Flippaus 6: Paljon on taas tapahtunut

Nyt on viime päivinä saatu tehtyä tosi paljon hommia remppatyömaalla, ja kaikenlaista on siis tapahtunut, kuten otsikkokin osuvasti asian ilmaisee. 😀 Tässäpä siis sekalainen kattaus viimeaikaisia saavutuksia.

Olohuone alkaa olla hyvällä mallilla! Patteritkin saatiin jo maalattua, joten nyt päästiin aloittamaan parketin asennusta. Tähän asuntoon oli aika selvä ratkaisu valita kalanruotoparketti. Parketti on tammea, jota on pikkuisen vaalennettu valkomattalakalla. Kyseessä on Bjelinin Karlshamn-parketti. Yllättävän helppoa on tämän lattian asennus! Kun aloituskolmiot saa tehtyä ja pari ekaa riviä asennettua, homma sujuu tosi nopsaan! Ja oli kyllä oikea ratkaisu panostaa tähän lattiaan, niin hieno tästä tulee. 🙂

Pattereista puheen ollen, ne on tosiaan nyt olohuoneesta ja makuuhuoneesta maalattu. Tällaiset patterit olisi ollut pikkuisen aikaavievää maalata perinteisin menetelmin, joten ne maalattiin ruiskulla. Sävyksi valittiin sama sävy kuin olohuoneen seinissäkin on, eli Tikkurilan Y458 (Merino). Tässä vielä kuva olohuoneen toisesta patterista ekan maalikerroksen jälkeen.

Meidän reipas remonttiapulainen Stella pääsi myös testaamaan ruiskumaalausta. Tässä kuva makkarin patterista, ja tästä kuvasta näkee kyllä hyvin muutoksen. Makkarin seiniin tulee vihertävä sävy, joka jo vähän pilkistää kuvassa, mutta patteri maalattiin samalla Merinolla kuin olohuoneen patterit.

Tästä päästäänkin kätevästi makkarin seiniin, jotka on myös jo maalattu! Sävyksi tuli tosiaan vihertävä Tikkurilan S458 (Markasiitti). Tällä samalla sävyllä maalattiin huoneen kaikki seinät. Vanhan talon korkeisiin huoneisiin sopii loistavasti vähän korkeampi valoraja, ja nyt tummemman seinäsävyn kanssa se pääsee vielä paremmin oikeuksiinsa. Tähän väliin muuten kätevä vinkki veitsenteräviin rajauksiin: Ensin maalarinteippi seinään, minkä jälkeen teipin reuna ”suljetaan” valkoisella maalilla. Vasta sen jälkeen raja maalataan pintamaalilla. Näin pintamaali ei pääse tunkeutumaan teipin alle ja rajasta tulee tosi tarkka. Varsinkin tummemman maalin leviämisen teipin alle huomaa hyvin, koska rajasta tulee helposti epätarkka ja röpelöinen.

Nyt voikin jo muistella, miltä makkari näytti ennen. Onhan tässä jo huomattava muutos tapahtunut, vaikka esim. lattia vielä puuttuu. Jälkeen-kuvassa näkyy makkarin vasemmassa seinässä oviaukko, joka johtaa keittiöön. Tämä oviaukko me suljetaan, jotta makuuhuoneeseen saadaan pitkä rivi kaapistoja, ja toisaalta, jotta keittiöön jää hyvä paikka ruokapöydälle.

Sitten vielä yksi tärkeä homma, eli väliaikaisen vesipisteen rakentaminen! Keittiötähän kohteessa ei tällä hetkellä ole, ja nyt on katkaistu vedentulo vessastakin. Joten jo perinteiseen tapaan rakensimme vesipisteen. Otimme vanhan, pirtsakan värisen kaapinoven (jossa on vielä vedinkin paikoillaan) ja teimme siihen aukot altaalle ja hanalle. Ja kappas, keittiöstä tulee taas vettä!

Kuten edellisessä postauksessa kerroimme, suihkuhuoneen laajennus vaatii rakennusluvan. Tälläkin saralla on jo päästy eteenpäin, eli rakenne/pääsuunnittelija kävi työmaalla jo muutama päivä sitten, ja tänään paikalla kävi LVI-suunnittelija. Toivottavasti saisimme rakennusluvan vetämään piakkoin. 🙂 Sitä odotellessa jatkamme siis puuhastelua muualla asunnossa. Ja puuhaahan toki riittää!

2 ajatusta aiheesta “Flippaus 6: Paljon on taas tapahtunut”

  1. Mikko Vester

    Hei, tuosta teippirajauksesta vielä sellaista olisin kysynyt että jos oikein käsitin niin ns. maalaat valkoisella maalilla teipin sauman päältä aluksi ja annat kuivua jonka jälkeen maalaat varsinaisella värillä. Miten saat teipit irti maalaamisen jälkeen niin ettei maali lohkea? Yleensä aina tullut poistettua teipit ennen maalin kuivumista juurikin tästä syystä ettei maali lohkeaisi teipin mukana.

    1. Hei! Tosiaan ensin maalasin valkoisella maalilla teipin rajan, ja taisi mennä seuraavaan (tai sitä seuraavaan) päivään, ennen kuin maalasin varsinaisella pintamaalilla. Teippi irtosi hyvin kivuttomasti eikä maali lohkeillut yhtään. Olisikohan tuon lohkeamisongelman syynä liian paksu maalikerros? Itselle ei ole niin käynyt, vaikka teippien poisto saattaa joskus venähtää seuraavaan päivään maalauksesta.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *