Flippaus 5: Keittiö tilattu

Keittiön suunnittelu on nyt saatu maaliin ja keittiö tilattua! Keittiösuunnitelmat ovat ehtineet muuttua muutamaan kertaan matkan varrella (niin kuin ne monesti tuppaavat tekemään!), mutta nyt on kaikki valmista.

Kalusteiden sijoittelua ja kokoonpanoa olen joutunut päivittämään sen perusteella, millaisia muita ratkaisuja ja yllätyksiä asunnossa on tehty ja paljastunut. Alusta asti on ollut selvää, että kalusteet tulevat yhdelle pitkälle seinälle ja jääkaappi-pakastin tulee sijoittumaan kulmittain toiselle, lyhyelle seinälle. Näiden seinien välissä on kotelo, jossa menee ilmanvaihtokanava. Tämä kotelo oli jo alunperin liian pieni, kun mietitään, että laatikostot olisi myös tarkoitus avata niin, että vetimet eivät ota kiinni kulmittain oleviin kaappeihin. Lisäksi sille seinälle, jolle jääkaappipakastin tulee, joudutaan tekemään koolaus ja laittamaan siihen gyproc-levy, jotta sähköt saadaan kulkemaan kätevästi levyn takana eikä jouduta roilottamaan ohutta tiiliseinää, jonka toisella puolella on kylppäri. Koteloa joudutaan lisäksi suurentamaan sen takia, että suunnittelemamme side-by-sidet ovat syvyydeltään yli 70 cm, joten se ei olisi mahtunut nykyiselle paikalleen. Tämän takia keittiön pidempi seinä tulee lyhenemään jonkin verran. Tästä sekavasti selityksestä kannattaa ehkä ottaa pääpointiksi se, että suunnitelmat voivat tosiaan muuttua remontin aikana, ja suurella todennäköisyydellä muuttuvatkin. 😀

Mutta mennään pääasiaan eli itse keittiöön. Tässä Gastro Keittiöiden piirtämä havainnekuva suunnitelmieni pohjalta.

Pidemmälle seinälle tulevat tosiaan kaikki kalusteet, ja niille on tulossa mittaa 3 m (5 x 60 cm). Vasemmalle tulee korkea kaappi uunille ja mikrolle. Havainnekuvasta poiketen olemme tilanneet vähän erikoisemman väriset uunit eli ne ovat samppanjan väriset. Tässä valmistajan (Whirlpool) kuva mikrosta, josta näkee vähän tuota väriä.

Keskelle seinää tulee valkoinen liesitaso (näkyy ehkä vähän huonosti havainnekuvasta), sen oikealle puolelle integroitu tiskikone ja ihan oikealla on tiskiallas. Tiskialtaan paikka määräytyi kiinteän viemärirakennelman ansiosta tuohon oikeaan reunaan. Tähän nykyiseen suunnitelmaan passasi hyvin matalat yläkaapit koko matkalle. Näin saadaan myös välitilaa vähän korkeammaksi, kun yläkaappeja nostetaan vähän ylöspäin. Kuvan oikeaan reunaan kulmittain pitkää sivua vasten tulee siis side-by-side-mallinen jääkaappi-pakastin.

Keittiön väritystä jouduttiin hieman muuttamaan noiden erikoisemman väristen uunien takia. Kaapinovien värien tulisi tietysti sopia hyvin yhteen kodinkoneiden kanssa, ja ovien väriksi valikoitui loppujen lopuksi Tikkurilan greige sävy H486. Aiemmin (kun uunien väreistä ei ollut vielä tietoa) kaappien väriksi olin miettinyt X486, joten tuleva sävy ei tuosta kauheasti eroa. H486:n tummuusaste on aavistuksen tummempi ja sävyssä on pikkuisen vähemmän harmaata. Tuosta mikrosta on muuten todella hankalaa saada totuudenmukaista kuvaa. Tässä alla olevassa kuvassakin se näyttää enemmän beigeltä, mutta todellisuudessa väri on tosi hieno. Tuo yllä oleva valmistajan kuvaa antaa oikeamman käsityksen väristä.

Liesitaso ja allas ovat valkoiset, hana kullan värinen, ja vetimet kullan väriset (paitsi yläkaapit ovat vetimettömät). Työtasoksi olemme miettineet Calacatta-marmorikuvioista kvartsia, jossa on mukana hiven kullan sävyä. Tasoa emme ole vielä tilanneet, ja se tilataankin vasta kun alakaapit on asennettu, jotta tarkka mitta on varmasti tiedossa.

Nyt voi siis hetkeksi hengähtää keittiön suhteen, kun tilaus on saatu tehtyä! Tai no, kovastihan siellä on hommaa ennen kuin kalusteet saapuvat. Sähköjä on jouduttu vetämään sinne sun tänne, asunnossa kun menee melkein kaikki sähköt uusiksi. Tuo ensimmäinen kuva on keittiöstä siltä seinältä, jolle side-by-side tulee. Toisessa kuvassa menee useampi sähköjohto kylpyhuoneen katon yläpuolelle, josta ne jatkavat matkaansa kylppärin päältä keittiöön.

Keittiön katossa ja seinissä on myös vielä kovasti hommaa ennen kuin ne saadaan maalauskuntoon. Seiniä kun on kaadettu, niin kattoonkin jäi tietysti niihin kohti paikattavaa. Ja keittiön lattiaakin pitäisi saada asennettua ennen kuin kaapistot tulevat. Itse jatkamme nyt siis keittiön ja sähköjen kimpussa. Kylpyhuoneesta on tulossa juttua toivottavasti ensi viikolla, joten palataan asiaan. 🙂

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *