Flippaus 3: Purkutyöt vauhdissa

Pääsimme aloittamaan remontin kolmannessa kohteessamme viikko sitten. Kaupat tehtiin jo aiemmin, mutta piti jännätä kuukauden ajan, käyttääkö joku osakkaista lunastusoikeutta. Ei onneksi käyttänyt, joten taas mennään!

Purkutyöt ovat hyvässä vauhdissa. Keittiö on purettu kokonaan. Se kävi sukkelasti, kun saimme apuun erään kaverin, jonka mökille vanhat kalusteet päätyivät.

Niin kuin varovasti toivoimmekin, asunnossa on tallella alkuperäiset lautalattiat! Tämä oli kyllä niin hyvä juttu! Se on ollut kivaa näissä flippausprojekteissa, että jokaisesta asunnosta on voitu tehdä erilainen. Tässä asunnossa uniikkia on nyt tämä hieno lattia, jonka ympärille on nyt hyvä lähteä miettimään kokonaisuutta. Lattia näyttää vieläpä olevan loistavassa kunnossa. Päällä on aika ohut maalikerros, joka tullaan kevyesti hiomaan auki, minkä jälkeen lattia maalataan.

Lattiakerrosten alta paljastuu hyväkuntoinen, alkuperäinen lautalattia.
Eteisen lattia näyttää myös hyvältä!

Toki tämän lautalattian päällä oli muutama kerros erilaisia lattiamateriaaleja. Ensin siinä oli parketti ja sen alla alusmateriaali. Sitten paljastui muovimatto, joka ei (tänkkaad!) ollut liimattu kiinni, vaan sen sai ihan rullaamalla pois. Sen jälkeen oli jonkinlainen pahvikerros, ja vielä sen alla Karka-Levy (taas opittiin uutta!), joka oli naulattu kiinni lautalattiaan. Naulat kiskottiin lattiasta pois, ja nyt sitten odotellaankin sopivaa hetkeä hioa ja maalata lattia.

Viiden eri lattiakerroksen alta paljastuu hyväkuntoinen, alkuperäinen lautalattia.
Purkujätettähän tästä lattiashowsta syntyy…
Viimeinen kerros ennen lautalattian paljastumista oli Karka-Levy. Joku oli jättänyt lattian sisään tällaisen kivan tietoplajäyksen. 🙂

No, kyllähän tässä pienoinen takapakkikin paljastui. Keittiön lattia näyttää kostuneelta siitä kohti, missä astianpesukone oli ollut. Lattia myös puuttui kokonaan yhdestä kulmasta. No, ei hätä ole tämän näköinen. Puramme lattian pois ja tilalle asennetaan uusi lautalattia. Se ei tietystikään ole ihan samanlainen kuin alkuperäinen, mutta koska keittiö laitetaan muutenkin ihan uusiksi, ei tämä haittaa ollenkaan. Tyyli tulee kuitenkin säilymään samanlaisena.

Vielä kun saadaan purettua keittiön lattia sekä irrotettua loput listat, voimmekin tilata paikalle kaatopaikkakuorman hakijan. Sitten helpottaa kummasti, kun kaikki roina saadaan pois asunnosta. Pääsee näkemään tyhjän, puretun asunnon, ja suunnittelu pääsee kunnolla vauhtiin.

2 ajatusta aiheesta “Flippaus 3: Purkutyöt vauhdissa”

  1. Purkutyöt ovat kyllä aina mielenkiintoisia ja koskaan ei tiedä mitä aarteita löytää rakenteiden alta. Tuo alkuperäinen lautalattia näyttää jopa todella hyvältä ikäisekseen. Mielenkintoista, että viisi eri lattiakerrosta ollut purettavana ennen alkuperäisen lattian löytämistä. Turussa olin keväällä kaverin asunnolla purkutöissä mukana. Hänellä kävi myös tuuri ja hyväkuntoinen lautalattia tuli vastaan purkutöissä. Lattia voitiin vielä hioa ja pintakäsitellä käyttöön. Purkujätettä kyllä tuli kaksikerroksisessa talosssa niin paljon, että ilman vaihtolavoja ei työstä olisi tullut mitään. Olisi joutunut tehdä useita reissuja kierrätyskeskukseen. Selvisittekö ilman vaihtolavaa urakasta?

  2. Meillä on myös mökillä remontti ja purkutyöt alkamassa tänä kesänä. Toivottavasti myös meidän mökkirakennuksesta löytyy alkuperäiset lautalattiat, jännityksellä odotetaan, mitä tämänhetkisen lattiamateriaalin alta paljastuu. Hyvä vinkki suunnitella asunto lopullisesti vasta sen jälkeen, kun kaikki purkutyöt on tehty valmiiksi.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *