Flippaus 5: Kolmas remppakuukausi takana sekä Taloussanomien juttu

Niin se aika vaan menee, ja nyt ollaan rehkitty tämän asunnon kimpussa jo kolme kuukautta! Muistissa on vielä edellinen kohde, jossa meillä meni tasan kolme kuukautta asunnon ostosta myyntiin. Nyt ei tulla pääsemään lähellekään samaa, mikä oli tietysti jo tiedossakin, kun tähän urakkaan ryhdyttiin. Nyt kun koko asunto menee uusiksi, niin kyllä sitä aikaa vaan menee. Ja alussahan meillä hommat jumitti sen takia, että emme saaneet virallista remonttilupaa kuin vasta kuukauden kuluttua asunnon ostosta. Teimme siis ekan kuukauden ajan lähinnä pintaremppahommia, joihin ei taloyhtiön lupaa tarvita. Emme siis voineet esim. purkaa kylppäriä tai kaataa väliseiniä kuin vasta luvan saatuamme.

Tällä hetkellä ollaan rempassa siinä vaiheessa, että kylppäri on laatoitettu, mutta se on vielä ilman kalusteita. Kalusteet ja hanat meillä on jo hankittuna, eli päästään aloittelemaan niiden asennusta piakkoin. Sitä ennen kylppäriin vedetään vielä uudet vesiputket. Keittiön tilanne on tällä hetkellä se, että katossa ja seinissä on ollut jonkin verran tasoitushommia (ja lisäksi olemme levyttäneet osan keittiön seinistä), mutta nyt ollaan pohjamaalausvaiheessa. Sen jälkeen päästäänkin pintamaalukseen, eli sitten keittiökin alkaa näyttää jo paljon valmiimmalta! Kylppäri ja keittiö ovat tietysti ne työläimmät tilat. Makkarihan meillä on ollut jo pitkään valmis ja sinne on jo parkettikin asennettu, ja myös olohuone on jo maalattu. Eteisessä riittää vielä hommaa. Sieltä purettiin monta seinänpätkää, ja sen seurauksena on katossa ja seinissä tasoitettavaa. Lisäksi eteisen sähkökaapilta on lähdössä melkoinen nippu uutta sähköä muualle asuntoon, ja koska pyrimme välttämään pintavetoja, sähköjohtoja tullaan upottamaan seiniin.

Taloussanomien juttu

Meistä tehtiin tosiaan myös juttu Taloussanomiin. Jutun aiheena oli asuntoflippaus. Meitä on haastateltu muutamaan lehtijuttuun, ja ihan mielellämme olemme näihin suostuneet. Juttu oli taas oikein hyvä, mutta parasta hupia saimme ehdottomasti juttuun tulleiden kommenttien lukemisesta. 😀 Yleensä nämä kannattaa tietysti jättää omaan arvoonsa, mutta ehkä voisimme korjata muutaman väitteen/oletuksen, joita asiasta ja meistä tietämättömät ihmiset siellä esittivät.

 • Me emme tee flippauksia mitenkään ”pimeästi”, vaan maksamme voitoista verot. Tästähän pitää verottaja huolen, koska heidän tietoonsa tulevat automaattisesti ostetut ja myydyt asunnot sekä niistä maksetut osto- ja myyntihinnat. Verottajahan olisi viemässä koko voitosta verot, joten meidän tehtävämme on ilmoittaa verottajalle remontti- ja muut kulut, jotta veroa pienennetään oikeaan summaan.
 • Emme pimitä tietoa remontista myöskään taloyhtiöltä, vaan teemme luonnollisesti muutostyöilmoituksen ja noudatamme taloyhtiöltä saatuja ohjeistuksia. Remonteissa on tietysti aina mukana myös taloyhtiön valitsema valvoja, joka pitää asunnossa useita katselmuksia remontin aikana.
 • Olemme toki tietoisia myös asbestiasioista, ja asbestikartoitukset tehdään tarvittavista kohdista asuntoa remontin laajuudesta riippuen. Asbestia sisältäviä materiaaleja emme tietenkään pura itse, vaan sen tekee asbestipurkaja, joka on Aluehallintoviraston ylläpitämässä asbestipurkutyöluparekisterissä.
 • Muutkin luvanvaraiset työt remonteissa tekee henkilö, jolla on asiaankuuluvat luvat. Meillä on aina remonteissa putkari, sähkäri, vedeneristäjä ja myös laatoittaja, vaikka viimeksi mainitun työn saisimmekin tehdä itsekin.
 • Olemme normaaleissa päivätöissä ja flippaaminen on meille harrastus. Emme siis tee remontteja työajalla.
 • Emme tyrkytä itseämme haastatteluihin, vaan toimittajat ottavat meihin yhteyttä. Toimittajilla on jo valmiiksi toimeksianto tehdä haastattelu jostain aiheesta, ja he etsivät juttuun sopivia haastateltavia. Jos me emme suostu antamaan haastattelua, toimittaja etsii toisen haastateltavan ja juttu tehdään joka tapauksessa.
 • Emme remontoi ”pelkkää pintaa”, ja käytämme laadukkaita materiaaleja. Esim. yhteenkään remontoimaamme asuntoon ei ole tullut laminaattilattiaa.
 • Emme vie asuntoja esim. ensiasunnonostajien nenän edestä. Kaikilla on yhtäläiset mahdollisuudet tulla yleisiin asuntonäyttöihin tai pyytää yksityisesittely, ja tehdä asunnosta tarjous, joka johtaa kauppoihin.
 • Ja ehkä tärkeimpänä/huvittavimpana asiana: vaikka kaikki remontoimamme asunnot ovat olleet tähän asti kerrostalokaksioita, emme itse asu sen koommin kerrostalossa kuin kaksiossakaan. Tämäkin esitettiin varmana tietona jutun kommenttiosiossa. 😀

Että tämmöistä. 😀 Liekö noiden kommenttien taustalla se kuuluisa suomalainen perisynti vai mikä. Tässä linkki juttuun:

2 ajatusta aiheesta “Flippaus 5: Kolmas remppakuukausi takana sekä Taloussanomien juttu”

 1. Voi hyvänen aika noita kommentteja… Älkää välittäkö mielensäpahoittajista! Blogianne on todella kiva seurata, eli jatkakaa samaan malliin! 🙂

  1. Kiitos kauniista sanoistasi, Saara! 🙂 Todellakin nuo kommentit kannattaa päästää suoraan toisesta korvasta ulos, vaikkei välillä tiedä, pitäisikö itkeä vai nauraa. 😀 Osin varmasti ihan tietämättömyyttä asiasta, mutta varmasti joukkoon mahtuu niitäkin, joilla ei syystä tai toisesta ole mahdollisuutta/halua tehdä samaa, ja sekös sitten kiukuttaa. Ja joitakin varmasti riivaa se perisuomalainen kateus.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *