Flippaus 6: Parin viime viikon kuulumiset

Hupsista, taitaakin olla jo pari viikkoa siitä, kun blogia on viimeksi päivitetty! Lienee ollut sen verran kiirusta raksalla/muussa elämässä, että tämä blogitauko on venähtänyt pidemmäksi kuin oli tarkoitus. Tässä onkin nyt muisteleminen, mitä kaikkea ollaan taas saatu aikaan. 🙂

Parketti on saatu asennettua koko olohuoneeseen. Ollaan tosi tyytyväisiä tähän Bjelinin parkettiin! Lattia on tosi hieno, ja se on vieläpä helppo asentaa. Toki se on monta kertaa hitaampaa kuin normiparketin asennus, koska tässä on laudat paljon pienempiä ja homma etenee sen takia hitaammin. Lisäksi nuo viimeiset rivit olivat vähän näpertämistä, ja viimeiset palaset olivat parin sentin mittaisia. Mutta parketin asennus onnistui tosi hyvin kalanruotoasennuksen ensikertalaiselta, ja minä vieläpä asensin yksin koko olohuoneen parketin. Isäntä saa kyllä myös opetella homman jossain toisessa huoneessa. 😉 Koko olohuoneen lattia on nyt tietysti suojattu pahvin alle, mutta tässä kuvassa pilkistävät viimeiset rivit.

Yksi aikaavievä homma on ollut vanhojen väliovien ja komeronovien maalaaminen. Ovet ovat alkuperäiset ja tosi hyväkuntoiset, joten ilman muuta säästämme ne. Esim. makkarissa on tosi hienot pariovet, joista kuva alla. Kunhan ovenmaalausurakka saadaan päätökseen, siirrytään vielä karmien maalaukseen.

Yllä oleva kuva on otettu makkarista eteiskäytävälle päin. Makkarin seinissä on jo lopullinen sävy eli Tikkurilan S458 (Markasiitti), mutta eteiskäytävän seinissä on vielä pirtsakka oranssi sävy entisen remontin jäljiltä. Oranssi ja vihreähän tietysti passaavat hyvin yhteen, mutta ehkä me kuitenkin maalaamme eteisenkin seinät. 😀 Taaimmaisena näkyy olohuone, joka on jo siis listoja ja sähkökalusteita vaille valmis. Olohuoneen seinissä on Tikkurilan Y458 (Merino), joka on samalta liuskalta vaaleampi versio Markasiitista. Maalisävyt ovat kyllä tosi onnistuneet!

Asunnossa muutetaan jonkin verran pohjaa. Siellä sekä kaadetaan seiniä että laitetaan umpeen oviaukkoja. Makuuhuoneen ja keittiön välinen oviaukko laitetaan umpeen, jotta saadaan rauhoitettua tilaa. Näin myös saadaan makkarin puolelle pitkä pätkä vaatekaappeja sekä keittiöön iso tila ruokapöydälle. Isäntä kunnostautui muuraushommissa. Ensin ajattelimme levyttää oviaukot umpeen, mutta päädyimme kuitenkin muuraukseen, koska kipsilevyt saattavat elää jonkin verran, jolloin seinät saattavat ratkeilla. Muuraamalla tulee siis parempi tulos, ja se on nopeaa hommaa. Tässä kuvia makkarin ja keittiön välisestä oviaukosta. Kyllä on niin pirtsakka tuo keittiönkin seinä! 😀

Asunnossa on vaatehuone, jossa on vanhat oviaukot sekä eteiskäytävälle että makuuhuoneeseen. Kalustettavuuden kannalta käynti eteisestä on paljon fiksumpi, joten muurasimme umpeen myös makkarin ja vaatehuoneen välisen seinän. Makkariin tulee tosiaan pitkä rivi kaapistoja, joten niihin saa säilöttyä ainakin suurimman osan vaatteista, joten senkään takia suoraan makkarista ei ole tarpeen päästä vaatehuoneeseen. Umpeen muurattu oviaukko siis kuvassa vasemmalla.

Pikkuvessan laatoitus on myös jo alkanut! Maanantaina on vuorossa vielä saumaus ja sen jälkeen lattia on valmis. Vessasta laatoitettiin siis ainoastaan lattia, seiniin täytyy keksiä joku kiva maalipinta, kenties jotain struktuuripintaa, mutta se jää vielä nähtäväksi. Olemme myös sopineet heti tammikuun ekalle viikolle seinien purun. Sen jälkeen asunto alkaakin näyttää ihan erilaiselta! Me olemme aina ulkoistaneet näissä remonteissa tiiliseinien purun, ja niin teemme tälläkin kertaa. Se säästää niin paljon aikaa ja sotkua ja hermoja, kun homman hoitaa ammattilainen.

Meille on tullut työmaalle jo ensimmäinen kodinkone! Gigantissa oli niin hyvä Black Friday -tarjous eräästä pyykkikoneesta, että se oli jo pakko ostaa. No, hyvinpä se mahtuu olemaan olohuoneen nurkassa suojatun parkettilattian päällä odottamassa, että se pääsee kylpyhuoneeseen (jota meillä ei siis vielä edes ole!). Tänään pyykkikoneesta olikin arvaamatonta hyötyä, kun etsimme jotain suht puhdasta tasoa, jonka päällä voisimme syödä jokaisessa remontissa perinteisesti nautittavan hampurilaisaterian. 😀

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *