Flippaus 6: Kylppäri valmistuu kohta

Hups, taas on näköjään pari viikkoa vierähtänyt edellisestä blogikirjoituksesta! Kylppäri on edennyt hyvin ja ensi viikon alkupuolella se saadaan toivottavasti valmiiksi. Siis laatoituksen osalta, senhän jälkeenkin siellä riittää vielä kovasti hommaa! Mutta palataan seuraaviin työvaiheisiin myöhemmin ja katsotaan, mitä siellä on nyt viime näkemän tapahtunut.

Kaikki nämä kylpyhuoneen työvaiheet on ammattilaisen tekemiä. Vedeneristyksen tekijältähän vaaditaan sertifikaatti. Laatoituksen sen sijaan voisi tehdä myös itse, mutta tämä on yksi niitä harvoja työvaiheita, joita emme ole itse opetelleet, vaan olemme katsoneet parhaimmaksi ulkoistaa sen. Näin saadaan varmasti siisti työnjälki, ja ammattilaiselta homma sujuu myös nopeammin.

Ensin laatoittaja tasoitti yhden kylppärin seinistä. Muut seinäthän siellä rakennettiin gyprocista, mutta rappukäytävän vastainen seinä on tiiltä, joten se tarvitsi tasoitusta. Myös lattia valettiin ja siihen tehtiin kaadot sekä asennettiin lattialämmityskaapeli.

Kun pohjatyöt oli tehty, oli vuorossa seinien vedeneristys. Tässä vaiheessa remontin valvoja kävi ottamassa näytteen vedeneristyskalvosta ja mittasi sen paksuuden. Eri valmistajilla on määritelty minimipaksuudet ja vähintään sen paksuiseksi kalvo pitäisi saada. Läpi meni!

Sen jälkeen alkoi seinien laatoitus. Kylppäriin valittiin neliön mallinen, valkoinen, kiiltävä laatta, joka laatoitetaan tiililadonnalla. Seinien alaosaan vaakataan puut, joiden yläpuolelta aloitetaan laatoitus. Näin saadaan laattarivit suoraan.

Kun kaikki seinät oli saatu laatoitettua, tehtiin myös lattiaan vedeneristys. Seinien alimmainen laattarivi jätetään siis tässä vaiheessa laatoittamatta. Se laatoitetaan vasta siinä vaiheessa, kun lattia on tehty. Näin alimman rivin laatat laatat saadaan täsmättyä varmasti oikean korkuisiksi.

Seuraavaksi on taas valvoja tulossa tarkistamaan lattian vedeneristyksen. Sitten alkaakin lattian laatoitus. Meidän hommamme tosiaan jatkuvat kylppärissä sen jälkeen, kun laatoitus on valmis. Ensimmäisiä hommia on tehdä koolaukset alaslaskettua kattoa varten. Katon yläpuolella jää paljon tekniikkaa, kuten kuvasta näkyy. Siellä kulkee vesi- ja sähköputkia, ja niiden lisäksi sinne tulee toki vielä ilmanvaihto. Kylppäriin on tulossa samanlainen rimakatto kuin vessaan.

Me olemmekin pitäneet nyt hieman remppavapaata, kun työmaalla on kuitenkin hommat edenneet laatoittajan toimesta. Olemme mekin kuitenkin jotain saaneet aikaan! Kylpyhuoneen seinien ulkopuolikin on nyt (yhtä pientä palaa lukuun ottamatta) levytetty. Ennen levyjen asennusta runkoon laitettiin villat äänieristeeksi. Levytyksen jälkeen on vuorossa levyn saumojen nauhoitus sekä niiden ja ruuvinkantojen kittaaminen ja hiominen. Tämä tasoitustyökin on jo hyvässä vauhdissa. Tuo ylempi kuva on otettu eteisen puolelta, ja alemmassa kuvassa näkyy kylppärin seinät keittiön puolelta.

Keittiöstä puheen ollen, seuraavaksi keskitymmekin siihen. Tarkoitus on saada keittiön seinät kunnostettua ja maalattua, että pääsisimme vähitellen asentamaan keittiötä.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *