Flippaus 7 = Cityasunto / Lyhytvuokraus 2

Tervehdys täältä blogista piiiitkästä aikaa! Hengissä ollaan, ja kaikki on ok!

Viimeksi kun kirjoittelimme, meidän seitsemäs flippauskohteemme oli mennyt myyntiin. Niin kuin varmasti kaikki tietävät, asuntomarkkinat ovat viime aikoina sakanneet pahemman kerran. Asuntomarkkinoiden tilanne on nyt aivan erilainen kuin aiemmin. Laitoimme kuitenkin asunnon myyntiin, ja saimme siitä tarjouksiakin. Ne eivät kuitenkaan yltäneet sellaiseen summaan, jolla olisimme suostuneet asunnon myymään. Nyt, jos koskaan, korostuvat flippauksen riskit ja niiden hallinta. Riskeihin kannattaa aina varautua, ja meidän varasuunnitelmamme on ollut laittaa asunto vuokralle, mikäli myynti ei jostain syystä onnistu haluamaamme hintaan. Tähän asti kaikki projektit ovat menneet tosi hyvin, ja varasuunnitelmaan ei ole tarvinut turvautua. Onneksemme taloudellinen tilanteemme on sen verran vakaa, että asuntoja ei ole pakko myydä, vaan voimme ihan rauhassa ottaa myös varasuunnitelman käyttöön.

Meillä on jo muutama sijoitusasunto vuokrattuna kalustamattomana pitempiaikaisille vuokralaisille. Päätimme nyt kokeilla jotain muuta. Olimme jo jonkin aikaa makustelleet ajatusta, että olisi todella mukavaa omistaa erillinen cityasunto, jonka kalustaisi nätiksi ja jossa voisi myös välillä viettää aikaa. Sinne voisi myös jompi kumpi paeta välillä vaikka tekemään etätöitä, jos siltä tuntuu. 😀 Koko aikaa asunto ei olisi omassa käytössä, vaan sitä vuokrattaisiin myös Airbnb:n kautta. Tätä päätöstä joudutti huomattavasti toukokuussa Tampereella käydyt jääkiekon MM-kisat sekä se fakta, että kesä on täynnä tapahtumia ja ihmiset ovat lomalla, joten lyhytvuokrauksen sesonki kaikkinensa oli juuri alkamassa. Joten ei kun tuumasta toimeen!

Otimme asunnon pois myynnistä n. viikko ennen MM-kisojen alkua. Kiirehän meille tuli, kalustaminen kun oli paljon aikaavievempää ja rankempaa kuin olimme etukäteen ajatelleet. Suoraan sanottuna se oli ihan kauhea homma! 😀 Asuntoon tarvitaan ihan mahdoton määrä kalusteita ja tarvikkeita, eli kalustaminen ja varustaminen vastaa täysin sitä, että joku muuttaisi ensimmäistä kertaa omaan asuntoon. Plus vielä se tosiasia, että esim. lakanoita ja pyyhkeitä täytyy ostaa aika monta settiä, että niitä on aina puhtaina, jos vierailijat vaihtuvat tiheään. Me ostimme paljon huonekaluja uutena, mutta jos löysimme Torista jotain kivaa käytettynä, käytimme myös sitä vaihtoehtoa. Ja niitä Tori-ostoksia sitten haettiin sieltä sun täältä aika monena iltana. No valmista saatiin, ja tässä muutama kuva asunnosta.

Jos jollain on tiedossa reissu Tampereelle ja haluaa tulla majoittumaan tähän superihanaan asuntoon, niin se löytyy täältä: https://www.airbnb.fi/rooms/887675132350327668

So far so good! Tämä Airbnb-hostin ura on lähtenyt hyvin käyntiin! MM-kisojen aikaan oli tietysti paljon lätkäturisteja. Pääsimme myös majoittamaan kaksi latvialaista pariskuntaa, jotka tulivat kannustamaan maataan loppupeleihin. Kaikki vieraat ovat olleet mukavia ja tykänneet kovasti asunnosta sekä jättäneet sen siistiin kuntoon. Toivon mukaan sama meininki jatkuu!

Katsotaan nyt kuitenkin, miten pitkään jatkamme tätä cityasunto/lyhytvuokrauskuviota tämän asunnon kanssa. Yksi vaihtoehto olisi vuokrata se syksyllä pitempiaikaiselle vuokralaiselle, joko kalusteilla tai ilman. Syksy kun on puolestaan sesonkiaikaa vuokramarkkinoilla, kun opiskelijat muuttavat kaupunkiin. Lopullinen tavoite meillä olisi kuitenkin näillä näkymin myydä asunto, kunhan on taas sille otollinen aika. Tai eihän sitä tiedä, miten tästä uudesta kuviosta innostuu ja malttaako asuntoa enää myydäkään! 😀 Mutta se on kuitenkin kiva tilanne, että vaihtoehtoja on useita ja mitään ei tarvitse tässä vaiheessa lyödä lukkoon.

Tarkkasilmäisimmät ehkä huomasivat otsikosta termin Lyhytvuokraus 2. Kalustimme nimittäin keväällä toisenkin asunnon, joka on tähän asti ollut pitkäaikaisella vuokralaisella. Siellä asuu myös kesän ajan pidempiaikaisella vuokrasopimuksella vakiovuokralainen työkuvioidensa takia viikot, ja viikonloput se on meidän käytössämme lyhytvuokraukseen. Palaamme ehkä tähänkin asuntoon (= Lyhytvuokraus 1) jossain sopivassa kohdassa!

2 ajatusta aiheesta “Flippaus 7 = Cityasunto / Lyhytvuokraus 2”

  1. Paluuviite: Lyhytvuokraus 1: Kokemuksia kesältä - Asuntoblogi

  2. Paluuviite: Flippaus 7: Myyty! - Asuntoblogi

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *