Flippaus 7: Kylppäri ennen ja jälkeen

Asunto on nyt valmis ja se meni tänään myyntiin! Nyt voi hengähtää hetkeksi ja unohtaa remppahommat, kun uutta kohdettakaan ei ole nyt tiedossa. Niin kuin edellisessä postauksessa jo lupailtiin, laitellaan tänne blogiin lisää ennen/jälkeen-kuvia tästä juuri valmistuneesta asunnosta. Aloitetaan tämä postaussarja kylppäristä, koska siellä tapahtui suurin muutos ja se oli ylivoimaisesti työläin tila tässä remontissa.

(Kaikki kuvat itse otettuja. Jälkeen-kuvissa asunto on kalustettu kiinteistönvälittäjän (Herrainmäki LKV/Jussi Kuitunen LKV) toimesta).

Palataan ensin lähtöasetelmiin. Tältä näytti kylppäri silloin, kun asunnon ostimme. Suurin ongelma oli kylppärin pieni koko. Sinne ei mahtunut kunnolla suihkua, eikä puhettakaan, että sinne olisi saanut pyykinpesukonetta. Materiaalitkin olivat tosi vanhanaikaiset. Mutta nyt ei tosiaan selvittäisi pelkällä perus kylppäriremontilla, vaan jouduimme laajennushommiin.

Onneksi nuo muoviseinät ja -lattia lähtivät irti ihan repimällä. Asbestikartoitus tehtiin luonnollisesti ennen kuin purku aloitettiin, ja asbestia ei onneksi löytynyt. Purun jälkeen mitattiin kosteus, ja sitäkään ei löytynyt. Aika karun näköiseksi meni kylppäri tässä vaiheessa. Takaseinältä ei kannattanut mattoa repiäkään, koska…

… se purettiin. Olemme aiemmissakin remonteissa ulkoistaneet kovien seinien purun, ja niin teimme nytkin. Tältä näytti kylppäri sen jälkeen, kun seinä lähti. Ensimmäinen kuva on otettu kylppärin ovelta, mistä oli tuossa vaiheessa suora näkymä keittiön ikkunaan saakka. Toinen kuva on puolestaan otettu vastakkaisesta suunnasta eli keittiöstä kylppäriin päin. Purettu seinä oli siis tuossa kohti, missä näkyy leveä roilo lattiassa. Kyllä tuo seinien purku muuten aina avartaa asuntoa tosi paljon! Olemme purkaneet niitä jo useammassa kohteessa. Tästä esim. pääsee katsomaan erään kohteen keittokomeron avaamisen olohoneeseen.

Tähän kohteeseen ei tietenkään voitu jättää avovessaa. 😀 Rakensimme uuden seinän n. 60 sentin päähän vanhasta. Kun kylppäristä saatiin isompi, vastaavasti keittiö tietenkin pieneni. Se ei onneksi ollut ongelma, koska keittiöstä jäi kuitenkin ihan sopivan kokoinen. Tässä alla taas kylppärin ovelta otettu kuva. Tuossa oli vielä sellaistakin pientä hankaluutta, että keittiön lattia oli eri korkeudella kuin kylppärin lattia. Lattiaa myös jouduttiin aukaisemaan viemärihommien takia.

Tämän jälkeen kylppäri siirtyikin laatoittajan huomaan. Hän valoi lattian umpeen, teki kaadot, asensi lattialämmityksen, teki vedeneristyksen sekä laatoitti kylppärin. Valitsimme tänne Pukkilan Stone Age -sarjan laatat värissä Greige. Kaiken tämän jälkeen kylppäri näytti tältä.

Kylppäriä varten tehtiin tietysti myös paljon putki- ja sähkötöitä, ja noita putkia ja johtoja vietiin kylppärin kautta myös keittiön puolelle.

Lopulta päästiin siihen vaiheeseen, että kylppärin kattoa päästiin asentamaan. Kuten edelliseenkin kohteeseen, tänne valittiin lämpöhaaparimat.

Ja siitä sitten kylppärin kalustamiseen. Nyt voikin sitten ihailla lopputulosta. 🙂

4 ajatusta aiheesta “Flippaus 7: Kylppäri ennen ja jälkeen”

  1. Paluuviite: Flippaus 7: Keittiö ennen ja jälkeen - Asuntoblogi

  2. Paluuviite: Flippaus 7: Muut tilat ennen ja jälkeen - Asuntoblogi

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *