaa, jolloin asuntoon oli edellisen kerran tehty remontti. Alempi kuva on nykytilanteesta, eli eteisen katkaissut seinä on poistettu ja eteinen on maalattu. Sävyiksi tulivat Tikkurilan Y458 (Merino), jolla myös olohuoneen seinät maalattiin. sekä yhdelle seinälle S458 (Markasiitti), jolla maalattiin makuuhuoneen seinät.

Alla vielä muutama kuva olohuoneen ovelta asunnon ulko-ovea kohti. Aiemmin asunto oli vähän ahtaan oloinen, mutta seinien purku avarsi tilaa kivasti. Asunnossa oli ennen pieni suihkuhuone, ja nyt suunnilleen samaan kohti eteisen ja keittiön väliin rakennetaan tosiaan uusi kylpyhuone.

Sähkökalusteiden asennus on myös alkanut! Tähänkin asuntoon valittiin Schneiderin Exxact-sarja, joka on ihan tyylikkään näköinen ja väriltään puhtaamaan valkoinen kuin monet muut sarjat. Asuntoon tulee listavalkoisen sijaan puhtaanvalkoiset lattia- ym. listat, ja myös väliovet, karmit, katot ym. ovat puhtaanvalkoiset, joten nämä Exxact-kalusteet sopivat väritykseen hyvin. Noista yllä olevista kuvista tulikin mieleen, että asunnon ulko-ovi karmeineen onkin vielä maalaamatta.

Ensi viikolla jatkamme siis hommia pääasiassa kylppärin rakentamisen merkeissä. Ensi viikolla saamme paikalle myös keittiön. Sille täytyy raivata tilaa jostain huoneesta, kun asentamaan sitä ei vielä hetkeen päästä.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *