Flippaus 3: Seinää kaatuuuuu!

Tänään tapahtui remppakohteessa varmasti se kaikkein huomattavin muutos: keittiön ja olohuoneen välinen seinä purettiin! Tämä oli meille alusta asti selvää, että ahdas keittiö täytyy saada avarammaksi ja seinä purettua. Yleensä teemme remonteissa kaiken mahdollisen itse, mutta nyt ajattelimme, että tämä seinän kaataminen on sellainen homma, jonka mielellään ulkoistaa. Purkamisesta tulevasta tiili- ym. pölystä on jo kokemusta, puhumattakaan siitä jätteen määrästä, joka tuollaisesta hommasta syntyy. Ja tähän hommaan saisi amatöörinä kaiken muun lisäksi kulumaan rutkasti aikaa. Tähän hommaan ajattelimme siis palkata ammattilaisen. Ja kyllä kannatti!

Tässä kuva lähtötilanteesta. Keittiön ja olohuoneen välissä oli seinä, jossa oli vain oviaukko. Keittiö näytti pimeältä, vaikka siellä onkin ikkuna. Väliseinä blokkasi myös tehokkaasti keittiön ikkunasta tulevan valon olohuoneeseen.

Palkkasimme siis seinän purkuun ammattilaisen, ja työn teki Timantix Oy:n Joonas. Tosi pätevä ja mukava kaveri, ja teki kyllä loistavan työn! Kun menimme iltasella asunnolle katsomaan, miltä siellä näyttää, riemunkiljahduksista ei meinannut tulla loppua! 😀 Tosi avaralta ja hienolta näytti nyt. Seinä oli purettu niin kuin oli suunniteltu, ja asunto oli jätetty tosi siistiin kuntoon. Täydet pisteet Joonakselle!

Päätimme jäädä samalla kertaa asunnolle suunnitelemaan keittiön sähköt. Seuraavana olisi nimittäin suunnitelmissa laittaa keittiön pinnat kuntoon, ja sitä ennen täytyy tietenkin roilottaa kaikki sähkövedot paikoilleen. Tämä menee meillä perinteiseen tapaan paperille piirtämällä. 🙂 (Huom! Sähkömies on käynyt jo aiemmin asunnossa suunnittelukäynnillä, joten suunnittelu tehdään luonnollisesti yhteistyössä ammattilaisen kanssa.)

Keittiöstä puheen ollen, ensi viikolla onkin tulossa keittiöliikkeen edustaja visiitille. Olen jo tehnyt keittiösuunnitelman, mutta lopullisia materiaalivalintoja olen miettinyt edelleen kuumeisesti. Tämä keittiö onkin jotenkin paljon hankalampi kuin kahdessa aiemmassa flippausprojektissa. Haluaisin keittiöstä modernin, mutta se pitäisi saada myös istumaan vanhaan tunnelmaan lautalattioineen. Tänään taisin saada vihdoin ajatuksesta kiinni. Keittiöstä on siis tulossa lisää juttua ensi viikolla. 🙂

12 ajatusta aiheesta “Flippaus 3: Seinää kaatuuuuu!”

 1. Hei! Aina näitä remonttijuttuja lukiessa tulee mieleen, että mites nuo lupa-asiat on hoidettu mm taloyhtiöön nähden.

  1. Hei! Aina ennen suurempaa remonttia tehdään taloyhtiölle muutostyöilmoitus, jossa kerrotaan mm. remonttisuunnitelma sekä luvanvaraisten töiden tekijät. Taloyhtiöltä tulee sitten hyväksyntä remontin aloittamiselle. Esim. tässä nimenomaisessa seinänkaatoprojektissa taloyhtiön tekninen isännöitsijä selvitti mahdollisuuden seinänpurkuun ja antoi siihen siunauksensa.

 2. Moikka, nyt näyttää hyvältä.
  Tällaisia ”keittokomero” kohteita on jonkin verrankin myös omalla asuinpaikkakunnallani myynnissä. Olen ne kuitenkin yleensä sivuttanut ”huonon pohjaratkaisun vuoksi”. Siksipä teidän kohdetta on nyt mielenkiintoista seurata.
  Mitä seinän purku maksoi?

  1. Moi! Kiitos, keittiö muuttui kyllä huimasti. 🙂 Me löydettiin tähän tosi hyvä tekijä suositusten perusteella, ja hintakaan ei mielestämme ollut hirveän kallis, eli 620 euroa. Ei edes mietitty, että olisi tätä hommaa ruvettu itse tekemään, vaikka muuten pyritäänkin tekemään itse kaikki mahdollinen. Säästettiin paljon aikaa ja hermoja ja sotkua. 🙂

   1. Ihan loistava hinta, ja vielä roippeet pois vietynä ?
    Purimme yhdestä asunnosta seinän ja se oli järkyttävän iso työ amatööri työkaluilla, kyllä tuon summan jaksaa maksaa ?
    Oletko muuten kirjoittanut aiheesta korona/flippaus vai näetkö asiassa riskiä?

    1. Kiitos hyvästä kysymyksestä liittyen koronaan ja flippaukseen. 🙂 Varmasti se vaikuttaa asuntokauppaan tietyillä alueilla ja tietynlaisissa asunnoissa. Olemme kuitenkin hyvinkin luottavaisia siihen, että tällä meidän valitsemalla alueella (Tampereen Kaleva) se ei vaikuta remontoitujen kaksioiden myyntiin. Se on ilmeisesti vaikuttanut niin, että myyjät eivät välttämättä uskalla laittaa asuntoja myyntiin, mutta ostajat olisivat kyllä valmiita ostamaan edelleen. Juttelin juuri asiasta myös meidän pankki-ihmisen kanssa, käydessäni pankissa muissa asioissa, ja hän kertoi, että monet hänen asiakkaistaan ovat jääneet ilman asuntoa kovan kilpailun takia, ja asunnot ovat menneet kaupaksi pyyntihintaa korkeammalla hinnalla. Kuulemma on ihan hurja meininki tällä hetkellä. Joten emme usko, että tilanne vaikuttaisi ainakaan negatiivisesti Kalevan hyväkuntoisten kaksioiden myyntiin. 🙂

     1. Hieno juttu. Mekin olemme ostaneet nyt korona aikaan kaksi uutta asuntoa, joista toinen ajatuksena flipata. Asunnossa on tällä hetkellä vuokralainen emmekä ole halunneet sopimusta irtisanoa, kun hän päättää lähteä, alamme sen jälkeen hommiin ? Asunto on Kuopiossa keskustassa joten uskon asian olevan kuten Kalevassa, mutta vähän asia takaraivossa kuitenkin kaihertaa.

     2. Tsemppiä sinnekin asuntoprojektien kanssa! 🙂 Jos sinulla sattuu olemaan aiheesta blogi tms., niin mielelläni käyn lukemassa teidänkin tarinoita. 🙂

 3. Paluuviite: Flippaus 5: Eka kk takana, ja remppalupakin heltisi! - Asuntoblogi

 4. Paluuviite: Flippaus 5: Seinät kaadettu! - Asuntoblogi

 5. Paluuviite: Flippaus 7: Kylppäri ennen ja jälkeen - Asuntoblogi

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *