Flippaus 7: Muut tilat ennen ja jälkeen

Jatketaan vielä tätä viimeisimmän kohteemme ennen/jälkeen-kuvien juttusarjaa. Ekassa postauksessa kävimme läpi kylppärin muutoksen ja toisessa postauksessa keittiön muutoksen. Nuo olivat tietysti ne suurimmat ja näyttävimmät muutoskohteet, mutta katsotaan vielä asunnon yleisilmettäkin. Asuntoon tehtiin ihan täysremontti, joten sekä seinät, lattiat että katot muuttivat ilmettään remontissa melkoisesti.

(Kaikki kuvat itse otettuja. Jälkeen-kuvissa asunto on kalustettu kiinteistönvälittäjän (Herrainmäki LKV/Jussi Kuitunen LKV) toimesta).

Tässä ensin muutamia ennen-kuvia asunnosta. Silmiinpistävintä tässä asunnossa oli runsas paneelien käyttö. Ja tietysti tuo olohuoneen maisematapetti oli aika pysäyttävä sekin.

Noiden kattojen kanssa tässä asunnossa menikin paljon aikaa. Ensin meillä oli suunnitelmana poistaa vain vanhat paneelit, ja asentaa uudet paneelit olemassa oleviin koolauksiin. Tästä suunnitelmasta luovuttiin kuitenkin pian, koska koolaukset eivät näyttäneet paikoitellen kovinkaan tukevilta. Lisäksi maalattu katto on aina hyvän näköinen, paneelikatto taas voi omasta mielestämme näyttää helposti vähän halvan näköiseltä. Paneelikattoja on tietysti monen näköisiä, mutta tänne kohteeseen ei nyt haluttu panostaa sellaiseen aikaa (ja rahaa) vievään ratkaisuun kuin minkä teimme erääseen toiseen kohteeseen. Siitä tuli kyllä hieno, mutta se oli pirun työläs. Purimme siis sekä paneelit että koolaukset, ja sen jälkeen katot olivatkin aika pahassa kunnossa. Tässä ensin muutama kuva makuuhuoneesta.

Oli iso homma saada katto maalauskuntoon. Ensin piti tietysti raaputtaa irti lohkeillut maali, eikä siinä kaikki, vaan katossa oli myös isoja alueita, joissa oli liimaa. Ihan kuin katossa olisi jossain vaiheessa ollut tapetti(!) tai joku muu tosi outo viritelmä liimalla kiinni. Kun katto saatiin ensin puhtaaksi, sen jälkeen oli tietysti vuorossa katon tasoitusta ja hiontaa ennen kuin se päästiin maalaamaan. Olohuoneen katossa oli sama homma. Keittiön katto oli onneksi pikkuisen helpompi.

Seinät tässä asunnossa oli onneksi aika helpot. Tapetit (niistä harvoista seinistä missä sitä oli) lähtivät onneksi helposti pois, lukuun ottamatta eteisen lasikuitutapettia, jossa oli vähän enemmän hommaa. Tähän asuntoon valittiin yleissävyksi jo ennestään tuttu Tikkurilan G486 (Myötätuuli) ja makkarin seinät maalattiin pari astetta tummemmalla sävyllä J486. Lattiaksi koko asuntoon tuli Vinyylilattiakaupan 3D-SilentTECH värissä Laituri. Tässä alla kuva makkarista lattianasennusvaiheesta. Tuo makkarin seinien sävy on kyllä tosi onnistunut!

Hypätään sitten jälkeen-kuviin. Kyllähän se muutos on taas nähtävissä. Ja varsinkin, kun asunto on kalustettu, siitä tulee niin paljon kodikkaampi.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *