Flippaus 6: Lomaviikon aikaansaannoksia

Viime viikon olimme lomalla meidän normaaleista päivätöistä. Remppaamiseen oli siis vähän enemmän aikaa kuin normaalisti. Rempan lisäksi toki myös lomailimme, mutta kyllä me saimme remppatyömaatakin hyvin taas eteenpäin.

Makuuhuone alkaa olla jo hyvällä mallilla. Siellähän on jo aiemmin tasoitettu ja maalattu seinät ja katto sekä muurattu umpeen kaksi oviaukkoa. Nyt siellä on päästy asentamaan parkettia. Tähän asuntoon tulee tosi hieno kalanruotoparketti (Blejin Karlshamn), joka sopii hyvin tällaiseen vanhaan asuntoon. Parketti on melkein valmis, joten tässä pari kuvaa siitä. Tämä parketti sopii loistavasti yhteen makuuhuoneen seinien sävyn kanssa, joka on siis Tikkurilan S458 (Markasiitti). Kuvitelkaa tuohon vielä normaalia korkeammat valkoiset lattialistat. 🙂

Vessassa on myös tapahtunut edistystä. Tässä asunnossa on siis kylppärin lisäksi erillinen, reilun neliön kokoinen pikkuvessa. Lattia on jo vesieristetetty ja laatoitettu, ja nyt siellä on myös maalattu seinät. Meillä jäi edellisestä remontista yli Tikkurilan himmeää Luja-maalia sävyssä G486 (Myötätuuli), ja maalasimme nyt sillä vessan seinät. Luja-maali on tarkoitettu esim. kylppärin seiniin, joten se sopii loistavasti myös tänne vessaan (joka ei siis ole varsinaisesti edes märkätila). Edellisessä kohteessa tällä maalilla käsiteltiin keittiön välitila. Sävy on tosi nätti greige. Tässä alla olevassa kuvassa sävyn näkee hyvin, kun vessan vasemman puoleinen seinä on vielä osittain pohjamaalissa. Kun kaikki seinät on maalattu, sävy näyttää hyvin neutraalilta, mutta se tuo kuitenkin kivasti sävyä valkoisiin seiniin verrattuna.

Kuten tuosta yllä olevasta kuvastakin huomaa, piirtelimme seinään laserin avulla jo kalusteiden ääriviivat. Meillä kävi nimittäin tänään putkari vetämässä uusia vesiputkia kyppäriin. Näin saatiin tarkat paikat putkille ja ne tulivat kerralla oikeille paikoille. Kuvassa oikealla näkyvä hökötys on seinä-wc:n kotelo, joka voidaan nyt rakentaa loppuun, kun saimme sille vesiputket vedettyä.

Asunnosta purettiin seiniä jo aiemmin, ja entisen suihkuhuoneen viimeiselle (rappukäytävän puoleiselle) seinälle jäi vielä kaakeleita. Nyt ne on saatu myös purettua, ja samalla oli pakko purkaa sienästä myös löysässä olleet rappaukset. Seinä oli siis sen seurauksena tiilellä, joten tässä on vähän tasoitushommia taas tiedossa. Hommaa on jo aloiteltu. Kaikenlaista johto- ja putkihässäkkää on myös jo viritelty tulevaa kylppäriä ja sen vieressä sijaitsevaa keittiötä varten.

Uuden kylppärin rakentamista varten tilasimme jo koolauspuut valmiiksi. Kylppäriin tehdään siis kipsilevyseinät. Pääsemme siis pikapuoliin askartelemaan kylppärin runkoa, kun koolauspuut saatiin jo paikalle. Tokihan me vielä odottelemme rakennuslupaa kylppärin laajennusta varten, joten ei passaa tosiaan muuta vielä tehdä kuin vähän malliksi runkopuita pystytellä. 😀 Tilasimme samalla myös rimat vessan ja kylppärin kattoihin. Laitamme niihin nyt niin muodikkaat rimakatot. Samalla rimalla on tarkoitus tehdä myös seinä-wc:n tausta. Tässä vielä hieroglyfejä koolauspuiden tilaamista varten.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *