Flippaus 6: Vessan rimakatto

Saimme nyt vessan rimakaton valmiiksi ja siitä tuli tosi hieno, joten kerrotaanpa vähän tarkemmin, kuinka katto tehtiin. Alla olevassa kuvassa näkyy lopputulos.

Tässä asunnossa on sekä pieni vessa että vähän suurempi kypyhuone (jota siellä ei vielä ole!), ja pääsimmekin harjoittelemaan katon tekoa ensin reilun neliön kokoiseen vessaan. Vessassa oli ennestään alaslaskettu kipsilevykatto, ja sitä ei nyt lähdetty repimään irti, koska tarvetta korkeammalle katolle ei ollut. Näin saimme siis koolaukset kätevästi kiinni kipsilevyyn. Varsinaisten pitkien koolauspuiden lisäksi kattoon jouduttiin virittelemään lyhyempiä pätkiä, jotta rimojen alle tulevan kankaan saa paremmin niitattua paikoilleen, ja jotta valaisimien ym. ympärille saadaan rimoille kiinnityspaikat.

Kun koolaukset saatiin tehtyä, niiden päälle tosiaan viriteltiin musta suodatinkangas. Rimojen väliin jätimme puolentoista sentin raot, joten halusimme tietysti, että rimojen välistä ei pilkistä katto eikä koolauspuut. Mustan kankaan avulla katosta saatiin oikein siistin näköinen. Kangasta kiinnitettiin kattoon kutakuinkin samaa tahtia kuin rimoituskin eteni. Tämä koettiin helpoimmaksi tavaksi kiinnittää kangas. Alla olevassa kuvassa näkyy muutama ensimmäinen rivi. Rimojen leikkaus oli tarkkaa puuhaa, koska kattoon ei haluttu listoja. Lisäksi rimojen välisen raon täytyy tietysti pysyä samana, joten puolentoista sentin levyiset kapulat toimivat siinä apuna.

Rimat ovat lämpökäsiteltyä haapaa, mitoiltaan 4 x 1,5 cm. Ne ammuttiin naulapyssyllä kiinni koolauksiin. Kattoon asennettiin mattamustat neliön muotoiset valaisimet. Ne on tilattu SuperLEDistä ja ovat nimeltään Kantti-valaisimet (IP-luokaltaan tietysti sellaiset, että asennus vessan ja kylppäriin onnistuu). Tälläsimme jo alunperin rimojen välisen etäisyyden sellaiseksi, että valaisin vei juuri kahden riman verran tilaa. Näin valaisimet istuvat kattoon tosi nätisti. Alla olevassa kuvassa on toinen valaisimista asennettu, toisen paikalla on vielä pelkkä sähköjohto.

Katosta tuli kyllä tosi hieno! 🙂 Eikä tässä vielä kaikki, sillä tätä samaa rimaa laitamme myös seinä-wc:n kotelon yläpuolelle seinään. Tätä varten laitoimme jo koolaukset seinään, mutta rimojen asennus jää seuraavaan remppakertaan. Rimat tulevat siis pystyyn, ja luonnollisesti niin, että ne jatkuvat alaspäin samoista kohdista, mihin kattorimat loppuvat.

Hieno tuli, eikä ollut edes kovin hankala homma! Samanlainen rimakatto tulee siis myös asuntoon rakennettavaan kylpyhuoneeseen. Siihen palaamme jossain myöhemmässä vaiheessa, kunhan saamme kylppärin rakennettua. 😀

4 ajatusta aiheesta “Flippaus 6: Vessan rimakatto”

  1. Hei, kyllä näyttää hyvälle! Käytättekö Kantti valoissa 3000K vai 4000K ja kumpaa ylipäätään valaistuksessa?

    1. Kiitos! Tämä on 4000K, ja yleensäkin käytämme sitä. 3000K on mielestämme liian lämpimän sävyinen esim. juuri kylppäriin.

  2. Paluuviite: Flippaus 6: Kylppäri valmistuu kohta - Asuntoblogi

  3. Tulipas hyvänäköinen katto, puiset kattorimat tuovat hyvin lämpöä WC tilojen ja kylpyhuoneen sisustukseen. Meillekin on tulossa kattorimat tässä kevään mittaan, hienoa nähdä kuvia mille rimakatto näyttää muilla. Rimakatolla pitäisi olla myös hyvä vaikutus akustiikkaan.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *