Flippaus 5: Keittiön sähköt ja seinien levytys

Tässä asunnossa uusitaan melkein kaikki sähköt, ja uusia sähköjä on jouduttu vetämään keittiöönkin runsaasti. Aiemmin olemme jo vetäneet sähköt keittiön jääkaappiseinälle ja sen ympäristöön ja levyttäneet keittiön nurkan. Tämän lisäksi sähköjä on vedetty keittiön toiselle seinustalle, jonne jätetään pätkä vanhaa tiiliseinää näkyviin. Tiiliseinän vieressä kulkee nyt johtoja ja putkia moneen suuntaan. Nämä jäävät tietysti piiloon, koska tuohon tiiliseinän viereen vedetään tasoite, jolloin tiiliseinän osuus vähän kapenee.

Sähköjä on vedetty myös keittiön pitkälle seinälle, jonne tulee kaapistot. Päätimme siis levyttää myös tämän seinän. Ensinnäkin sähköjä saadaan kätevästi gyprocin sisään eikä niitä varten tarvitse roilottaa seinää. Toisekseen näin saimme ujutettua seinään myös paksuja (21 mm) vanerinpaloja niihin kohtiin, joihin kaapistot tulevat kiinni. Näin ne saadaan kiinni todella tukevasti eivätkä ne ole pelkästään haperon rappauksen ja tiiliseinän varassa.

Kolmantena hyvänä puolena seinän levytyksessä on tietysti se, että tasoittamishommissa pääsee paljon helpommalla. Alla olevassa kuvassa seinä on nyt levytetty. Välitilan ja allaskaapin kohdalle laitettiin EK-levyä ja muualle ihan tavallista gyprocia. Heti näyttää valmiimmalta! Kattoon sekä seinien niihin kohtiin, jotka jäävät näkyville, on nyt laitettu eka kerros tasoitetta. Sitten ne hiotaan ja kitataan tarvittavilta osin toiseen kertaan, sitten taas hiotaan ja sen jälkeen kattoon ja seiniin voikin laittaa pohjamaalin.

Seinien levytys oli siis oikein hyvä ratkaisu! Keittiö pieneni toki muutaman sentin, mutta se ei haittaa näin tilavassa keittiössä.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *