Lyhytvuokraus 1: Kokemuksia kesältä

Kuten jo edellisessä kirjoituksessa vihjasimme, kalustimme kesää varten toisenkin asunnon lyhytaikaista vuokrausta varten. Kyseessä on viime syksynä ostamamme yksiö Tampereen Vuoreksesta, joka vapautui huhtikuun lopussa vuokralaisen ulkomaille muuton vuoksi. Mietimme sitten hetken aikaa, vuokraammeko asuntoa edelleen kalustamattomana pidempiaikaiselle vuokralaiselle vai kokeilisimmeko lyhytaikaista vuokrausta kalustettuna. Toukokuiset jääkiekon MM-kisat Tampereella painoivat vaakakupissa sen verran, että päätimme kalustaa asunnon ja laittaa sen lyhytaikaiseen vuokraukseen.

Tämän asunnon saimme kalustettua toukokuun alkuun. Tosiaan kalustaminen ja kaiken tarpeellisen hankkiminen osoittautui melko aikaavieväksi hommaksi. Onneksi saimme harjoitella tällä kompaktilla yksiöllä ennen kuin kalustimme seuraavalla viikolla kaksion (Flippaus 7, joka muuttui Lyhytvuokraus 2:ksi). 😀 Lopputuloksesta tuli oikein onnistunut! Alla muutama kuva.

Tähän asuntoon ostettiin kaikki huonekalut uutena. Päätimme ostaa parisängyn sijaan kaksi yksittäistä sänkyä. Niitä oli tietysti kätevämpi kuljetella asuntoon, ja toinen syy oli se, että kun yleensä kalustetuissa asunnoissa on parisänky, niin tästä tehtiin sellainen, joka sopii paremmin myös kaveruksille. Ja halutessaan nuo sängyt saa tietysti yhteenkin. Näin asunnosta ja nukkumisjärjestelyistä saatiin vähän muunneltavampi.

Olimme ehtineet ennen asunnon kalustamista (kun vielä mietimme, mitä asunnon kanssa teemme) julkaista ilmoituksen, jossa etsimme (mielellään pidempiaikaista) vuokralaista kalustamattomaan asuntoon. Niinhän siinä sitten kävi, että kesken kalustamisen löytyi vuokralalainen, joka olisi halunnut vuokrata asunnon kesän ajaksi. Hän asui vakituisesti eri paikkakunnalla ja tarvitsi asuntoa työkuvioidensa takia. Saimme neuvoteltua tämän vuokralaisen kanssa molempia tyydyttävän ratkaisun: kalustimme asunnon, ja hän tuli asumaan sinne viikoiksi, ja viikonloput se oli meidän käytössämme lyhytaikaiseen vuokraukseen.

Tämä oli tosiaan loistava ratkaisu meillekin. Asunnossa oli vakituinen vuokralainen viikot, joten meillä ei ollut mitään paineita viikonloppuvuokrausten kanssa. Kaikki viikonloput, joina asunnossa oli vuokralaisia, olivat vain plussaa. Toisekseen ratkaisu oli hyvä senkin takia, koska monissa kaupungeissa lyhytaikaiseen vuokraukseen suhtaudutaan nykyään vähän nihkeästi, joten tässä tapauksessa asunnon pääasiallinen tarkoitus oli edelleen pidempiaikainen vuokraus.

Ja kuinka kesä sitten meni? Hyvin! Viikonloppuvuokralaisia oli ihan mukavasti ja kaikki sujui todella hyvin. Kaikki viikonloput meillä ei ollut asunto tietenkään edes vuokrattavissa, koska olimme itsekin kesällä jonkin verran reissussa. Kaikki vieraat olivat todella siistejä, joten pääsimme siinä mielessä helpolla. Ja yöpyjät pitivät myös kovasti asunnosta, saimme nimittäin kesän aikana pelkästään viiden tähden arvosteluja! 🙂

Tämä oli kaiken kaikkiaan todella hyvä kokeilu lyhytaikaisen vuokrauksen maailmaan. Oli tässä tietysti sellaisiakin asioita, jotka mietityttivät ja joiden takia tätä asuntoa emme todennäköisesti tule jatkossakaan vuokraamaan pelkästään lyhytaikaisesti. Asunto on tosiaan pieni ja sinne on jonkin verran matkaa keskustasta. Näiden syiden takia vuorokausihinta ei voi olla kovin korkea. Ja meiltä kotoakin tähän asuntoon tulee matkaa vajaa 10 kilometriä, joten sitä on sen takia vähän työlästä (eikä niin kustannustehokasta) hoitaa, eli siivota ja valmistella asunto seuraaville sekä käydä viemässä avaimia yöpyjille. Laitoimme tietysti hinnan sille tasolle, että meille kukin yöpyminen oli kaikesta huolimatta kannattava.

Nyt on kesä ohi, ja tähän asuntoon muutti eilen vuokralainen, joka tarvitsi kalustettua asuntoa syyskuun ajaksi. Aika helpottavaa, että nyt voi olla kuukauden ihan huoletta ja siivous/pyykkäys/muu asiaan liittyvä rumba on nyt tämän asunnon osalta ohi, vaikka kesä ihan positiivinen kokemus olikin. Nyt meillä on kuukausi aikaa miettiä seuraavaa suunnitelmaa tälle asunnolle. Kun saimme sen suurella vaivalla kalustettua, ajattelimme jatkaa kalustettuna vuokraamista. Ajatuksena on etsiä siihen pidempiaikaisia (esim. muutaman kuukauden mittaisia) vuokralaisia, ja toki sinne saa muuttaa vieläkin pidemmäksi aikaa.

Voisimme kirjoitella enemmänkin kokemuksiamme lyhytaikaisesta vuokrauksesta, nyt kun siitä on muutaman kuukauden kokemus kahden asunnon osalta. Pysykäähän siis kuulolla!

1 ajatus aiheesta “Lyhytvuokraus 1: Kokemuksia kesältä”

  1. Paluuviite: Miten lyhytaikainen vuokraus eroaa muista asuntosijoittamisen muodoista? – Havaintojamme puolen vuoden kokemuksella - Asuntoblogi

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *