Flippaus 6: Päästiin jo maalaushommiin

Reilu 3 viikkoa remppaa takana, ja nyt päästiin aloittamaan ekan huoneen maalaus. Meillä on ollut viimeisimmissä rempoissa sellainen taktiikka, että ollaan tehty ensin yksi huone suht valmiiksi. Siellä on ollut kätevää säilyttää työkalut ym. tarvikkeet (suojatun lattian päällä toki), jolloin ne ovat olleet pois tieltä remppaa tehdessä. Samoin jos on ollut tiedossa seinien purkuja tms. tosi pölyistä hommaa, tuon yhden huoneen on voinut kätevästi eristää työkaluineen suojaan pölyltä. Tässä rempassa olohuone on nyt valmistumassa ekana. Olohuone näyttää tällä hetkellä tältä.

Onhan tässä ollut jo kovasti hommaa, että on päästy maalausvaiheeseen. Olohuoneessa (kuten koko asunnossa) oli tapetit, joten homma lähti liikkeelle niiden irrotuksella. Sen jälkeen tasoitettiin seinistä isompia kolhuja, ja lopuksi ylitasoitin vielä kaikki seinät. Kaikki eivät varmasti tee ihan näin huolellista työtä, mutta sileät seinät ovat meidän mielestämme niin paljon siistimmän näköiset. Lopuksi seinät hiottiin.

Sen jälkeen kävimmekin hetkeksi katon kimppuun. Katossa oli muutama kohta, joista maali lohkeili, joten niistä kohdista otettiin irtomaali pois sekä ne kohdat tasoitettiin ja hiottiin. Katto näytti alunperinkin valkoiselta ja siistiltä, mutta niin vaan valkoinen kattomaali saa ihmeitä aikaan! Meillä on käytössä Tikkurilan Siro Himmeä -kattomaali, ja katosta tuli kertakaikkisen siisti ja häikäisevän valkoinen. Alla olevissa kuvissa näkyy, miten katon väri muuttui maalauksen ansiosta. Kyllä se olikin likaisen värinen, nyt sen vasta huomaa! Samalla kattomaalilla maalattiin myös seinien yläosa.

Katon maalauksen jälkeen maalattiin seinät pohjamaalilla. Tässä vaiheessa on vielä hyvä tarkistaa, löytyykö tasoitettavaa (yleensä löytyy!), koska maalipinta tuo seinän virheet selvemmin esille. Yksittäisiä kohtia voi siis hyvin tasoittaa ja hioa vielä pohjamaalauksen jälkeenkin.

Sitten päästiinkin varsinaiseen pintamaalaukseen. Tähän asuntoon haluttiin korkeammat valorajat (koska asunto on aika korkea), joten katonrajaan kiinnitettiin 10 sentin levyinen maalarinteippi. Rajaukset voi toki tehdä myös rajaajalla, mutta itse koen maalarinteipit kuitenkin helpommaksi tavaksi. Kotoa löytyy kyllä rajaaja, mutta en ole koskaan oikein päässyt sinuiksi sen kanssa. 😀 Hyvälaatuinen maalarinteippi ajaa mielestäni saman asian ja tekee siistin rajan. Teippien kiinityksen jälkeen maalasin rajat kapealla telalla. Tässä vaiheessa kävin myös nurkat (ja muut ahtaat paikat) läpi ensin siveltimellä ja sen jälkeen vielä kapealla telalla. Lopuksi irrotin teipit. Tosi kivalta näyttää tuo vähän korkeampi valoraja! (Kurkkaa myös postauksen eka kuva, siinä näkyy valorajaa useammalla seinällä.)

Maalisävyksi olohuoneeseen valittiin Tikkurilan Y458 (Merino), joka on vaalea ja neutraali, pikkuisen vihertävään taittava sävy. Nyt kun katsoo tuota yllä olevaa kuvaa, sävy erottuu tosi hyvin valkoista taustaa vasten ja se näyttää tässä vaiheessa huomattavasti tummemmalta kuin miltä lopputulos tulee näyttämään. Ei pidä siis säikähtää, jos vaaleaksi tarkoitettu sävy näyttääkin liian tummalta. 🙂 Kun koko seinä ja koko huone on maalattu, kannattaa vasta arvioida lopputulos.

Makuuhuoneeseenkin tuleva maali on jo ostettu. Sävy on Tikkurilan S458 (Markasiitti). Se on siis samalta liuskalta kuin tuo Merino, mutta tummempi sävy. Tässä alla vielä vertailun vuoksi kuva, jossa on vasemmalla Merino ja oikealla Markasiitti. Maalit on telattu makkarin vielä tasoittamattomalle seinälle. Maalit ovat kuvassa vielä märkiä, joten niiden sävy tulee kuivuttuaan vähän syvenemään. Mutta huomaatteko, miten erilaiselta Merino näyttää tässä kuin edellisessä kuvassa? Nyt se näyttää lähes valkoiselta, kun sitä katsoo tummempaa seinää vasten ja tummemman maalin vieressä. Eihän uskoisi samaksi sävyksi? 😀

Nyt kun olohuoneen rajaukset ja nurkat on tehty, loppu maalaus meneekin tosi nopeasti, kun saa vaan antaa mennä isoja pintoja isolla telalla. Huomenna siis toivottavasti olkkarin seinät ovat jo lopullisessa maalipinnassa! Sitten pitää vielä tietysti maalata nuo patterit. Tässä asunnossa on vanhat, tosi hienot patterit, mutta mikään maalaajaan unelma ne eivät ole. Eiköhän siihenkin ratkaisu löydy. 🙂

2 ajatusta aiheesta “Flippaus 6: Päästiin jo maalaushommiin”

    1. Tikkurilan maaleja, pääasiassa Harmonya. Mutta jos esim. keittiön välitila maalataan, siihen sitten tietysti eri maali.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *