Flippaus 3: Saammeko esitellä

Löysimme seuraavan flippausprojektin. Kyseessä on, niin kuin kahdessa aiemmassakin projektissa (Flippaus 1, Flippaus 2), kaksio Tampereen tällä hetkellä trendikkäimmässä ja halutuimmassa kaupunginosassa Kalevassa. Talo on rakennettu 1940-luvulla ja asuntoon on viimeksi tehty remonttia 1990-luvulla. Putkiremontti on tosin tehty muutama vuosi sitten, joten tällä kertaa pääsemme kylppärin suhteen vähän helpommalla. Mitä siis kuuluu remonttisuunnitelmaamme?

 • Keittiöön täydellinen räjäytys ja uudelleenrakennus.
 • Keittiön ja olohuoneen välinen seinä puretaan. Näin saadaan rutkasti lisää avaruutta asuntoon.
 • Uskomme ja toivomme, että asunnossa voisi olla alkuperäiset lautalattiat piilossa jossain nykyisen lattian alla. Mikäli näin on, lattia otetaan ehdottomasti esiin, tsekataan sen kunto ja mahdollisuuksien mukaan kunnostetaan se.
 • Asunnossa on vanhoja hienoja väliovia. Kunnostus myös näille.
 • Asunnossa on useita pieniä vaatekomeroita, joissa on hienot, vanhat ovet. Huonossa kunnossa tietysti nämäkin, joten täytyy miettiä joku kunnostusprojekti näillekin.
 • Asuntoon tehdään täydellinen pintaremontti eli maalataan tai paneloidaan katot, maalataan seinät ja uusitaan lattiat (joko vanhojen lattioiden kunnostus tai kokonaan uudet lattiat).
 • Asunnossa on leveät ikkunalaudat, jotka on peitetty jollain epämääräisellä pinnoitteella, joka täytyy poistaa. Ikkunanpielet ovat muutenkin tosi huonossa kunnossa, eli maali on lohkeillut ja pahasti. Tässä riittää työsarkaa.
 • Kylppärin kanssa päästään tosiaan tällä kertaa aika helpolla. Suunnittelemme ainoastaan kalusteiden, hanojen ja pyyhekuivaimen uusimista.
 • Mitäs muuta? Joko siinä tuli kaikki? 😀

Hei, tällä kertaahan on tiedossa ihan kiva pikku remontti, joka on varmasti paljon nopeampi ja helpompi kuin edellinen!

Tässä vielä muutama ennen-kuva asunnosta. Kuvat ovat asunnon myynti-ilmoituksesta, eli ne ovat välitysliikkeen (TaloMaa LKV) ottamia.

Keittiö, kuten koko asunto kylppäriä lukuun ottamatta, on remontoitu 1990-luvulla. Välitilakaakelit voisivat olla jopa hienot, mutta nyt nekin kyllä lähtevät uuden keittiön tieltä.
Yleiskuvaa olohuoneen nurkasta otettuna. Vasemmalla ovi makkariin ja seuraavana pilkistää eteinen.
Olohuoneesta makkarin suuntaan. Huomatkaa makkarin hieno pinkki patteri! 😀
Makkarista olohuoneen suuntaan. Makkarissa on kolme vanhaa, pientä vaatekomeroa, joissa on hienot (tosin huonokuntoiset) ovet.
Eteinen. Vasemmalla ovi rappukäytävään ja oikealla kylppäriin. Kylppärin ovi kunnostetaan. Vanhat vaatekaapit puretaan.

Tästä se lähtee!

2 ajatusta aiheesta “Flippaus 3: Saammeko esitellä”

 1. Ihanan väriset nuo keittiön kaakelit, harmi kun nekin menevät vaihtoon. Meilläkin pitäisi tehdä remonttia ainakin keittiöön ja kylppäriin. Saa nähdä riittääkö pelkkä pintaremontti vai paljastaako putkikamera mahdollisen putkiremontin tarpeen. Ainakin kaikki pinnat sekä lattiat pitää uusia ja keittiöön saada kaappitilaa.

  1. Hei! Tämän asunnon remontti on jo valmis ja asunnolle on löytynyt uusi omistaja. Kaakelit olivat ihan hienot, mutta koko keittiö meni uusiksi. Hieno tuli uudesta keittiöstä! 🙂

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *