Flippaus 7: Keittiö ennen ja jälkeen

Jatketaan uusimman kohteemme ennen/jälkeen-juttusarjaa keittiöllä. Se koki kylpyhuoneen lisäksi luonnollisesti suurimman muutoksen remontin aikana. Edellisessä postauksessa kävimmekin läpi kylppärin, nyt on siis keittiön vuoro!

(Kaikki kuvat itse otettuja. Jälkeen-kuvissa asunto on kalustettu kiinteistönvälittäjän (Herrainmäki LKV/Jussi Kuitunen LKV) toimesta).

Tältä keittiö näytti, kun ostimme asunnon. Sokkelin takaa löytyneen lehden päiväyksen perusteella keittiö oli remontoitu edellisen kerran vuosituhannen vaihteessa. Silloin (tai jossain aiemmassa vaiheessa) keittiön ja olohuoneen välinen seinä oli purettu. Työtä ei oltu kuitenkaan tehty ihan loppuun asti, eli katonrajaan oli jätetty yksi tiilirivi, joka oli koteloitu ja siihen oli asennettu valot. Keittiö oli L:n muotoinen ja lisäksi siinä oli pieni niemeke.

Tässä vielä kuva tuosta tiilirivistä, joka oli jätetty katonrajaan keittiön ja olohuoneen väliin. Purimme myös kattopaneelit pois. Koko asunnossa oli paneelikatot, ja meidän ensimmäinen suunnitelmamme oli vaihtaa vain paneelit entisiin koolauksiin, mutta loppujen lopuksi myös koolauspuut revittiin irti ja katto kunnostettiin ja maalattiin.

Sitten päästiinkin purkamaan keittiön kalusteet. Melkoinen kasa niitä aina tulee, kun ne levitetään lattialle. Tässä alla olevassa kuvassa ne on siirretty vähän väljemmille vesille olohuoneen puolelle. Kalusteille löytyi onneksi hakija, kun annoimme ne ilmaiseksi pois. Kaapistojen purun jälkeen piikattiin keittiön lattialaatat ja välitilan laatat pois.

Suurin muutos tässä remontissa oli kylpyhuoneen laajennus, josta oli tarkemmin juttua edellisessä postauksessa. Sehän tarkoitti sitä, että samalla keittiö pieneni. Alla olevassa kuvassa keittiön ja kylppärin välinen seinä (samoin kuin se viimeinen tiilirivi keittiön ja olohuoneen välisestä seinästä) on purettu ja uusi seinän runko on jo rakennettu. Keittiö pieneni kuutisenkymmentä senttiä, eli alkuperäisen keittiön lyhyemmän sivun kaappien verran. Keittiöstä jäi edelleen ihan hyvän kokoinen, varsinkin kun osa toiminnoista sijoitettiin niemekkeeseen. Huomatkaa myös upea väliaikainen vesipiste, jonka rakensimme edellisen remontin aikana ja joka pääsi käyttöön myös tässä remontissa.

Kun uusi seinä saatiin valmiiksi, päästiin katon ja seinien tasoitus- ja maalaushommiin. Vielä kun lattia saatiin asennettua, alkoi kaappien asennus. Siinä hommassa ovat tarpeen sekä laser että vatupassi.

Hypätään sitten lopputulokseen. Keittiöstä tuli tosi tyylikäs ja toimiva! Kalusteet ovat Esan Levykalusteelta ja ovimalli on nimeltään Black Velvet, joka on samettisen tuntuinen ja siihen eivät tartu myöskään sormenjäljet. Varsinaisella kalusteseinällä on suurin osa toiminnoista, ja niemekkeessä ovat uuni ja liesitaso. Olemme oikein tyytyväisiä lopputulokseen!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *