Asunto-ostoksilla!

Olemme pitäneet nyt pari viikkoa taukoa seitsemännen flippauskohteemme remontista. Edellisessä postauksessa tästä jo kerroimmekin. Hommat etenevät nyt remppatyömaalla meistä riippumatta, eli kylppäri valmistuu hyvää vauhtia. Ja pakko myöntää, että onhan tämä ollut aika virkistävää, kun on illat ja viikonloput vapaata tehdä vähän muitakin juttuja. Vieroitusoireita oli ainakin itselläni alkupäivinä, aika pahojakin, koska hommat jäivät yhteen mielihommaani, eli seuraavaksi pääsee maalaamaan taas seiniä! Vieroitusoireet kyllä hävisivät, ja kyllä tähän rennompaankin elämään olisi helppo tottua. 🙂

Remppatauosta huolimatta asuntorintamalla on taas tapahtunut! Ostimme nimittäin sijoitusasunnon, joka laitettiin vuokralle. Tällä kertaa ei tarvinut tehdä edes remonttia, kun kyseessä on v. 2020 valmistunut yksiö. No, kyllä me keittiöön vetimet vaihdettiin. 😀 Laitetaan tähän muutama kuva näytille. Nätti kuin karkki! Ja taloyhtiön saunatilat ovat hulppeat. Siellä on myös kattoterassi grilleineen.

Meidän ei pitänyt oikeastaan ollenkaan ostaa asuntoa! Tämä oli siis aika lailla heräteostos, jos niin voi sanoa. 😀 Tämä oli nyt meidän neljäs vuokralla oleva sijoitusasuntomme. Nyt on aika paljon asuntoja myynnissä ja meidän oma fiilis on sellainen, että asuntomarkkinat ovat jotenkin hyytyneet, myös täällä Tampereella, joka on kuitenkin Suomen vetovoimaisin kaupunki. Korko- ja muut kustannukset nousevat, ja se vaikuttaa myös taloyhtiöiden vastikkeisiin. Vuokra-asumisen suosion ennustetaan kasvavan omistusasumisen kustannuksella, mikä on ihan ymmärrettävää, koska omistusasumisen kustannukset ovat nousseet niin paljon. Toki vuokrienkin ennustetaan nousevan jossain vaiheessa, koska vuokra-asunnoille tulee olemaan enemmän kysyntää ja myös siksi, koska nousevat kustannukset siirtyvät jossain vaiheessa myös vuokriin.

Näissä uudemmissa kohteissa voi käydä myös niin, että kun taloyhtiölainan lyhennysvapaat loppuvat ja kuukausittaiset kustannukset nousevat, monet sijoittajat ovat valmiita siinä vaiheessa myymään asunnon. Näin asuntoja tulee paljon myyntiin. Tässäkin kyseisessä kohteessa lyhennysvapaa oli juuri loppunut. Tokihan me emme tiedä, mistä syystä tämä asunto tuli myyntiin. Saimme tämän kuitenkin mielestämme oikein järkevään hintaan.

Jatkamme toki myös flippausta. Meidän tuntumamme on se, että hinnat saattavat olla pikkuisen laskusuunnassa ainakin sillä alueella, missä me olemme toimineet. Hyviä ostopaikkoja näyttäisi siis olevan tarjolla! Täytyy nyt vaan saada tuo nykyinen remontti päätökseen ennen kuin lähdetään taas ostoksille. Ostimme nykyisen kohteen toukokuussa, jolloin korot olivat vielä alhaalla. Saimme kuitenkin onneksi asunnon todella edulliseen hintaan, joten voimme olla suht rauhallisin mielin sen suhteen, että saamme asunnon myytyä voitollisesti, vaikka siitä ei saataisikaan ihan sellaista huippuhintaa, joka olisi ollut mahdollista vielä jokin aika sitten. Ja täytyy tietysti uskoa siihen, että tällaisille juuri rempatuille asunnoille, joihin ei tarvitse muuta kuin muuttaa sisään, on edelleen hyvin kysyntää. Jos asunnon oston lisäksi pitäisi ottaa näillä koroilla lainaa myös remonttiin (jota ei saa enää nykyään edes yhdistää asuntolainaan), monen ostohalut saattavat tyssätä siihen.

Hajauttaminen on kaikessa sijoittamisessa tärkeää, joten tuntuu siltä, että ehkä on ihan hyvä juttu, että flippauksen ohella on noita vuokralla olevia pitokohteitakin.

Mennäänpä vielä tuohon nykyiseen flippauskohteeseen ja sen kuulumisiin sen verran, että siellä kylppäri tosiaan etenee ja ensi viikolla alkaa laatoitukset. Ja huomenna saapuu jo keittiö! Palataanpa siis ensi viikolla taas remppakuulumisiin!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *