Flippaus 6: Kylppäri laatoittajaa vaille valmis

Olemme ahertaneet viime ajat pääasissa asunnon uuden kylppärin kimpussa. Asunnossahan oli alunperin pieni suihkuhuone, jonka purimme pois. Tilalle rakennetaan hieman suurempi kylppäri, jossa on tila myös pyykkikoneelle. Hommaan tarvittiin rakennuslupa, joka tulikin ilahduttavan nopeasti.

Asunnossa on vielä erikseen pieni vessa, joten tähän kylppäriin ei tule nyt muita toimintoja kuin suihku ja paikka pyykkikoneelle. Vessaa ei ollut mahdollista laajentaa (muualle kuin naapurin puolelle!), joten siksi asuntoon tulee edelleenkin erilliset vessa ja kylppäri. Asunto on kaksio, joten erilliset tilat helpottavat varmasti esim. pariskunnan eloa, mikäli pariskunta tulee tämän asunnon ostamaan. Tässä uuden kylppärin pohja. Mitat ovat vielä vähän eläneet tuon luonnoksen jälkeen, mutta tuo antaa hyvin osviittaa. Suihku tulee omaan nurkkaukseensa ja pyykkikoneelle on oma syvennyksensä. Kylppäristä piti saada mahdollisimman tehokas, eli vaadittavat toiminnot piti mahduttaa pieneen tilaan, jotta keittiö ei pienenisi liikaa.

Halusimme säästää vanhassa suihkuhuoneessa olleen oven, jotta saimme koko asuntoon samanlaiset, vanhat väliovet. Niinpä kylppärin rakentaminen alkoi sillä, että ovenkarmit tällättiin ensin paikoilleen ja muu kylppäri rakennettiin niiden ympärille.

Siitä sitten päästiin vähitellen rakentamaan koolauksia. Kylppäriin tulee siis puukoolaukset ja seinät rakennetaan gyproc-levyistä; kylppärin sisäpuoli rakennetaan märkätila-gyprocista ja ulkopuoli ihan normaalista levystä. Kylppäriin sisälle tultaessa vasemmalla oleva, rappukäytävän vastainen seinä on sen sijaan tiiliseinä, joten se jäi sellaiseksi.

Kun koolaukset saatiin rakennettua, päästiin seinien levytykseen. Eka levy paikoillaan! Märkätila-gyproc on tuollaista hauskan sinisen/violetin väristä.

Kun kaikki levyt oli saatu paikoilleen, kittasimme vielä umpeen ruuvinreiät sekä levyjen saumakohdat. Tältä näyttää nyt koppi ulkoapäin. Paikoillaan ovat siis vasta nuo kylppärin sisäpuolen levyt, koska ne piti saada nyt nopsaan valmiiksi laatoittajaa varten. Seinät vielä villoitetaan ja sen jälkeen levytetään myös ulkopuoli.

Ennen kuin pääsimme kylppärin rakennukseen, jouduimme tekemään myös viemäröintihommia. Ennen suihku oli eri paikassa ja nyt tilaan tulee myös pyykkikone, joten jo olemassa olevaa lattiakaivoa jouduttiin siirtämään sekä tekemään uusi viemäröinti (ja samalla myös lattiakaivo) pyykkikoneelle. Eli vähän piikkaushommia jouduimme tekemään sekä lopuksi valamaan umpeen urat. Alla olevassa kuvassa näkyvät nyt nuo kaksi lattiakaivoa; oikeanpuolimmainen suihkulle ja vasen pyykkikoneelle. Pyykkikone ei olisi välttämättä tarvinnut omaa lattiakaivoa, vaan poistovesiviemärin olisi voinut laittaa kulkemaan suihkun alla olevaan lattiakaivoon. Se oli kuitenkin fiksu ratkaisu viemäriputkien kaatojen, lattian kaatojen sekä koko asunnosta lähtevän viemäriputken sijainnin takia. Ja ylimääräinen lattiakaivo on myös turvallisuuskysymys, esim. jos suihkun alla oleva lattiakaivo jostain syystä tukitaan (paljon on ollut juttua esim. suihkuun sammuneista opiskelijoista), on toinen kaivo vetämässä.

Nyt on siis kylppärin seinät levytetty ja kitattu. Laitoimme vielä seiniin puut merkiksi siitä, mille korkeudelle seinät laatoitetaan. Asunto on aika korkea, joten kylppärin kattoa lasketaan. Katon yläpuolella saadaan hyvin kuljetettua tekniikkaa paitsi kylppärin sisällä, myös keittiön puolelle.

Nyt onkin kaikki valmista huomista varten! Huomenna nimittäin aloittaa laatoittaja hommat. Ennen laatoitusta hän tekee vielä kaadot lattiaan ja asentaa lattialämmityksen sekä tasoittaa loppuun tuon tiiliseinän, jonka me olemme jo alustavasti oikaisseet. Mutta toivon mukaan ensi viikon lopussa kylppäri näyttää jo ihan erilaiselta!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *