Flippaus 5: Eka kk takana, ja remppalupakin heltisi!

Nyt on tämän asunnon ostosta kuukausi aikaa, ja sen kunniaksi saatiin vihdoin virallisesti lupa aloittaa remontti! Nyt onkin hyvä hetki muistella, mitä ollaan saatu ekan kuukauden aikana aikaan, ja mitä kaikkea tässä tulee nyt seuraavaksi tapahtumaan.

Tämän projektin kohdalla emme ole pitäneet kirjaa remppatyömaalla vietetyistä tunneista, kuten edellisen remontin kohdalla tehtiin. Meiltä kun usein kysytään, kuinka paljon aikaa siihen remonttiin oikein menee (saihan sitä menemään!) ja paljonko siitä jää itselle tuntipalkkaa (ihan hyvin jäi!), niin edellisessä kohteessa laskettiin nämä. Nyt palasimme taas vanhaan tuttuun tyyliin, eli remppaa tehdään ihan fiiliksen mukaan ja luotetaan siihen, että kyllä tästä itsellekin jotain jää. 😀 Edellisessä projektissa laskimme myös vähän tarkemmin, kuinka paljon rahaa meni missäkin vaiheessa projektia, mutta tässäkin palataan vanhaan tyyliin, eli budjettia ei ole, ja lopussa selviää todellinen rahanmeno.

Mitä kaikkea tässä on nyt siis kerennyt ekan kuukauden aikana tapahtua?

Remppasuunnitelmat alkavat olla jo hyvinkin selvillä. Taloyhtiölle tehtävään muutostyöilmoitukseen täytyy kertoa, mitä tullaan tekemään ja kenen toimesta, ja tämä ilmoitus me tehtiin jo hetikohta asunnon oston jälkeen. Meillä on siis rempassa tarvittavat ulkopuoliset tekijät kaikki jo tiedossa, eli putkari, sähkäri, kylppärin vedeneristäjä ja laatoittaja sekä väliseinien/oviaukkojen purkaja. Osa heistä on jo käynyt remppatyömaallakin suunnittelemassa vähän hommia.

Myös keittiösuunnitelma on valmis. Kylppärikin alkaa olla jo suunniteltu, tosin laattaliikkeessä emme ole vielä käyneet eikä laattoja ole siis vielä lopullisesti päätetty. Mutta tyyli on jo selvillä, ja kylppärin hanat on jo ostettu, kun sattui joku hyvä tarjous eteen. Samoin meillä on jo keittiön allas ja hana ostettuna. Seinien maalisävyt on jo päätetty, ja olohuonehan meillä on jo maalattukin, ja makkari seuraa kohta perässä. Parkettilattiat on jo tilattu ja ne odottavat asennusta kotona autotallissa. Vanhat keittiönkaapit on jo irrotettu ja niille on löytynyt jo uusi omistaja. Asbestikartoitus on tehty, ja onneksemme asbestia ei asunnosta löytynyt. Kun tämä selvisi, keittiön välitilaakin päästään purkamaan. Katsotaan, jos kaikki laatat lähtevät irti ihan käsivoimin, ettei tarvitsisi ottaa järeämpiä aseita käyttöön.

Mitä seuraavaksi tulee tapahtumaan?

Nyt kun siis saimme remonttiluvan ja pääsemme kunnolla remontoinnin makuun, asioita tuleekin tapahtumaan paljon. Olemme miettineet remonttisuunnitelmaa, eli missä järjestyksessä hommia ruvetaan nyt tekemään. Yritämme miettiä hommat niin, että asiat etenevät hyvin ja järkevästi. Jotain on siis opittu niistä ihan ekoista flippauksista. 😀 Mielellämme emme tekisi kylppäriä ja keittiötä täysin samaan aikaan, koska olisi hyvä, että asunnossa olisi joku (vanha/huono) vesipiste koko ajan käytössä. Keittiöhän on jo purettu, ja olemme miettineet sinne väliaikaisen vesipisteen askartelua, jotta pääsemme aloittamaan kylppärin kimpussa. Siirrämme sinne kylppäristä purettavat altaan ja hanan, joita voi käyttää remontin aikana. Yritämme välttyä siltä, että uudet altaat ja hanat olisivat rempan aikana kovassa käytössä ja vaarassa rikkoontua tai mennä muuten huonoksi, ja siksi tällainen järjestely. Keittiö on siis nyt hetken aikaa holdissa, mutta toki keittiössä teemme kylppärin rinnalla esim. katon ja seinien tasoitus- ja maalaushommia, mutta kalusteet sinne tilataan ja asennetaan vasta sen jälkeen, kun kylppäri alkaa olla valmis. Jos/kun otamme keittiön taas meidän vakiotoimittajalta, kalusteet saadaan taas varmasti suht nopealla toimitusajalla paikan päälle, joten kalusteiden tilaamisella ei ole vielä kiire.

Olemme tosiaan saaneet projektiin mukaan ammattilaisen, joka hoitaa meille muutaman seinänpätkän purkamisen ja oviaukon suurennuksen. Tuttu kaveri jo eräästä aiemmasta flippausprojektistamme. Tämä purkuhomma tulee tapahtumaan parin viikon kuluttua. Sitä ennen täytyy vielä saada kaivettua sähköjohdot esiin purettavista seinistä. Kun halutut seinät on purettu, myös keittiön lopulliset mitat selviävät, ja siinä vaiheessa pyydetään vielä keittiöfirman edustaja tekemään tarkastusmittaukset.

Asuntoon tullaan tekemään paljon uusia sähköjä ja mm. ryhmäkeskus (lue: sähkökaappi) tullaan uusimaan. Kylppäriin ja keittiöön (ja vähän muuallekin) vedetään uutta sähköä. Tässäkin on sitten hommaa, ja nämä täytyy tietysti organisoida oikea-aikaisesti kylppärin ja keittiön remppavaiheiden kanssa. Puuh, on tässä taas pähkäilyä kerrakseen! No, kaikki aikanaan.

Kylppäri on nyt se tila, johon tulemme seuraavaksi pääasiassa keskittymään. Olemme miettineet, purammeko kylppärin itse vai otammeko tällä kertaa siihen jonkun ulkopuolisen tekijän. Se säästäisi varmasti aikaa ja hermoja. Aloitamme kuitenkin itse, mutta jos homma on yhtä tuskaista kuin edellisen kylppäriremontin kanssa, emme pelkää ottaa purkuhommiin ulkopuolista tekijää. Kun kylppäri on purettu, sinne tehdään vielä kosteusmittaukset. Jos kosteutta löytyy, kylppäriä joudutaan kuivattamaan, ja siihen menee sitten ylimääräistä aikaa. Kylppärin valmistumisajankohtaa on siis vielä tässä vaiheessa mahdotonta sanoa, ja onneksi meillä ei näissä remonteissa olekaan tiukkoja aikatauluja. Niin, ja siellä laattaliikkeessä täytyy mennä kohta käymään! Tai ensin täytyisi purkaa se kylppäri, jotta nähdään, voiko nykyistä kattoa korottaa yhtään, se kun on aika matala nyt. Joten tarkkoja laatoitettavia neliöitä ei vielä tiedetä. Puuh vielä tähänkin kohtaan!

Makkarin seinät ovat siis jo kohta maalauskunnossa nekin, ja kun ne on maalattu, makkariin voisi jo melkein asentaa lattian. Makkarissa kun kaikki seinät tulevat pysymään entisellään, parketin voisi hyvin asentaa, ja tietysti sen jälkeen suojata hyvin. Näin saataisiin yksi huone lähes valmiiksi, ja siellä voitaisiin säilyttää asennusta odottelevia materiaaleja, työkaluja tms., niin ne olisivat poissa remontin tieltä muualta asunnosta.

Pysykäähän siis kuulolla, nyt rupeaa nimittäin tapahtumaan!

3 ajatusta aiheesta “Flippaus 5: Eka kk takana, ja remppalupakin heltisi!”

 1. Paluuviite: Flippaus 5: Keittiön väliaikainen vesipiste - Asuntoblogi

 2. Mielenkiintoinen blogi!

  Antaako isännöinti yleensä teille ohjeita esim. Asbestin tarkastamiseen tai purkamiseen kun lupa heltiää? Itse tein ekan flippauskohteen ilmoituksen ja kaikkiin muutostöihin tuli tilaksi, että hyväksytty.

  Mutta mistä tiedän nyt, mistä otan esim asbestinäytteeet jne.? Pitääkö tämä itse selvittää? Olin siinä käsityksessä, että näihin olisi tullut tarkempia ohjeita luvan myöntämisen yhteydessä.

  1. Kiitos, kiva kun olet löytänyt blogin! 🙂

   Isännöitsijältä pitäisi kyllä tulla ohjeet tai ainakin häneltä voi kysyä, jos on epäselvyyksiä asbestikartoituksesta. Itse laitamme asbestikartoitussuunnitelman yleensä jo muutostyöilmoitukseen, ja kyllä isännöitsijältä yleensä tulee niihin joku kommentti tai tarkennuksia. Kysäisepä isännöitsijältä asiasta!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *