Flippaus 5: Kylppäri etenee

Kylppärissä on nyt laatoittaja aloittanut hommat! Kylppäriähän me purimme sekä itse että otimme laattojen purkuun myös ulkopuolisen tekijän. Purun jälkeen tasoittelimme itse seiniä sekä rakensimme kylppäriin kotelon, jonka takana menee tekniikka. Tämän jälkeen pääsi laatoittaja hommiin, ja hän on asentanut lattialämmityksen ja valanut lattian sekä vesieristänyt seinät. Tekninen isännöitsijä kävi katsomassa vedeneristyksen, ja nyt on parhaillaan menossa seinien laatoitus. Kylppärin meillä tekee tässäkin kohteessa PR Laatusaneeraus, jonka totesimme erinomaisen hyväksi tekjäksi jo edellisessä kylppäriremontissa.

Kylppärin laatat valitsimme Pukkilan mallistosta. Seiniin tulee valkoinen kiiltävä kaakeli pystyladonnalla. Todella hieno tästä tulee, kun seinä näyttää näin kivalta jo nyt keskeneräisenäkin!

Mitäs muuta raksalla on tapahtunut? Olemme nyt keskittyneet lähinnä keittiöön. Keittiön nurkassa olevan kotelon olemme levyttäneet, ja päätimme levyttää myös pitkän seinän, jolle kaapistot tulevat. Näin säästymme ensinnäkin seinän tasoitukselta (toki tasoitettavaa tulee edelleen olemaan, mutta ei niin isossa mittakaavassa) ja toisekseen sähköjä varten ei tarvitse roilottaa seinää, vaan kaikki sähköt saadaan siististi ja kätevästi piiloon gyprocin taakse. Keittiöön tulee paljon uusia sähkövetoja, joten melkoinen sähköhässäkkä on tiedossa. Toki koolauksen ja levytyksen ansiosta keittiö pienenee n. 3,5 cm, mutta keittiö on onneksi tilava, joten se ei sinänsä haittaa.

Nyt olemme koolaamassa pitkää seinää, ja kunhan saamme senkin levytettyä, niin keittiö näyttää jo paljon valmiimmalta. 😀

Tuo rakentamamme väliaikainen vesipiste on tuossa hieman tiellä emmekä saa seinää vielä kokonaa koolattua ja levytettyä. Tuo on nimittäin tällä hetkellä asunnon ainut vesipiste, joten se tullee olemaan tuossa niin kauan, että kylppäriin saadaan myös vesipiste. Sitä ennen täytyy saada kylppärin laatoitukset valmiiksi, ja sen jälkeen sinne pääsee rakentelemaan uusia vesiputkia, ja sen jälkeen voi aloittaa kalusteiden ja hanojen asennuksen… Kuten huomataan, remontissa tulee usein vastaan tilanteita, että joku homma täytyy saada valmiiksi ennen kuin päästään tekemään joku toinen homma, ja sen jälkeen taas päästään jonkun kolmannen homman kimppuun. 😀

1 ajatus aiheesta “Flippaus 5: Kylppäri etenee”

  1. Paluuviite: Flippaus 5: Keittiön sähköt ja seinien levytys - Asuntoblogi

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *