Flippaus 6: Rakennuslupa plakkarissa

Tässä taas vähän päivitystä viimeaikaisiin tapahtumiin remppatyömaalla. Näyttääkin olevan jo pari viikkoa edellisestä päivityksestä! Jotain ollaan taas saatu aikaan.

Asunnosta purettiin vanha, pieni suihkuhuone ja suunnitelmana on rakentaa tilalle vähän suurempi kylppäri. Tämä operaatio vaatii rakennusluvan, jonka panimme hakuun joulukuun lopussa. Pelkäsimme tämän viivästyttävän remonttia reilusti, kun rakennuslupaa saattaa joutua odottamaan jopa kuukausia. Onneksi emme joutuneet odottamaan niin kauaa, vaan rakennuslupa tuli vajaassa kolmessa viikossa! Tämä oli kyllä iloinen yllätys. Voimme siis pikku hiljaa ruveta rakentamaan uutta kylppäriä!

Kylppärin koolauksia varten kohteeseen on jo tilattu runkopuut. Aloitimme homman siitä, että mittasimme kylppärin rappukäytävän vastaiseen seinään kylppärin viemän tilan ja kiinnitimme ensimmäiset runkopuut paikoilleen. Noista kohdista lähdetään siis jatkamaan seinien runkojen rakentamista. Nyt kun näiden seinien paikat ovat selvillä, oikaisimme ja tasoitimme seinän. Seinästähän jouduttiin poistamaan vanhoja rappauksia osin tiilelle asti, ne kun olivat aika pahasti irti. Nyt seinä näyttää tältä. Ihan ylös asti seinää ei tietenkään tarvitse tasoittaa, kun kattoa lasketaan alaspäin, jotta saadaan kaikki vesijohtohässähät piiloon.

Muutenkin asunnossa on nyt tiedossa, ja jo menossa, tasoitushommia. Purettujen seinien kohdalla on sekä katossa että seinissä vähän paikkailtavaa sekä eteisessä että keittiössä. Nämä urat seinissä olivat nyt ihan kätevätkin, kun niitä pitkin sai kuljetettua sähköjohtoja. Mutta nyt ne sitten laitetaan umpeen. Eteinen ja keittiö ovat muutenkin vielä ihan alkutekijöissään, joten seuraavaksi keskitytään enemmän niihin. Olohuone ja makuuhuonehan ovat jo listoja vaille valmiit. Eteisen katon ja seinien tasoitusta on nyt siis tiedossa. Näissä kuvissa näkyy vielä pirtsakat 70-luvun sävyt edellisen remontin jäljiltä. Nyt värimaailmasta on tulossa huomattavasti rauhallisempi! Ensin täytetään ja tasoitetaan tosiaan noita isompia uria ja reikiä, ja lopuksi kaikki seinät vielä ylitasoitetaan, jotta niistä saadaan varmasti tasaiset. Tämä sama operaatio tehtiin myös olohuoneessa ja makuuhuoneessa. Vähän aikaa vieväähän se on vielä ylitasoittaa ja hioa seinät ennen maalausta, mutta me haluamme seinistä tosiaan ihan tasaiset ja sileät ja siistin näköiset.

Pikkuvessassakin hommat etenevät. Ennen kalusteiden asennusta sinne tehdään vielä katto. Teemme vessaan (ja myös tulevaan kylppäriin) rimakaton. Materiaaliksi valikoitui lämpökäsitelty haapa. Rimoja varten kattoon tehdään ensin koolaukset, ja niihin kiinnitetään musta suodatinkangas. Näin katosta saadaan siistin näköinen, kun rimojen väleistä näkyy ainoastaan musta kangas. Rimojen väleihin jäteään 1,5 sentin raot. Näin saamme kattovalaisimet siististi asennettua kahden rimarivin kohdalle. Valitsimme kattoon mustat neliön malliset valaisimet. Kuvassa valaisimen päällä on vielä suojamuovi. Mallasimme myös muutamaa rimaa seinää vasten, että näimme, miltä katto tulee näyttämään. Tämä samaa rimaa laitamme muuten myös vessan seinään seinä-wc:n kotelon yläpuolelle.

Ohjelmassa tulee nyt siis olemaan eteisen seinien käsittelyä sekä vessan rimakaton asennusta. Ollaan siis jo hyvinkin siinä vaiheessa remonttia, että valmista pintaa tulee hyvää vauhtia.

5 ajatusta aiheesta “Flippaus 6: Rakennuslupa plakkarissa”

    1. Rakennuslupaa varten tarvittiin rakennesuunnitelmat ym. rakennuslupakuvat, jotka teki palkkaamamme pääsuunnittelija, ja LVI-suunnittelija teki vesi- ja viemärisuunnitelmat sekä ilmanvaihtosuunnitelman. Lisäksi tarvitaan vesi- ja viemäritöille työnjohtaja. Toki vaatimukset riippuvat hankkeen laajudesta. Tämä meidän projektimme on aika pieni, joten lupaprosessikin oli aika yksinkertainen.

      1. Huikea projekti teillä menossa. Turussa rakennusluvan saanti kestää vähintään 6 kuukautta, vaikka olisi pienikin muutos kyseessä. Onneksi ette remontoi Turussa 🙂

        1. Kiitos! 🙂 Juu, tämä meni onneksi äkkiä. Turussa taitaa tosiaan olla tosi hankala tilanne, siitä on kuultu muiltakin juttua. :/

  1. Paluuviite: Flippaus 6: Kylppäri laatoittajaa vaille valmis - Asuntoblogi

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *