Flippaus 7: Laatoittajan haltuun

Aika kuluu nopsaan rempatessa, ja näköjään onkin vierähtänyt jo pari viikkoa edellisestä blogikirjoituksesta! Hommia on kyllä paiskittu ahkerasti. Sen verran ahkerasti, että ajattelimme pysytellä seuraavat pari viikkoa pois remppatyömaalta! Remontti on nimittäin nyt siinä vaiheessa, että laatoittaja aloittaa kylppärin rakentamisen (tasoitus, valut, vesieristys, laatoitus…) huomenna. Hommat etenevät siis hyvin ilman meitäkin, ja toisaalta remppatyömaalla tulee olemaan laatoittajan työkaluja ja tarvikkeita ja materiaaleja sen verran paljon, että parempi jättää omat työvaiheet siihen, kun työmaalla on taas kunnolla tilaa remontoida.

Mutta katsotaan, mihin vaiheeseen remppatyömaa nyt jää! Kurkataan ensin kylppäriin. Olemme saaneet rakennettua uuden väliseinän kylppärin ja keittiön väliin. Alkuperäinen seinä siis purettiin, jotta saamme laajennettua kylpyhuonetta. Kuten kuvasta näkyy, seinissä on vähän tasoitettavaa. Kuvasta näkee ehkä myös sen, että kylppärin ja keittiön lattiat ovat eri korkeudella, joten entisen keittiön kohdalle tulee paksumpi valu. Ja muutenkin lattia tarvitsee vähän täytettä. Olisimme toki voineet tehdä ainakin osan näistä hommista myös itse, mutta tällä kertaa halusimme päästä vähän helpommalla ja jätämme nämä ammattilaisen tehtäväksi.

Kylppärin laatat on jo haettu työmaalle. Päädyimme Pukkilan Stone Age -sarjaan värissä Greige. Vaikka kyseessä on kompakti kylppäri, kyllä niitä laattoja kuitenkin ihan kunnon kasa oli!

Muuallakin asunnossa on edistytty. Olohuoneen katossa oli aika paljon hommaa, mutta nyt se on saatu maalattua. Samoin seinät on saatu nyt pohjamaaliin.

Yllä olevassa kuvassa näkyy makkarin ovi, jonka taakse on varastoitu remonttitarvikkeet. Teimme siis makkarin ensin valmiiksi juuri sen takia, että sitä voi käyttää varastotilana eivätkä tarvikkeet ole tiellä, kun muuta asuntoa remontoidaan. Makkarin uusi lattia on tietysti suojattu hyvin.

Katsotaan vielä keittiön tilanne. Sinne emme ole vielä päässeet rakentamaan uutta. Väliaikainen vesipiste nököttää nyt paikoillaan. Keittiön puolella on vielä edessä kylppärin vastaisen seinän villoitus ja levytys. Keittiötoimitus meille on tulossa parin viikon päästä. Nyt siis yritämme malttaa pysyä pois remppatyömaalta pari seuraavaa viikkoa ja ladata akkuja. Seuraavat hommat ovatkin sitten olkkarin seinien maalaus sekä keittiön katon ja seinien tasoitus ja maalaus. Sitten pääseekin jo asentamaan keittiötä!

1 ajatus aiheesta “Flippaus 7: Laatoittajan haltuun”

  1. Paluuviite: Asunto-ostoksilla! - Asuntoblogi

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *