Flippaus 6: Seinät kaadettu!

Tänään suoritettiin remppatyömaalla vielä viimeinen purku-urakka, eli pari seinää pantiin matalaksi. Kyllä on taas valtava muutos tapahtunut asunnossa, ja asialla oli jo meidän edellisistä rempoista tuttu Timantix Oy. Isot suosittelut heille, jos on tarvetta seinän purkuun! Kyllähän tunne oli taas sellainen kuin olisi astunut ihan toiseen asuntoon. 😀

Alla asunnon alkuperäinen pohja, johon on merkattu punaisella kaadettavat seinät. Eteisen ja keittiön välissä oli pieni suihkuhuone, joka on nyt siis purettu pois. Kaksi muuta seinää olivat kevyitä ja ne me purimme itse. Tuo viimeinen, pitkä seinä oli tiiltä. Lisäksi keskellä eteiskäytävää oli joku vanha oviaukko, ja sen ympäriltä purettiin myös tiiliseinät pois.

Katsotaanpa sitten ennen- ja jälkeen-kuvista, millainen muutos tapahtui. Ensin kuva eteiskäytävän päästä (olohuoneen oviaukosta) asunnon ulko-ovea kohti. Johan avartui!

Muistellaanpa vielä, miltä tämä sama kohta näytti alunperin. Tämä kuva on otettu ihan käytävän päästä vaatehuoneen ovelta. Eteisessä oli heti ulko-oven jälkeen isot komerot molemmin puolin, ja etäämmällä käytävällä oli vielä seinät täynnä hyllyjä. Aika ahdasta oli!

Tässä vielä kuvat toisesta suunnasta eli ulko-ovelta sisälle asuntoon.

Ja alunperinhän asunnossa näytti tältä. Tai tuossa vaiheessa olimme jo purkaneet oikeanpuoleiselta seinältä isot komerot pois, joten alkuperäinen näkymä oli vielä ahtaampi.

Nyt kun seinät on purettu, pääsemme paikkailemaan loput seinät ja katot eteisestä ja keittiöstä. Tämä remppa on mennyt vähän epätahtiin, kun olohuonehan meillä on jo listoja vaille valmis, ja makkaristakin puuttuu enää lattia. Eteisellä ja keittiöllä ei ole ollut vielä kiire, koska niiden väliin tehdään uusi kylppäri, jota ei päästä rakentamaan ennen kuin saamme rakennusluvan. Päätimme siis tehdä ensin valmiiksi muut huoneet, ja keittiö ja kylppäri jäävät sitten viimeisiksi.

Asunto ei siis tule säilymään ihan näin avarana kuin miltä se nyt näyttää, kun eteisen ja keittiön väliin rakennetaan tosiaan kypyhuone. Asunnossa on myös erillinen pieni wc, mutta sitä ei ollut mahdollista laajentaa (ks. pohjakuva), joten asuntoon rakennetaan lisäksi kylpyhuone. Asunnossa aiemmin ollut pieni suihkuhuone ei ollut oikein käytännöllinen, koska asunnossa ei ollut ollenkaan paikkaa pyykinpesukoneelle. Nyt kylppäristä tehdään sellainen, että sinne saadaan myös pyykkikone.

Huomenna käymme piirtämässä paikoilleen uuden kylppärin seinien paikat. Ylihuomenna asunnolla tulee nimittäin käymään keittiösuunnittelija, ja silloin otetaan keittiön lopulliset mitat, ja sen jälkeen keittiö onkin tarkoitus laittaa jo tuotantoon. Suunnilleen viiden viikon kuluttua saamme sitten keittiön kohteeseen. Uuden kylppärin seinät on siis syytä piirtää paikoilleen suht tarkasti. 😀

Tästä taas hommat jatkuvat! Remppatyömaalla on nyt tosi paljon erilaisia työvaiheita, joita voi/täytyy edistää. Ensi viikko ollaankin lomalla, joten remppaan on enemmän aikaa käytettävissä, ja toivottavasti hommat etenevät hyvin.

4 ajatusta aiheesta “Flippaus 6: Seinät kaadettu!”

  1. Mikko Vester

    Mistä syystä muuten kaivatte aina nuo sähköt pois purettavista seinistä? Eikö niissä vois vaan irrottaa johdot jakorasioista ja sit purkaa seinät mäkeen johtoineen päivineen? Vai onko tarkoituksena se ettei tarvitse sähkömiestä irroittamaan virtoja?

    1. Tässä kohteessa tehtiin niin, että purettavien seinien sähköt on katkaistu sähkökaapista käsin ja johdot olivat edelleen paikoillaan siinä vaiheessa kun seinät purettiin. Seiniä kaivettiin sen takia, että nähtiin, minne kaikkialle johtoputkia menee ja päästiin jo miettimään, miten uudet sähköt voisi vetää.

      Edellisessä kohteessa, jossa purettiin seiniä, oli vähän eri tilanne. Siellä sähköjohdot oli valettu seinärappaukseen eivätkä ne olleet putkissa. Emme siis tienneet yhtään, mistä oli viety syöttö minnekin, sen verran sekavasti sähköt oli aikoinaan asennettu. Siellä piti siis kaivaa johtojakin osittain pois. Ja samalla päästiin taas miettimään uusia sähkövetoja, mitä kautta ne kannattaa viedä.

  2. Paluuviite: Flippaus 6: Lomaviikon aikaansaannoksia - Asuntoblogi

  3. Paluuviite: Flippaus 6: Rakennuslupa plakkarissa - Asuntoblogi

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *