Flippaus 6: Voihan rakennuslupa!

Tässä kohteessa on pieni, jälkikäteen asuntoon rakennettu suihkuhuone. Alunperin tämän taloyhtiön asunnoissa on ollut pelkästään wc:t, ja osakkaat ovat rakentaneet myöhemmin asuntoihinsa suihkuhuoneita ja kylppäreitä. Me jätämme pienen wc:n entiselleen, mutta laajennamme suihkuhuonetta sen verran, että sinne saadaan mahtumaan myös pyykkikone.

Tällainen kylpyhuoneen laajennus vaatii kaupungilta rakennusluvan, joten sellainen ylimääräinen kommervenkki tuli nyt ensimmäistä kertaa meidän flippausuran aikana eteen. Rakennusluvan saamiseen menee muutamia viikkoja (tai kuukausia), joten parhaassakin tapauksessa kylpyhuone joutuu hetken aikaa odottelemaan. Tämä on toki pienehkö toimenpide, kun jo olemassa olevaa märkätilaa laajennetaan, joten toivottavasti lupa heltiää suht nopealla aikataululla.

Rakennuslupaa varten tarvitaan nyt sitten myös muutama ammattilainen lisää tähän projektiin, eli pääsuunnittelija/rakennesuunnittelija (joka on tulossa ensi viikolla käymään työmaalla) sekä LVI-suunnittelija (jota meillä ei vielä ole). Toivottavasti saamme parin viikon päästä rakennusluvan sisään!

Mutta ei hätiä mitiä. Kyllähän meillä puuhaa riittää muuallakin asunnossa. Olemme tilanneet ja saaneet jo asuntoon parketin, ja se odottaa nyt meillä kotona autotallissa. Meillä on nyt autotallissa 138 pakettia Bjelinin parkettia. 😀 Tosin muutama paketti vietiin jo autotallista raksalle valmiiksi odottamaan asennusta. Olohuone on jo (pattereiden maalausta lukuun ottamatta) muuten valmis, joten sieltä aloitetaan. Hieman esivalmisteluja on jo tehty, jotta päästään aloittamaan parketin laitto. Tuosta kuvasta voi ehkä jo päätellä, mihin muotoon parketti asennetaan. 🙂

Erillinen wc me laitetaan myös tulille pikapuoliin, eli meidän vedeneristäjä/laatoittaja tulee myös ensi viikolla käymään työmaalla, ja hän ottaa sen jälkeen vessan työn alle. Vessa ei ole varsinainen märkätila, joten vedeneristys laitetaan pelkästään lattiaan (ja nostetaan kymmenisen senttiä myös seinälle, koska tilassa on kuitenkin lattiakaivo), ja vain lattia laatoitetaan. Tämä on siis aika nopea homma, varsinkin kun vessan koko on reilun neliön. 😀 Seinät ovat vielä vähän arvoitus, todennäköisesti sinne laitetaan jonkinlainen efektimaali/struktuuripinnoite. Tilaan tulee seinä-wc, koska se säästää pikkuisen tilaa perinteiseen versioon verrattuna, ja saamme kätevästi myös siirrettyä pyttyä pikkuisen, se kun on nyt vähän hölmössä paikassa. Olemme suunnitelleet vessaan Temalin kalusteet, jotka täytyy laittaa nyt tilaukseen, kun niistä näyttää olevan hyvät tarjoukset (=black friday). Tässä alla kuva, josta otettiin vähän osviittaa suunnitteluun (kuva:Temal). Eli kyllä pieneenkin vessaan saa fiksut ratkaisut!

1 ajatus aiheesta “Flippaus 6: Voihan rakennuslupa!”

  1. Paluuviite: Flippaus 6: Paljon on taas tapahtunut - Asuntoblogi

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *